e
Banner


Sürat Nakliyat, lraq Logistic Group ile işbirliği yaptı

Sürat Nakliyat,  lraq Logistic Group’la işbirliği yaparak firmanın Türkiye’deki tek yasal temsilcisi oldu.





konteyner_tasima.jpg

Irak’a yapılan proje taşımacılığında başı çeken firmalardan olan Sürat Nakliyat, kendi alanında Ortadoğu’nun en tanınmış firmalarından birisi olarak biliniyor. Globalleşme yolunda hızlı adımlarla ilerlediklerini söyleyen Sürat Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, 2012 yılı itibarıyla lraq Logistic Group’la işbirliği yaparak firmanın Türkiye’deki tek yasal temsilcisi olduklarını aktardı.

Sürat Nakliyat’ın, Avrupa ve Ortadoğu’da yaptığı eş zamanlı yatırımlarla alanında en büyük olmayı hedeflediğini kaydeden Gül, “1976 yılından bugüne tüm Irak’ta beş ayrı noktada ofislerimiz ile en iyi hizmeti sunuyoruz. Türkmenistan, Gürcistan ve Azerbaycan gibi birçok ülkeye, Türkiye ve Avrupa’dan komple, parsiyel, ağır ve gabari, ekspres taşımacılık hizmetleri veriyoruz. Avrupa’dan üçüncü ülke taşımalarımız, özellikle yurtdışı ofislerimiz ve lraq Logistic Group ile daha da hızlandı ve bölgeyi bilen ekibimizle güçlendi” diye konuştu. Gül, özellikle Irak taşımalarında yoğunlaşan ve haftalık taşıma kapasitesi 500 TIR olarak belirlenen Türkiye’den başta İstanbul, Ankara, Mersin ve tüm limanlardan ve tüm Avrupa’dan günlük taşıma hizmetleri sunduklarına değinerek, kuruldukları yıldan bu yana sektörde en kaliteli hizmeti sunmak için her sürekli yatırım yaptıklarını söyledi.

 

Proje taşımacılığı ön planda

En başta karayolu olmak üzere demiryolu ve denizyolu taşımacılığı yaptıklarını bildiren Erkan Gül, “Özmal araçlarımız ve kiralık olmak üzere şu an yaklaşık 500 araçla hizmet veriyoruz. Bu araçlarla ağırlıklı olarak proje taşımacılığı yapıyoruz. Bu zaten hedeflediğimiz bir noktaydı. Özellikle Avrupa ofislerimizden Mersin ve İskenderun limanlarına düzenli şekilde gelen transit yüklerimiz var. Bunun yanı sıra Bulgaristan ofisimizin kurulmasıyla birlikte gittikçe hareketlenen Avrupa’dan üçüncü ülkelere taşıma yapıyoruz” dedi. Türkiye-Irak arası proje taşımacılığı denince akla gelen ilk kuruluş olduklarını iddia eden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Taşımalarımızda en fazla sevk edilen ürünler, prefabrik yapı inşaat malzemeleri. Bunların yanı sıra Türkiye-Irak arası en büyük boru ihalesi için taşıma işi Sürat Nakliyat tarafından haftalık en az 500 TIR ile yıl boyunca devam ediyor. Bunların yanı sıra enerji trafoları, kablo, su-gaz borusu taşımaları, ağır ve gabari dışı taşımaları da gerçekleştiriyoruz. Bahsettiğim proje taşımalarında en az aylık 2 bin araçlık bir işi tamamlıyoruz. Yine geçtiğimiz yıllarda Irak’a yapılan en büyük boru projesinin taşımasını biz gerçekleştirdik ve bu 6 bin araçlık projeyi müşteri memnuniyetini kazanarak tamamladık. Firmamız yıllar boyunca Türkiye’de de birçok başarılı projeye imza attı.”

Taşımaların dışında Irak’ta depolama, gümrükleme ve özel güvenlik hizmetleri, dahili taşıma gibi birçok hizmet verdiklerini söyleyen Erkan Gül, Irak’ta çok eski ve bilinen bir firma olduklarını, bundan dolayı Irak yönetimiyle de iyi bağlantıları olduğunu ifade etti. Müşterilerinin özellikle bu bölgede gerçekleştirmek istedikleri projeleri A dan Z’ye gerçekleştirebildiklerini vurgulayan Gül, “Örnek vermek gerekirse; alınan bir ihale sonucunda Irak’ta arazi kiralanması, işçilere yatacak yer sağlanması, işçilerin ve bölgenin güvenliği gibi birçok konuda hizmet sağlayabiliyoruz. Bu tür hizmetleri sunan tek firma olarak, tüm Türk müteahhitlik ve inşaat firmalarına daha güvenli, daha uygun fiyatlarla nasıl bir lojistik hizmet gerektiği konusunda danışmanlık hizmetleri de veriyoruz” açıklamasını yaptı.

 

“Müşterimizin ihracat departmanı gibi çalışıyoruz”

Erkan Gül, “In House Logistics” adı altında bir proje geliştirdiklerini belirterek, bunun Ortadoğu’ya ihracat yapan, proje almış olan firmalar için ciddi tasarruflar sağlayacak bir proje olduğunu ifade etti. İhracatçı firmaların genel beklentisinin ekonomik, hızlı ve güvenilir bir hizmet alabilmek olduğunu anlatan Erkan Gül, “Biz bunu gerçekleştiriyoruz. Müşterimizin ihracat departmanı gibi çalışıyoruz. Taşımasından tutun da ilgili tüm evraklarını, gümrüklemesini onlar adına biz yapıyoruz. Bu işlemler sayesinde masraflarını azaltıyoruz ve firmaların büyük tasarruf sağlamalarına olanak sağlıyoruz. Olası projeleri iyi analizler neticesinde almalarına da yardım ediyoruz. Ayrıca bu sistemle birlikte lojistik; özellikle Ortadoğu lojistiği konusunda eğitim verdiğimiz gençlere de iş imkanı sağlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat