e
Banner


Hoşcan Lojistik, uzmanlığını demir ağlarla pekiştirecek

Güven, istikrar ve mutlak müşteri memnuniyeti anlayışıyla sunduğu hizmetlerinde 71 yılı geride bırakan Hoşcan Lojistik, demiryolu vagon taşımacılığından karayolu taşımacılığına uzanan gelişim sürecinde; bilgi işlem teknolojilerinin kullanımı, sigortalı taşımacılık, danışmanlık gibi pek çok konuda sektördeki öncü konumunu sürdürüyor.





hoscan_lojistik.jpg

2010 yılı sonunda da stratejik büyüme hedeflerine uygun olarak hem kurumsallık düzeyini yükselten, hem de ortaklık ve sermaye yapısını değiştirerek Hoşcan Lojistik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ticari unvanını alan şirket, sermayesini de 3.600.000 TL’ye yükseltti.

Özmal ve sözleşmeli araçları, kendi özvarlığı olan lojistik merkezi, pek çok ilde bulunan şube ve temsilcilikleri, teknolojik donanımı ve 200’ü aşkın deneyimli, eğitimli ve güler yüzlü personeli ile hizmet veren şirketin gelecek yatırımları arasında demiryolu taşımacılığı da kritik bir öneme sahip. Türkiye’nin Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve Avrupa arasındaki geçiş köprüsü olma konumunun müşterileri için demiryolunda da avantaja çevirmeyi hedefleyen Hoşcan Lojistik, bu alanda kazan-kazan stratejisi ile hareket ediyor. Şirket, tüm kollarıyla önem arz eden demiryolu taşımacılığında konteyner ve terminal elleçleme alanlarında uzmanlaşmayı, bununla birlikte ürünlerin gerek depolama gerekse komple ve parsiyel olarak yurtiçine dağıtılması konusunda hizmet ağını güçlendirmeyi planlıyor. Karayolunda olduğu gibi demiryolu taşımacılığında da tercih edilen bir marka olmayı öncelikli hedefi haline getiren Hoşcan Lojistik, bu kapsamda kaliteli ve güvenilir bir hizmet ağı oluşturuyor.
 

Günlük 5 bin ton taşıma kapasitesi

Yurtiçi karayolu taşımacılığı alanında da 1750 ton öztaşıt ve günlük 5 bin ton taşıma kapasitesi ile Türkiye’nin en yüksek kapasiteli 3 büyük firmasından biri olan Hoşcan Lojistik, İstanbul, Ankara, İzmir, Afyon, Adapazarı, Çorum, Konya, Kayseri, Kırşehir, Kdz. Ereğli, Gemlik’teki şubeleri ve temsilcilikleri ile yurt genelinde geniş bir hizmet ağına sahip. Firma ağırlıklı olarak İstanbul- Eskişehir- Bozüyük bölgesinde üretim yapan işletmelerin hammadde ve mamullerinin yurtiçi taşıma işlerinin organizatörlüğünü yaparken, müşterilerinin talepleri doğrultusunda depolama hizmeti de veriyor.

 

Gıda lojistiğinde de uzman

Taşımacılık, depolama, elleçleme gibi tüm lojistik hizmetlerinin yanı sıra Hoşcan Lojistik, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. yetkili bayisi olarak toptan şeker tedariği ve müşavirliği konularında hizmet veriyor. Şirketin şeker taşıma ve tedarik hizmeti verdiği müşterileri, ağırlıklı olarak yurt genelinde tanınan, gıda sektöründe üretim yapan firmalardan oluşuyor. Söz konusu firmaların gıda üretiminde gösterdikleri titizliğin bilincindeki Hoşcan Lojistik standartlara uygun olarak gıda maddelerinin sevkiyatını yapacak araçları özenle seçiyor.
Firma şeker müşterilerine, tedarik ve taşıma şekilleri dışında, şeker fabrikalarının çalışma ve satış teknikleri konusunda destek, bilgilendirme, işlem takibi ve danışmanlık gibi hizmetleri de veriyor.

 

Depolamada katma değerli hizmetler sunuyor

Hoşcan Lojistik, müşterilerinin; doğru ürüne, doğru zamanda, doğru adrese, doğru fiyata tüm tedarik zinciri yönetimi için mümkün olan en düşük maliyetle ulaşmasını sağlıyor. Şirket, tedarik zinciri yönetimi içinde yer alan temel iş süreçlerinin entegrasyonunu sağlayarak müşteri memnuniyetini artıracak stratejiler ve iş modelleri oluşturuyor.
20 bin metrekare kendi özvarlığı ve toplam 70 bin metrekare kapalı alanda müşterilerine barkodlu, kameralı, yangın ve duman sensörlü, vinç ve forklift destekli depolama hizmeti veren şirket etiketleme, paketleme, palet bozma ve ambalajlama konularında da müşterilerinin çözüm ortağı oluyor. Bunlara ilave olarak Hoşcan Lojistik OSB içinde, 50 bin metrekare kapalı alanda; çağın gerektirdiği tüm ekip, ekipman ve otomasyon sistemlerine sahip, Rack Clad (Raflara Giydirme Cephe) sistemi ile imal edilen ASRS depolama sistemlerinin kullanıldığı bir merkezin inşaatına da yakın zamanda başlayacak.

 

 

 

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat