e
Banner


Balıkesir, Lojistik Merkezle dünyaya açılacak

TCDD tarafından Balıkesir'de kurulma çalışmaları devam eden 1 milyon ton taşıma kapasiteli Gökköy Lojistik Merkezi, bölgedeki ürünlerin Avrupa ve Asya'ya taşınmasında önemli bir görev üstlenecek.

 




gokkoy_lojistik_merkez.jpgTcdd tarafından Balıkesir'de kurulma çalışmaları devam eden 1 milyon ton taşıma kapasiteli Gökköy Lojistik Merkezi, bölgedeki ürünlerin Avrupa ve Asya'ya taşınmasında önemli bir görev üstlenecek.

TCDD yetkililerinden alınan bilgiye göre, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, ulaşım modları arasında geçiş sağlayan, müşteriler tarafından tercih edilebilir bir alanda, yük lojistik ihtiyaçlarına cevap verebilecek özellikte, teknolojik ve ekonomik gelişmelere uygun, modern lojistik merkez kurulması çalışmaları sürüyor.

Bu çerçevede, sadece bulundukları bölgeye değil Türkiye'nin geneline de hitap eden yük merkezleri olarak büyük önem arz eden, özellikle organize sanayi bölgesine yakın 16 noktada lojistik merkez kuruluyor.

Bu çalışmalardan biri ve önemlisi olarak 2007 yılında yatırım programına alınarak çalışmalarına başlanan Balıkesir'deki Gökköy Lojistik Merkez, konumu itibarıyla dikkati çekiyor. Gökköy Lojistik Merkezi, Avrupa-Asya hattında önemli bir konuma sahip olacak ve dolayısıyla da Balıkesir'in ticaret anlamında dünyaya açılmasını sağlayacak.

Tekirdağ-Bandırma Tren-Feri Projesi'nin hayata geçirilmesiyle Avrupa'ya, Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Hattı'nın işletmeye alınmasıyla da Asya'ya Balıkesir ve çevresinde üretilen her türlü yükün sevki merkez üzerinden kolaylıkla yapılabilecek.

Lojistik merkezinden otomobil, konteyner, sunta, mermer ürünleri, gıda maddesi (et ve süt ürünleri, kuru gıda gibi), elyaf ve sentetik malzeme, içecek maddeleri, kömür, askeri yükler, demir cevheri ve değişik sanayi ürünlerinin taşıması gerçekleştirilebilecek.

Söz konusu Lojistik Merkez ile Türkiye lojistik sektörüne 1 milyon ton taşıma kapasitesi daha sağlanacak, ülkeye 211 bin metrekarelik lojistik alan kazandırılmış olunacak.

İhale teklif bedeli 22 milyon 966 bin lira olan merkezin kurulma çalışmalarının geçen yılın mayıs ayında başladığı ve 2013 yılının ortalarında bitirilerek, hizmete girmesinin planlandığı bildirildi.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat