e
Banner


Sertrans depolamada bir adım öne taşıyor

Yurtiçinde ve yurtdışında toplam 200 bin m2 açık ve 50 bin m2 kapalı alana sahip depolarıyla tekstil, otomotiv ve perakende sektörü başta olmak üzere birçok sektöre hizmet verdiklerini belirten Sertrans İhracat Direktörü Cengiz Ceylandağ,  depolarını müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarına göre modelleyerek sektörlerinde fark yarattıklarını söylüyor.

 




serttrans.jpg

Uluslararası taşımacılık ve lojistik sektörünün deneyimli ismi Sertrans, sektöründe fark yaratan depolama hizmetleriyle büyümeye devam ediyor. Türkiye’de İstanbul (Samandıra ve Hadımköy), Bursa, İzmir ve Adana’da yurtdışında ise Romanya ve Bulgaristan’da olmak üzere toplam 200 bin m2 açık ve 50 bin m2 kapalı alana sahip depolarında hizmet veren şirket, Samandıra’da bulunan deposuna 20 bin metrekare kapalı alan eklemeyi planlıyor. Sertrans İhracat Direktörü Cengiz Ceylandağ ayrıca Hadımköy’de 36 bin metrekarelik ve Gebze’de ise 50 bin metrekarelik kapalı alana sahip depo projelerinin de devam ettiğin söylüyor. Sertrans’ın depolamada tekstil, otomotiv ve perakende başta olmak üzere birçok sektöre hizmet verdiğini vurgulayan Ceylandağ, “Depo içi tüm katma değerli hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Danışmanlık hizmeti, kalite kontrol, elleçleme, paketleme, yurtiçi dağıtım ve toplama, uluslararası nakliye, sigorta ve gümrükleme ve tedarik zincirini oluşturan tüm halkalar için müşterilerimize özel çözümler sunuyoruz” diyor.  Depolarını müşterilerinin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda modellediklerinin ve buna göre yatırım yaptıklarının altını çizen Ceylandağşunları aktarıyor:Özellikle IT altyapısı konusunda son derece iyi bir noktadayız, müşterilerimizin sistemleri ile konuşarak bilgi akışını eş zamanlı olarak sağlayabilmekteyiz. Kullandığımız ve sektördeki en gelişmiş lojistik yönetim yazılımlarından olan LV3 (LA) ile tüm süreçlerimizi müşteri odaklı olarak tasarlayıp yönetebiliyoruz.” 

 

Gerçek kapasiteyi simülasyonlarla tespit ediyor

Depoların yer ve alan kadar hizmete uygun olarak yapılandırılmasının da önemli bir unsurlar olduğunu dile getiren Ceylandağ, “Bu konuda halen gelişmesi gereken birçok nokta var. Biz depolarımızın projelerini oluştururken yapılacak işe göre planlıyor ve kapasite durumlarını bünyemizde bulunan endüstri mühendislerinin özel çalışmaları ile simülasyonlar hazırlayarak belirliyoruz” diyor.  Ceylandağ depo yatırımları için gümrükleme alanlarına ve şehir merkezine yakın yerleri seçtiklerinin altını çiziyor. Türkiye’de firmaların iş yüklerini ve depolama alanındaki tüm ihtiyaçlarını outsorce ettikleri bir dönemin başladığına dikkat çeken Ceylandağ, bu durumun da lojistik ve depolama hizmetlerine talebi artırdığını söylüyor. Hizmet alan firmaların kendilerini ana faaliyet alanlarından odaklandıracak şekilde depolama ve lojistik çözümler beklediklerini aktaran Ceylandağ, önümüzdeki süreçte depo yatırımlarının İstanbul Anadolu Yakası’nda Samandıra ve Sultanbeyli, Avrupa Yakası’nda Hadımköy çevresi, Kocaeli’nin Gebze ilçesi ve ayrıca limanlara yakın bölgelerde yoğunlaşacağını belirtiyor.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat