e
Banner


Tırsan’da tüm yollar yeşile çıkıyor

Tasarruf ve verimliliği tüm operasyonel süreçlerine ve ürünlerine yansıtan Tırsan, daha hafif ve daha az yakıt tüketen ‘yeşil’ ürünleri ile sektörüne öncülük ediyor. Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, yoğun rekabetin yaşandığı taşımacılık sektöründe nakliyecilere avantaj sağlayacak araçlar üreterek sektöre destek olmaya devam edeceklerini söylüyor.

 




tirsan_fabrika.jpg

Türkiye treyler sektörünün lider firması Tırsan, çevreci ürünleri ile de sektörüne yön veriyor. Tasarruf yapmak ve çevresel etkilerini azaltmak isteyen firmaların ‘yeşil ürünlere” yöneldiğini belirten Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, bu konuda Türkiye’de ve Avrupa’da en fazla seçeneğin Tırsan’nın sunduğunu belirtiyor. Tırsan’ın yeşil ürünlerde sektörüne e liderlik ettiğini belirten Nuhoğlu, Tırsan hafif treylerin rakiplerine kıyasla 1.5 ton az ağırlığa sahip olduğunu, sınıfının en hafifi olan Kässbohrer Yatay Silobas’ın da yeni tasarımıyla 350 kg ağırlık avantajı sağladığını dile getiriyor.  Nuhoğlu, Tırsan Hafif Treyler araçlarının bu sayede araç boşken yüzde 2 seviyesinde yakıt tasarrufu sağlarken, Kässbohrer Yatay Silobas’ın ise toplam ağırlığında yaratılan hafiflik avantajı ile kullanıcıya silobası daha fazla yükleyebilme olanağını sunduğunu belirtiyor.

Kendi teknolojisini üretiyor

Tırsan’ın yoğun rekabetin yaşandığı taşımacılık sektöründe nakliyecilere avantaj sağlayacak araçlar üreterek sektöre destek olmaya devam edeceğinin altını çizen Nuhoğlu, şunları aktarıyor: “Tırsan olarak temel bakış açımız inovasyon, gelişmiş teknolojileri takiptir. Bunu da 2009 yılında kurduğumuz Ar-Ge merkezimiz sayesinde başarılı şekilde yürütüyoruz. Tırsan 35 yıldır kendi teknolojisini geliştiriyor ve geliştirdiği teknolojileri araçlarına uyguluyor. Bu sayede pazara rekabetçi araçlar sunuyoruz. Rekabet inanılmaz boyutlarda ve üreticiler nakliyeciye avantaj sağlayabilirse bu avantaj nakliyecilerimizi rekabette bir adım öne çıkaracaktır. Tırsan işte bunu başarıyor” diyor.

Paslanmazlık süresini 10 yıla çıkardı

Tırsan’ın, treyler ürün gamı içinde özel bir yere sahip olan hafif treylerlerini üretirken çok özel yüksek mukavemetli çelikler kullandığını belirten Nuhoğlu, bu çeliğin uçak, otomobil, vinç ve rüzgar tribünleri gibi sağlamlığın ve uzun kullanım ömrünün çok önemli olduğu alanlarda kullanıldığının söylüyor. Nuhoğlu, rakiplerine kıyasla 1,5 ton daha hafif olan Tırsan Hafif Treyler araçlarının bu sayede araç boşken yüzde 2 seviyesinde yakıt tasarrufu sağlarken, sınıfının en hafifi olan Kässbohrer Yatay Silobas’ın ise yeni tasarımıyla 350 kg ağırlık avantajı sunduğunu aktarıyor.

Tırsan’ın kataforez teknolojisi sayesinde paslanmazlık süresini 10 yıla çıkardığını hatırlatan Nuhoğlu,

“Çevreye saygılı bu teknolojiler, ağır metalleri ve kimyasal atıkları ayrıştırabilecek ultra filtrasyon modülleri, atık suyun sıcaklığını düşürerek çevreye en uygun şekilde salınmasını sağlayan eşanjörler, prosesin her noktasında çevreye zarar verebilecek tüm atıkların miktarını ölçen sensörler gibi pek çok sistemleri içermektedir” diye konuşuyor.

Çevrecilik üretimden başlıyor

TS EN ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Belgesi’ne sahip olan Tırsan, bu belge kapsamında atıkların ayrıştırılma işlemi gerçekleştiriliyor.  Ayrıca Tırsan’ın Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan A Sınıfı Emisyon İzin Belgesi de bulunuyor. Ambalaj atıkları ve tehlikeli atıklar ayrı olarak toplandıktan sonra geri dönüşüme gönderiliyor. Tehlikeli atıklar geri dönüşüm firmaları tarafından yakılarak enerji olarak kullanılıyor. Hurdaya ayrılan metal atıklar da geri dönüşüme gönderiliyor. Atık tinerler ise arıtma tesisinde arıtılarak tekrar kullanılıyor.  İş sağlığı ve çevre güvenliği konusunda planlamalar yapan Tırsan, teknolojisini buna göre kullanıyor. Yeni tesisinde daha az üretim atığı çıkaran teknolojileri kullanan Tırsan, bu şekilde elektrik ve su kullanımını da minimize ediyor.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat