e
Banner


Aliağa Lojistik Sektörü geleceğe umutla bakıyor

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), Aliağa Belediyesi, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) UND Lojistik A.Ş. ve Aliağa lojistik sektörü yetkililerini de katılımıyla istişare toplantısı düzenledi.





aliaga.jpg

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), Aliağa Belediyesi, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) UND Lojistik A.Ş. ve Aliağa lojistik sektörü yetkililerini de katılımıyla istişare toplantısı düzenledi.

TOBB UND Yatırım Lojistik A.Ş. Genel Müdürü Selçuk Yılmaz, Lojistik Sektörü temsilcilerinin bir araya geldiği değerlendirme toplantısında, sorunları dinledi ve gümrük uygulamalarına ilişkin çözüm önerilerini anlattı. Aliağa Belediyesi Başkan yardımcısı Münir Nurettin Bayrav da, liman yolları ile yapılmakta olan Çiğli-Aliağa-Çandarlı çevre yolunun çıkış noktaları hakkında detaylı bilgiler aktardı.

 

"Aliağa’nın hızlı sanayileşmesinden doğan sıkıntılar çözülmeli"

Toplantıda bir konuşma yapan ALTO Başkanı Adnan Saka, Aliağa’nın daha iyi noktalara gelebilmesi için yoğun mesai harcadıklarını belirterek, “Aliağa ülkenin en önemli sanayi bölgelerinden birisi durumunda. Yeni yatırımlarla sanayi hızla gelişmeye devam ediyor. Dolayısıyla yeni yatırım ve gelişmelerin paralelinde bazı sıkıntılar ya da eksiklikler ortaya çıkıyor. Liman bölgesinde yaşanan lojistik altyapı eksikliğine ilişkin eksiklik de bu sıkıntılardan en önemlilerinden birisi durumunda. Buradan yola çıkarak bu organizasyonu planladık ve sizleri bir araya getirdik. Bu toplantının gerçekleşmesine destek olan ve Oda olarak faaliyetlerimizi daima destekleyen üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Oda olarak inancımız üyelerimizin ve Aliağalı sanayicinin önümüzdeki yıllarda faaliyetlerimize desteği giderek artacağı yönünde” dedi.

 

”Firmaların maddi kayba uğramayacağı ve zaman kazanacağı bir sistem geliştirdik"

Daha sonra söz alan, TOBB UND Yatırım Lojistik A.Ş. Genel Müdürü Selçuk Yılmaz, gümrükte istenen teminat konusunda firmalar açısından hem maddi hem de zaman avantajı sağlayan bir sistem geliştirdiklerini söyledi. “Aliağa yeni incelediğimiz ve üzerinde hızla durmamız gereken bir bölgedir" diyen Yılmaz, şöyle devam etti: "Aliağa Ticaret Odası ile İstanbul Logitrans 2012 fuarında sohbetle başlayan görüşmelerimiz bu toplantıya kadar uzandı. ALTO Başkanı Sayın Adnan Saka Aliağa lojistik sektörünün gümrük uygulamalarında teminat konusunda sıkıntısı olduğunu ve hem maddi hem de zaman kaybına uğradığını belirtti. Biz de yeni kurduğumuz sistemle tam da bu soruna firma adına teminat sağlayarak çözüm oluyoruz. Sürecin tüm sorumluluğu bizde oluyor. Bu da firmayı rahatlatıyor. Aliağa’nın kısa süre içinde bu sisteme dahil olacağını ve uluslararası rekabette daha etkin olacağını düşünüyorum. Şirket olarak lojistik altyapı sorunlarına da çözümler üretiyor, çalışmalarda bulunuyoruz. Aliağa bölgesini incelememizin bir diğer nedeni de Aliağa’nın lojistik altyapısı konusunda yaşadığı sıkıntılara çözümler üretebilmek. Önümüzdeki süreçte bu konuda çalışmalara başlayacağız.”

 

”Aliağa Liman Yollarında Yaşanan Sıkıntılar Konusunda Olumlu Gelişmeler Bulunuyor”

Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav da, liman bölgesinde yollarda yaşanan sıkıntılara, geri hizmet alanı eksikliklerine ve Çiğli-Aliağa-Çandarlı çevreyolunun liman bağlantısı konusuna ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Bayrav, ”Maalesef Karayolları Genel Müdürlüğü bizim Aliağa liman bölgesinin ve sanayisinin çevreyoluna bağlantısı konusundaki önerilerimizi uygun bulmadı. Çevreyolunun sanayi bölgesine ayrı bağlantı noktası olmayacak. Aliağa bağlantısı ve Yenifoça yol ayrımındaki bağlantılar buralara ulaşımı sağlayacak. Liman yolları konusunda da girişimlerimiz bulunuyor. Liman yol trafiğinin düzene girmesi ve geri hizmet alanlarının oluşturulmasına ilişkin çözüm odaklı faaliyetlerimiz bulunuyor. Önümüzdeki en büyük sorun sit alanlarının bu bölgede yoğunlaşmış olması. Buradaki durumu ilgili kurumlara doğru şekilde aktarabildiğimiz zaman Aliağa Liman yollarının hakkettiği düzene kavuşacağına inanıyoruz” diye konuştu.

 

Liman ve gemi söküm bölgesi incelendi

Toplantının sona ermesiyle TOBB UND Yatırım Lojistik A.Ş. yetkililerine liman bölgesi, Aliağa sanayisi ve gemi söküm bölgesi gezdirilirken, ALTO, Aliağa Belediyesi ve liman yetkilileri ile birlikte hareket ederek birçok sorunun çözülebileceği belirtildi.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat