e
Banner


Hızlı Tren ne zaman faaliyete geçecek?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Yüksek Hızlı Tren projesinin hayata geçmesiyle, ekonomiye 800 milyon doları aşan katkı sağlayacağını açıkladı.





yuksek_hizli_tren.jpg

Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin YHT teknolojisine sahip dünyada 8′inci, Avrupa’da 6′ıncı ülke olduğunu hatırlattı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın 2023 yılı hedefleri doğrultusunda, yurt genelinde demiryolu ağının 25 bin kilometreye çıkarılacağını ifade eden Yıldırım, bu ağın 10 bin kilometresini oluşturacak Yüksek Hızlı Tren hatlarının ise ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmaya önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Yapımı devam eden ve dört büyük kenti birbirine bağlayacak olan Ankara-İstanbul, Ankara-İzmir ve Ankara-Bursa hatlarında yılda 30 milyondan fazla yolcu taşınacağını belirten Bakan Yıldırım, YHT’lerin Türkiye ekonomisine katkısının da yıllık 800 milyon doları aşacağını söyledi.

 

30 Eylül’de faaliyete geçecek

Türkiye’nin dört büyük kentini Yüksek Hızlı Tren ‘le birleştirmek için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğüne dikkati çeken Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:

”Yılda 17 milyon yolcu taşıması planlanan Ankara-İstanbul Projesi’nde sona yaklaşıldı. Ankara-İstanbul arasını 3 saate düşürecek olan hattı ‘asrın projesi’ olarak da nitelendirilen MARMARAY’la birlikte 30 Eylül 2013 tarihinde eşzamanlı hizmete açacağız.

Her yıl ortalama yaklaşık 6 milyon yolcu taşınacak Ankara-İzmir hattını ise 2015 yılında faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. 624 kilometrelik hatta, Ankara’dan yola çıkan vatandaşlarımız, otobüsle 8 saat süren yolu, Yüksek Hızlı Tren konforuyla 3,5 saatte alarak İzmir’e ulaşacak.

Bir diğer önemli projemiz ise Ankara-Bursa. Yarım asırlık aradan sonra Bursa’ya demiryolunu getirecek projeyle vatandaşlarımız, 2 saat 15 dakikalık seyahatin ardından Ankara’ya varmanın mutluluğunu yaşayacak. Bu hattımızda da her yıl ortalama 6 milyon kişi yolculuk edecek. Bunların haricinde Sivas, Kayseri, Erzincan ve Antalya başta olmak üzere yurdumuzun 4 bir tarafını demir ağlarla örmek için çalışmalarımız sürüyor. 2023 ve 2035 projelerimizi hazırladık bir bir hayata geçiriyoruz.”

 

(rayhaber)




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat