e
Banner


Ulustrans enerjisini üç koldan artıracak

Enerji lojistiğinde yaygın global ağı, güçlü altyapısı ve referansları ile markalaşan Ulustrans, yenilenebilir enerji projelerinde başarılı operasyonlarını sürdürürken, yeni fırsatları da en etkin şekilde değerlendiriyor.





ulustrans.jpg

Son dönemde Ortadoğu, Türkmenistan ve Azerbaycan’da artarak devam eden petrol yatırımlarını mercek altına alan şirket, petrol ekipmanlarının nakliyesinde de anahtar teslim çözümler sunacak.

Ulusproje’ yapılanmasıyla proje lojistiği hizmetlerinde fark yaratan Ulustrans, bu alandaki taşımalarının yüzde 50’sini gerçekleştirdiği enerji sektöründe büyümede frene basmıyor. Başta rüzgar enerjisi,

hidrolik, jeotermal olmak üzere yenilenebilir enerji yatırımlarının yükünü omuzlayan şirketin

başarısı Türkiye sınırlarını aşıyor. Sonuç odaklı çözümleri ve güçlü networküyle birçok pazara

deneyimlerini taşıyan Ulustrans’ın yeni durağı ise Ortadoğu ve Türki umhuriyetler olacak.

Özellikle yeniden yapılanan Irak’ın enerji alanında da uzun soluklu bir yatırım sürecine girdiğine dikkat çeken Ulustrans Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Hacıalioğlu, son dönemde pazara yönelik iş hacimlerindeki artışa da paralel olarak yeni işbirliği arayışlarına girdiklerini açıklıyor. Irak’ın yanısıra Türkmenistan ve Azerbaycan’ı da yakın markaja aldıklarını belirten Hacıalioğlu, şu değerlendirmeyi yapıyor: “Bu pazarlardan aslan payını almaya kararlıyız. Güçlü iş ortaklıklarıyla büyüyeceğiz. Uzun yıllara dayanan tecrübemizi taşıyacağımız pazarlarda referanslarımız ve bu yıl devreye aldığımız Mersin ofisimiz en güçlü kozlarımız olacak.”

 

Petrol sektörüne odaklanacak

Ulustrans’ın özellikle bu üç bölgede yatırıma başlayan şirketlere yoğun olarak hizmet sunduğunu anlatan Hacıalioğlu, iş ortaklarına da bağlı olarak Amerikalı şirketlerle dirsek temasında olduklarından söz ediyor. Olgun Hacıalioğlu bölgede petrol yatırımlarının ağırlıkta olduğuna işaret ederek, “Özellikle petrol sektörü açısından bu bölgelerden çok umutluyuz. Halihazırda başta sismik cihazlar olmak üzere petrol aramalarında kullanılan ekipmanların lojistiğini gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte özellikle Irak, sanılanın aksine yatırımcılar kadar lojistik şirketleri açısından da güvenli bir pazar” diyor.

 

Yenilenebilirdeki bekleyiş lojistiğe de yansıdı

Petrol sektörüne odaklanırken, yenilenebilir enerji yatırımlarının da çözüm ortağı olmayı sürdürdüklerini ileten Olgun Hacıalioğlu sözlerini şöyle sürdürüyor: “Devam eden çok sayıda projede yer alıyoruz. Ege Bölgesi’ndeki yatırımlara yoğunlaşmış durumdayız, yılsonunda ise Trakya Bölgesi’nde gerçekleştireceğimiz projeler var. Bunların büyük bir bölümü mevcut santrallerdeki kapasite artırımına yönelik projeler. Sıfırdan hayata geçecek çok sayıda proje ise lisans süreçlerinin uzamasından kaynaklı beklemede. Bu yılki iş programımızda olan yenilenebilir enerji yatırımlarının yüzde 20’si bu belirsizliklerden dolayı 2013’e ertelendi. Bürokratik süreçlerdeki tıkanıklıkların yanısıra finansmanın yüksekliği de yatırımcıların hareket alanını daraltıyor.”

Sürecin tümünde müşterilerinin yanında yer aldıklarını anlatan Hacıalioğlu şu bilgileri veriyor: “Rüzgar

enerjisi alanında taşıma yaptığımız yerler coğrafi olarak ulaşılması zor bölgeler. Bu zorlukları her projeye yönelik geliştirdiğimiz özel çözümlerle aşıyoruz. Proje taşımasından önce yol keşifleri yapıyoruz, yolun sağlamlığı ve araç dönüş çaplarını hesap ediyor, taşıma yaptığımız güzergah üzerindeki yerleşim bölgelerinden gerekli izinleri alıyor, köprü, elektrik, kablo ana hatlarını kontrol ediyoruz. Karşılaşılacak zorlukları da gözeterek şoförlerimiz başta olmak üzere tüm ekibimize düzenli olarak eğitim veriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, geliştirdiğimiz özel çözümlerdeki tek amacımız müşterilerimize zamanında ve hasarsız hizmet sunmak. Bugüne kadar yer aldığımız tüm projelerde bu anlamda olumlu geri dönüş aldık.”

 

2012’de taşımalar pik yaptı

Son 7 yıldır hizmet verdikleri proje taşımacılığında, 2012’nin şirketleri için ‘altın yıl’ olduğuna dikkat çeken Ulustrans Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Hacıalioğlu, yer aldıkları büyük çaplı projelerin markalaşmalarına önemli katkılar sunduğunu belirtiyor.”İyi referanslarımızla rakipleri tarafından bile

tavsiye edilen bir firma konumuna geldik. Diğer nakliye firmaları kendi üstlendikleri proje işlerini bizlerle paylaşırken, aynı zamanda yatırımcıların da bu alandaki arayışlarında ilk adres oluyoruz” diyen Hacıalioğlu, ulaştıkları bu başarıda sundukları anahtar teslim hizmetin yanısıra deneyimli ekiplerinin de büyük payı olduğunu vurguluyor. Hacıalioğlu, “Özellikle proje lojistiğinde bütün taşıma modlarını en verimli şekilde kullanan ve uzman çalışanlara sahip firmalara ihtiyaç var” diyor.

Hacıalioğlu, önümüzdeki süreçte enerji tüketimindeki artışa paralel olarak yatırımların da ciddi oranda artacağını

ifade ediyor. Yatırımların sadece rüzgar enerjisiyle sınırlı kalmayacağına dikkat çeken Hacıalioğlu, “Yeni jeotermal santralleri, termik santralleri, elektrik santralleri kurulacak. Devlet de enerji yatırımlarını özel sektöre bırakmak istiyor. Şu anki mevcut santrallerin bakımını, yenilenmesini önümüzdeki süreçte özel sektör yürütecek. Hem mevcudun yenilenmesi hem de enerji talebini karşılamak için yatırımlar yapılıyor. Buna paralel olarak önümüzdeki 5-10 yılın lojistik firmaları için de ciddi fırsatlar yaratacağına inanıyorum” şeklinde konuşuyor.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat