e
Banner


Aliağa Lojistik Sektörü, Logıtrans ile adını duyuracak

Bölgenin en önemli lojistik fuarı olma özelliği taşıyan Logitrans Transport Lojistik Fuarı 2012, 15-17 Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.





adnan_saka.jpg

14 bin civarında katılımcının beklendiği fuarda, 200'den fazla firma yeniliklerini sergileyecek, yeni müşterilerle tanışma fırsatı bulacak.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) da, ilçedeki sektörünün öncüsü ve aynı zamanda üyesi olan firmalar ile bu fuarda yer alacak. Hem Aliağa'nın lojistik yapısını tanıtma fırsatı bulacak, hem de üyelerinin yeni müşterilerle tanışması için zemin oluşturacak. ALTO ile birlikte Logitrans 2012 Fuarı'na, Aliağa'nın en eski limanı olan Ege Gübre Limanı, ilk ve en önemli logistik firmalarından Egelim Lojistik ve son dönemde önemli gelişim gösteren Latek Lojistik Firması da katılacak.

Uluslararası fuar ve etkinliklerinin önemine değinen ALTO Başkanı Adnan Saka, "ALTO olarak uluslararası organizasyonların içinde yer almak için yoğun çaba sarfediyor, üyelerimizi de uluslararası organizasyonlarda tanıtmak için mesai harcıyoruz. Logitrans 2012 fuarını tercih etmemizin nedenlerinin başında, üyelerimiz ile birlikte uluslararası etkinliğimizi artırma çabamız ve arzumuz yatıyor" dedi.

Aliağa lojistik sektörüne ilişkin bilgiler de veren Başkan Saka, şöyle konuştu: "Aliağa mevcut sanayi yapısı, limanları, coğrafi yapısı ve ticaret hacmi ile doğal bir lojistik merkez durumunda. Ayrıca Aliağa kimya, rafineri, demir çelik, enerji firmaları, limanları, ülkenin en modern altyapıya sahip organize sanayi bölgesi ve ülkenin tek gemi söküm tesisi ile uluslararası tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. İstatistikler her geçen gün çok hızlı bir ivme ile olumlu yönde ilerliyor. Bir örnekle Aliağa limanlarından 2010 yılında yapılan ihracat 7 milyar dolar olurken, 2011 yılında 10 milyar dolar civarında gerçekleşti. 2012 yılının son dönemine girmişken yapılan ihracat çoktan geçen yılı da geride bırakmış durumda. Biz tüm çabamızla Aliağa'nın ülke ekonomisine katkısının artması ve uluslararası alanda daha etkin olabilmesi için çalışıyoruz. Ayrıca inanıyoruz ki, yakın gelecekte Ege Bölgesi'nin yükünü taşıyan Aliağa'da bir lojistik köy projesi gerçekleşecek ve Aliağa uluslararası anlamda önemli bir lojistik merkez olacaktır."




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat