e
Banner


Michelin, OMSAN Lojistik ile işbirliği yaptı

Lojistik sektörünün lider firmalarından OMSAN Lojistik ve dünya lider lastik üreticilerinden Michelin, filo çözümleri için işbirliği anlaşması imzaladı.





michelin_omsan.jpg

Tüm Avrupa’yı kapsayan ve lastikle ilgili 360 derece hizmet içeren Avrupa’nın 1 numarası Michelin Filo Çözümleri artık Türkiye’deki lojistik şirketleri için de sunulmaya başladı. Müşteriye yönelik tüm hizmet kademelerinde tek bir muhatap sağlayan Michelin Filo Çözümleri, filoların elverişliliğini artırıp, operasyonel maliyetlerini azaltarak işletmelerin taşımacılık maliyetlerini düşürüyor.

Önümüzdeki 5 yıl boyunca Michelin Filo Çözümleri’nden hizmet alacak olan OMSAN, Michelin’in deneyimi ve Avrupa’daki geniş hizmet ağından faydalanacak. Anlaşma kapsamında OMSAN için, özel hazırlanan lastik yönetimiyle filodaki araçların lastiklerinin bakımı, kaplanması ve diş açma işlemleri Michelin Filo Çözümleri tarafından yerine getirilecek.

Michelin, kilometre başına faturalandırma, yol yardımı, raporlama, stok yönetimi, lastik bakım yönetimi, operasyonel çözümlerde, çözüme bağlı hizmetler sunan Filo Çözümleri ile işletmelerin ana iş konularının dışında kalan lastik yönetimi iş yükünü üzerlerinden alıyor. Düzenli raporlama, merkezi satın alma ve Avrupa genelindeki tüm üslere yönelik standart işlem sayesinde işletmelerin ana faaliyet alanlarına ve konularına yoğunlaşabilmeleri için yardımcı oluyor. Öte yandan yakıt tasarrufu için tasarlanan Michelin ve Recamic lastikleri sayesinde yol tutuş, aşınma performansından ödün vermeksizin yuvarlanma direncinde %20 düşüş sağlıyor. Minimize edilmiş karbondioksit emisyonu ve doğru lastik yönetimi ile en çevreci çözümü sunuyor.

Logitrans Transport Lojistik fuarında Michelin Türkiye Ticari Direktörü Daniel Loiseau, Michelin Pazarlama Direktörü Sertan Akçagöz, Operasyon Direktörü Alpay Selçuk ve Michelin Filo Çözümleri Satış Müdürü Ali Yalçın OMSAN standını ziyaret ederek, OMSAN’ ın geliştirdiği, Michelin’ in de sponsor olduğu “Emniyetli ve Ekonomik Sürüş Simülatörü” nü test etiler. Lojistik sektörüne katkıda bulunacağına inandığımız simülator 6 farklı hareket kabiliyetine sahip olmasının yanında sürücüyü, treyleri, yükü ve yolu birlikte simüle etme özelliklerine sahip. OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan tarafından tanıtımı yapılan Emniyetli ve Ekonomik Sürüş Simülatörü, taşıdığı özellikleri nedeni ile lojistik sektörüne yönelik geliştirilmiş ilk simülator konumunda.

 

OMSAN ile ortaklığımızdan gurur duruyoruz

İki şirket arasında gerçekleştirilen anlaşma ile OMSAN’ın tüm filosunun mobilitesinin Avrupa’nın 1 numarası Michelin Filo Çözümleri ile sağlanacağını belirten Michelin Türkiye Ticari Direktörü Daniel Loiseau; “Türkiye’de başlattığımız hizmetimizde iş ortaklığımızı sektörünün lider şirketlerinden OMSAN ile yapmaktan gurur duyuyoruz. Avrupa’da 20 ülkede 80 yıldır sürdürdüğümüz Michelin Filo Çözümleri hizmetimizle, Michelin’in teknolojik liderlik ve yenilikçiliğiyle OMSAN’ a destek verecek olmaktan mutluyuz” dedi.

Kendi ana faaliyetlerinin dışında kalan, ancak şirketin mali performansına direkt etki eden lastik yönetimi konusunda Michelin gibi deneyimli bir üreticiden destek alınacak olunması konusunda OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan: “iş ve operasyonel yönetimimizde Avrupa’nın bir numaralı isminden hizmet alacak olmamız bize ekstra güven veriyor. Tecrübesi ve geniş hizmet ağı sayesinde Türkiye’de ve Avrupa’nın her noktasında sorunsuz hizmet alacağımızdan eminiz” dedi.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat