e
Banner


Alışan Lojistik, Avrupa-Türk Cumhuriyetleri hattında

Alışan Lojistik Operasyonlar Koordinatörü Jan Devrim Avrupa-Türkiye ve Avrupa-Ortadoğu hattından sonra şimdi de Avrupa ile Türk cumhuriyetleri arasındaki projelere yoğunlaştıklarını açıkladı.





jan_devrim_alisan.jpg

Lojistik sektöründe geniş bir yelpazede hizmet veren Alışan Lojistik, uluslararası taşımacılık, gümrükleme, depo-antrepo hizmetleri, likit ve toz kimyevi madde taşımacılığı ile yurtiçi nakliye hizmetleri veriyor. Proje lojistiği alanında da hizmet portföylerini genişletmeye başladıklarını söyleyen Alışan Lojistik Operasyonlar Koordinatörü Jan Devrim, proje lojistiği alanında Avrupa-Türkiye ve Avrupa-Ortadoğu hattından sonra şimdi de Avrupa-Türk cumhuriyetleri arasındaki projelere yoğunlaştıklarını duyurdu. Firma olarak, yeni hizmete giren depolarıyla birlikte toplam 160 bin paletlik depolama alanına ulaştıklarını kaydeden Devrim, 450 birimlik özmal araç filo ile başta Avrupa ülkeleri olmak üzere CIS ülkeleri ve Ortadoğu’ya yönelik lojistik hizmetler sunduklarını aktardı.

2011 yılını yüzde 20’nin üzerinde bir büyüme ile tamamladıklarını ifade eden Jan Devrim, “2011 yılı ciromuz 221 milyon TL oldu. 2012 yılında da yüzde 40 büyüme hedefimiz var. 2012’nin ilk üç çeyreklik döneminde büyüme hedefimize büyük ölçüde ulaşmış bulunuyoruz. 1985 yılından itibaren hizmet veren Alışan Lojistik olarak, şu an 800 çalışanımız bulunuyor. Bu yıl sonuna kadar yapacağımız yatırımlara da paralel olarak çalışan sayımızın yaklaşık 900 kişi olmasını öngörüyoruz. 2013’e en verimli şekilde hazırlanıyoruz” diye konuştu.

 

Geçtiğimiz yıl yatırım yapmaya devam ettiklerini açıklayan Jan Devrim, şunları aktardı:

“Filomuzda ciddi yenileme çalışmaları yaptık ve 2011 yılının ilk yarısı için 19 milyon TL’lik bir yatırımla sektördeki farklılığımızı sürdürdük. Ayrıca Mayıs 2011 itibarıyla 40 bin palet büyüklüğündeki yeni depomuzu, Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete açtık. Alışan Lojistik olarak 2012 yılı içinde de global pazar ihtiyaçları doğrultusunda yapılanmamızı güncel tutarak, konularında uzman ekibimizle müşterilerimizin ihtiyaç duydukları tüm kanalları en pratik çözümlerle sunduk, sunmaya da devam edeceğiz.”

 

“Verimlilik odaklı projeler üzerinde çalışıyoruz”

Sektördeki etkinliklerini artıran, hizmet kabiliyetlerini geliştiren modernizasyon ve verimlilik odaklı projeler üzerinde çalıştıklarını söyleyen Jan Devrim, projelerin sonuçlarına bağlı olarak yatırım planlarını şekillendireceklerini anlatarak, “Alternatif taşıma modları ve yeni depo yatırımları ve bölgesel büyüme stratejileri planladığımız projeler arasında sayılabilir” dedi.

 

Firma olarak başta FMCG, otomotiv ve kimya sektörlerine hizmet verebilen bir lojistik servis sağlayıcı olarak ön plana çıkmak istediklerini dile getiren Jan Devrim, yatırımları bu amaç doğrultusunda, global pazar tarafından tanınan büyük bir marka haline gelmek üzere planladıklarını bildirdi. Devrim, proje taşımacılığı alanında Ortadoğu, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri ile çalışma kapasitesine ve gerekli know how’a sahip olduklarına değindi. Bununla birlikte müşterilerin talep ve ihtiyaçlarını takip ettiklerini ifade eden Devrim, gelecekte yatırım planlarını müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine paralel olarak netleştirmek düşüncesinde olduklarını belirtti.

 

“2012, proje taşımacılığı için hareketli bir yıl”

“Alışan Lojistik, uluslararası taşımacılık ve lojistik hizmetleri konusunda her alanda, her zaman öncü olmaya çalışan bir gruptur” diyen Devrim, profesyonel alanda en verimli hizmet sağlayıcı ve aynı zamanda çözüm ortağı sıfatı ile küresel pazarlarda faaliyet gösteren bir dünya markası olmak istediklerini dile getirdi. Bu doğrultuda çözüm odaklı, kaliteli ve farklılık yaratan hizmetler sunduklarını ifade eden Devrim, “Firmamız, lojistik sektöründeki paydaşlarına örnek teşkil edecek sosyal sorumluluk ve kalite bilinci ile hareket etmekte ve sektörün önemli oyuncularından biri olarak dikkat çekmektedir” şeklinde konuştu. Lojistiğin Türkiye’de yakın gelecekte çok daha gelişmiş ve önem arz eden bir sektör haline geleceğini öngören Devrim, sektörün Türkiye’nin büyümesine paralel olarak 2013 yılında da hızla büyüyeceğine inandıklarını ve yatırımlarını bu yönde geliştirdiklerini bildirdi. 2012 yılının proje taşımacılığı anlamında da hareketli bir yıl olduğuna işaret eden Devrim, temel ekonomik sürece bağlı olmak kaydıyla bu alanın da zamanla gelişeceğini ve daha da hareketleneceğini tahmin ettiklerini aktardı.

Lojistik sektörünün, dünya ticaretinin belkemiği konumunda olduğunu söyleyen Jan Devrim, “Sektör, 2010 yılında küresel krizden çıkış ve toparlanmayla birlikte hızla ilerlemeye devam ediyor. Üretici firmaların lojistik operasyonlarda dış kaynakları tercih etmeleri, sektör adına olumlu bir gelişme olarak görülüyor. Sektörde yaşanan gelişmeler lojistik sektörünün ülke büyümesinin üzerinde bir artış yaşayacağını gösteriyor. 2011 yılında yaşanan bu gelişme ve büyüme faaliyetleri, sektörde rekabete dayanıklı ve farklı işler yapabilen firmaların bir adım önde olmasına olanak sağlıyor. Olağanüstü dış koşullar oluşmadığı sürece, ülkemizin jeopolitik durumu da göz önünde bulundurulduğunda bu büyüme hızının daha yüksek bir ivmeyle devam edeceğini beklemek yanlış olmaz” değerlendirmesini yaptı.

(kobiden.com)




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat