e
Banner


AFD Air, proje taşımacılığını %20 artırdı

AFD Air Genel Müdürü İşlek, bu yılın ilk dokuz ayında 2011’in aynı dönemi ile kıyaslandığında yaklaşık yüzde 20 kadar daha fazla proje taşıması yaptıklarını söyledi.





afd_air.jpgFirmalarının toplam cirosunun yüzde 60’nın yolcu taşıması, yüzde 40’ının da yük taşıması faaliyetlerinde oluştuğunu kaydeden AFD Air Genel Müdürü Emre İşlek, yük taşıması faaliyetlerinin yüzde 70’inin ise proje taşımacılığı olduğunu söyledi. Bu yılın ilk dokuz ayında 2011’in aynı dönemi ile kıyaslandığında yaklaşık yüzde 20 kadar daha fazla proje taşıması yaptıklarını aktaran İşlek, “Bilinirliğimiz ve global işbirliklerimiz arttıkça, proje taşımacılığında da payımız artacaktır. Proje taşımacılığı faaliyetlerimiz Avrupa-Ortadoğu/Afrika ve Amerika-Afganistan rotasında ağırlıklıdır. Türkiye, bu segmentte şimdilik işlerimizin çok ufak bir kısmını kapsamaktadır. Uzakdoğu bölgesi halen üzerinde çalıştığımız bir bölgedir. 2013 için, bu segmentte özellikle Avrupa ve Amerika'daki iş ortaklarımız ile birlikte yeni projeler üzerinde çalışıyoruz ve bunları gerçekleştirebilmeyi umuyoruz” şeklinde konuştu.

2012 yılının ilk dokuz ayında 2011’e kıyasla yaklaşık yüzde 25 ciro artışı sağladıklarını ifade eden İşlek, yıl sonunda ise yaklaşık yüzde 30’luk bir ciro artışıyla tamamlayacaklarını belirti. İşlek, “Yurtdışındaki işbirliklerimizi geliştirmeye çalışmak, yine öncelikli hedefimiz olacak. 2013 yılında AFD yönetiminin altında bir seyahat acentesi kurma planımız var. Projenin altyapı çalışmaları devam ediyor” dedi.

 

“2013 ve 2014 kolay geçmeyecek”

Ortadoğu, Afrika ve Amerika’nın firmaları için büyüme hedeflerini sürdürdükleri bölgeler olduğuna değinen Emre İşlek, hali hazırda Türkiye ve Avrupa’nın yanı sıra ağırlıklı olarak bu bölgelerde çalıştıklarını ancak Uzakdoğu’yu da göz ardı etmediklerini iletti.

Yılın ilk dokuz ayının kolay geçmediğini ifade eden İşlek, “Sanıyoruz ki 2013 ve 2014 de kolay geçmeyecek. Fakat yeterince bilgi birikimi, yatırımı, sabrı ve operasyonel yeteneği olan firmalar, bu süreci başarıyla atlatacaklardır” şeklinde konuştu. Sektör sorunlarına da değinen İşlek, Türkiye’de sermaye, kurumsallık ve entelektüel birikimi olan firma sayısının, olması gerekenin oldukça altında olduğu savundu. İşlek, “İş yapma, uzlaşma ve ortaklık kültürümüz geliştikçe, işlerimizin de bu doğrultuda çeşitlenecek ve gelişecektir” değerlendirmesini yaptı.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat