e
Banner


MNG Kargo, 7 Teknoloji Merkezi Kurdu

MNG Kargo, sektörde bir ilk olan Teknolojik Aktarma Merkezlerini Ankara, Adana, Bursa, İzmir ve İstanbul'da kurdu,kargo işleme hızı ve kapasitesini yüzde 300 arttırdı.





mng.jpg

Türkiye lojistik pazarının yenilikçi şirketi MNG Kargo, sektöründe yeni bir çağ başlatacak yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Ankara, Adana, Bursa ve İzmir'de faaliyete geçirilen ve İstanbul'da üç ayrı bölgede altyapı çalışmaları devam eden 7 Teknolojik Aktarma Merkezi kuran MNG Kargo, otomasyon sistemiyle donatılan bu büyük yatırımla kargo işlemleri artık el değmeden otomatik olarak yapılacak. Sektöründe bir ilk olan bu yatırım sayesinde, kargolar hızlı, tam zamanında, hatasız ve hasarsız teslim edilecek. Ticari akışın hızlı ve sağlıklı gerçekleşmesini sağlayacak bu sistem ile şirket, her aktarma merkezinde günde en az 2 saat zaman tasarrufu sağlayacak.

 

Sistem, saatte 65 bin kargo ayrıştırıyor

En ileri teknolojinin kullanıldığı aktarma merkezleri, günde 1 milyon adet kargo işleme hacmine sahip. Bilgisayar destekli dev tasnif teknolojisiyle, saatte 65 bin adet kargo el değmeden ve yüksek hızda ayrıştırılıyor ve hasarsız bir şekilde gideceği hatlarda araçlara yükleniyor. MNG Kargo, Teknolojik Aktarma Merkezlerinde, araç indirme, otomatik ölçüm-tartım, barkod okuma, veri kaydetmenin yanı sıra kargoların, gerek hat gerekse şube araçlarına otomatik geçişi ile ayrıştırma-yükleme işlemleri gerçekleşiyor.

 

İstanbul'a üç teknolojik aktarma merkezi

Ankara'da 15 bin m2, Adana'da 12 bin, Bursa'da 14 bin ve İzmir'de 11 bin m2 alana kurulan MNG Kargo'nun Teknolojik Aktarma Merkezleri, İstanbul'da Ayazağa'da 11 bin m2, Bakırköy'de 18 bin m2'lik bir alanda kuruluyor. İstanbul'daki diğer Teknolojik Aktarma Merkezi kurulum çalışmaları ise devam ediyor. 7 MNG Kargo Teknolojik Aktarma Merkezi'nin tamamının Mayıs 2012'de tamamlanması planlanıyor.

 

Aslan Kut: "Sektörde yeni bir çağ başlatıyoruz."

MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, yaptığı konuşmada, Teknolojik Aktarma Merkezleri yatırımı ile MNG Kargo'nun bugüne kadar olduğu gibi sektörü geliştirecek bir ilke daha imza attığını söyledi. Aslan Kut, "Bugün sektörümüze ve ülkemiz ekonomisine katma değer kazandıran birçok öncü yeniliğimize, Teknolojik Aktarma Merkezleri gibi çağ değiştiren bir ilki daha eklemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

 

Kut, sözlerine şöyle devam etti:

"MNG Kargo ailesi olarak, kurulduğumuz 2003'ten beri müşterilerimize sunduğumuz yeniliklerle, dünya standartlarındaki hizmet kalitesini Türkiye'nin dört bir köşesine götürüyor ve bu yolda durmadan çalışıyoruz. Ülkemiz taşımacılık sektörüne çağdaş dinamikler kazandırarak, üstün müşteri hizmetleri seviyesinde hızlı bir entegrasyon gerçekleştiriyoruz. Bu entegrasyonla nasıl hava kargo taşımacılığıyla ticaret hayatına hız kazandırdıysak, LOCA hizmetimiz ile güvenli taşımacılığı başlattıysak ya da el terminali, self barkod, iphone, ipad, online ve mobil hizmetler ile şube kavramını değiştirdiysek şimdi de Teknolojik Aktarma Merkezlerimiz ile sektörde daha kaliteli, daha kazançlı ve daha kolay hizmet dönemini açarak, yeni bir çağ başlatmış oluyoruz."

 

Kargo işleme hızı ve kapasitede yüzde 300 artış

Bugüne kadar, her bir aktarma merkezinde saatte 3,500 kargo ayrıştırılırken, otomasyon sistemi yatırımı sayesinde ayrıştırılan kargo sayısının saatte 10.500 adete yükseldiğini belirten Aslan Kut'un verdiği bilgiye göre, bu ileri teknolojiye yapılan yatırımla, şirketin kargo işleme hızı ve kapasitesi yüzde 300 artış gösterdi. Günlük kargo kapasitesine bağlı olarak akşam veya sabah operasyonu için yaklaşık 4-5 saat zaman harcanırken, Otomatik Ayrıştırma Sistemi ile her aktarma merkezinde en az 2 saat zaman tasarrufu sağlanacak. Bu yatırımın sürdürülebilir rekabet gücünü çok önemli ölçüde arttıracağına dikkat çeken Aslan Kut, "Türkiye'de kargo sektöründe ilk ve tek otomasyon sistemine sahip bir şirket olmamız, pazarda bölgesel liderlik ve global bir şirket olma hedefimizi desteklemektedir" diye belirtti.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat