e
Banner


Bakan Şimşek’ten THY'nin özelleştirilmesine açıklama

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk HavaYolları'nın özelleştirilmesinin şu anda gündemde olmadığını, şirketin zaten yüzde 51'den fazlasının halka açık olduğunu söyledi.





mehmet_simsek.jpg

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu aşamada THY'nin ilave bir halka arzı ya da blok satışı gündemde değil." dedi.  

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, THY'nin 200'üncü uçağının tanıtım lansmanı için Atatürk Havalimanı Teknik AŞ Yeni Hangar'da düzenlenen programa katıldı. Uçağın koltuklarını test eden Şimşek, uçağın rahatlığına ve konforuna tam not verdi. Kokpitte de gazetecilere poz veren Şimşek, ardından soruları cevapladı.  

Bir gazetecinin ''Merkel'in THY ile ortaklık konusunda bir açıklaması oldu. Bu konuyla ilgili ne söyleyebilirsiniz?'' şeklindeki sorusana Şimşek, "'THY ile Lufthansa arasında işbirliğine ilişkin bir çalışma var. İşbirliğinin artırılması, özellikle bazı alanlarda diyaloğun ticari anlamda geliştirilmesi anlamında bir çalışma var. Ama henüz bunun için erken. THY Üst Yönetim Kurulu Başkanı karşı tarafla çalışıyor. Bu aşamada bizim söyleyebileceğimiz bu kadar.'' karşılığını verdi.  

''THY'nin özelleştirmesi konusunda yöntem belirlenmesiyle ilgili netlik var mı?'' sorusuna ise Bakan Şimşek, ''THY'nin özelleştirilmesi şu anda gündemde değil. THY zaten özel bir şirket. THY'nin yüzde 51'den fazlası halka açık. Kamunun tabii ki yönetim anlamında bir kontrolü var. Özel bir şirket THY. Tabii ki bayrak taşıyıcısı. THY'nin bu aşamada ilave bir halka arzı veya blok satışı gündemimizde değil.'' diye konuştu.

 

Mehmet Şimşek, ''Özelleştirme kapsamında bir ihale yapıldı, Akdeniz Elektrik dağıtım ihalesinin. Oluşan fiyatı nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusunu şöyle cevapladı: ''Özelleştirmemiz son derece şeffaf bir şekilde çok geniş katılımla televizyon ekranlarının önünde yapılıyor. Sizler zaten izlediniz. Fiyatı biz belirlemeyiz. Piyasa belirler. Piyasanın değişen dinamikleri var. Bunlar nihai bir satış değil. Bunlar işletme hakkının geçici olarak kamudan özel sektöre devrini içeriyor. Bu süreler azaldıkça fiyata yansıyor. Ayrıca uluslararası finansman koşulları etkili oluyor. Bunun ötesinde önceki fiyatlarla bu fiyatı karşılaştırmak anlamlı olmayabilir.''

Konuşmaların ardından 200'üncü uçak için pasta kesildi. THY Yönetimi, Bakan Şimşek'e uçak maketi hediye etti.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat