e
Banner


CNR ile TCDD eşi olmayan fuar hazırlığında

14-17 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan Railway İstanbul Fuarı için Yeşilköy-CNREXPO güzergahına, TCDD iş birliğinde, 10 milyon dolar yatırımla demiryolu döşenecek. Trenlerin fuar içine kadar gireceği "Railway İstanbul", 2023'e kadar 45 milyar dolar demiryolu yatırımı planlayan Türkiye'de uluslararası yatırımcıların da ticaret adresi olacak.        

 




cnr_tcdd.jpgDemiryollarının modernizasyonu ve yeni demiryolu projeleri, bu alandaki uluslararası yatırımcıların dikkatini Türkiye'ye çevirdi. 2023 yılına kadar demiryolu projelerine 45 milyar dolarlık yatırım planlayan Türkiye CNR Holding'i de harekete geçirdi.

CNR Holding, 14-17 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Demiryolu Teknolojileri, Raylı Sistemler, Toplu Taşımacılık ve Altyapı Fuarı"nda (Railway İstanbul) sergilenecek lokomotif ve vagonların taşınma ve sergilenmesinde yaşanacak zorlukları göz önüne alarak dünyada benzeri olmayan bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

TCDD Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilecek projeye göre fuar alanına kadar demir yolu hattı döşenerek katılımcı firmalara çok büyük kolaylık sağlanacak. Yeşilköy Tren İstasyonu'ndan CNREXPO'ya çekilecek iltisak (çatal) hattı yaklaşık 3 km uzunluğunda olacak ve Ekim 2013'e kadar tamamlanacak. Bu amaçla yapılacak yatırımın toplam maliyeti ise yaklaşık 10 milyon dolar olacak.

 

Ulaşıma 350 milyar dolar yatırılacak

CNR Holding İcra Kurulu Üyesi Özhan Carda yaptığı açıklamada "Railway İstanbul"'un Türkiye'de ve bulunduğu bölgede demiryolu sektörünün en canlı ticaret platformu olacağını bildirdi. Carda, "Ulaştırma alanında 2023 yılına kadar toplam 350 milyar dolarlık yatırım hedefine odaklanan Türkiye'de bu yatırımın 45 milyar doları demiryolu projelerine ayrılacak. Bu büyük yatırım hamlesinden pay almak isteyen uluslararası teknoloji, mühendislik ve müşavirlik şirketleri birbirleri ile yarışa girdi" dedi.

 

Fuara 500 firmanın katılması bekleniyor

CNR Holding kuruluşlarından Sine Fuarcılık tarafından Ulaştırma Bakanlığı-TCDD desteğinde 40 bin metre kare kapalı alanda gerçekleştirilecek Railway İstanbul'a, çoğunluğu yurt dışından olmak üzere 500'den fazla firma katılacak. Fuarda tüm vagon, lokomotif, ray, demiryolu inşaat ve döşeme ekipmanları sergilenecek.

 

Fuardan sonra da kullanılacak

CNR Holding İcra Kurulu Üyesi Özhan Carda, yapılacak demiryolu yatırımının kalıcı olacağını ve CNR EXPO'da gelecekte düzenlenecek bir çok fuarda katılımcılara büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti. Carda, "Özellikle taşınması zor olan makina ve yatırım malları açısından demiryolu ulaşımı benzersiz bir avantaj sağlayacak. Bu hat aynı zamanda Marmaray bağlantısı ile Atatürk ve Sabiha Gökçen Havaalanları arasındaki kurulacak olan hattın da bir uzantısı olacak" şeklinde konuştu.

 

Yurtdışı tanıtımı hız kesmeden sürüyor

Havaalanı ve metrodan sonra demiryolunun da ilavesi ile CNREXPO dünya fuar alanları açısından ulaşım ve lojistik kolaylığı ile zirveye yerleşecek. Bu yatırımın düzenlenecek fuarlara ilgiyi ve katılımı büyük ölçüde arttırması hedefleniyor. Türkiye ve bölgesinde en etkin platform olacak fuarla ilgili yurt dışı tanıtımları da sürüyor. CNR Ekspo Fuarcılık Genel Müdürü Ayşen Esen yönetimindeki CNR ekibi Almanya'da düzenlenen Innotrans 2012'ye adeta çıkarma yaparak fuarın tanıtımını gerçekleştirdi.

TCDD, TÜLOMSAŞ, TÜVASAŞ, TÜDEMSAŞ Genel Müdürleri ve sektör duayenleri de Railway İstanbul standında buluştular.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat