e
Banner


Omsan için Intermodalde tüm yollar yeniliğe çıkıyor

OYAK’ın iştiraki olarak 1978 yılında kurulan OMSAN Lojistik, uluslararası teknik standartlara sahip, farklı özelliklerde 1400 adetlik karayolu nakliye filosu, 340 swapbody ve 205 adet vagondan oluşan intermodal taşıma filosu, 2 adet helikopteri, 1 adet 30.000 DWT büyüklüğünde kuru yük gemisi, yurtiçi ve yurtdışında toplam 900.000 metrekarelik kapalı ve açık alandan oluşan lojistik merkezleri ile müşterilerine entegre lojistik hizmetler veriyor.





omsan_intermodal.jpg

Şirket, uluslararası demiryolu taşımacılığı kapsamında, 2002 yılından bu yana Türkiye-İzmit (Köseköy) ve Almanya-Köln arasında “İntermodal Taşımacılık” çözümleri sunuyır. 340 adet swap body ve 205 adet vagon ile İzmit Köseköy’de gümrüklü ve gümrüksüz 13.000 metrekarelik bir terminal alanı üzerinde intermodal taşımacılığa ait operasyonlarını gerçekleştiren OMSAN Lojistik, yıllık 16 bin swap body taşıma kapasitesine sahip. Şirket, yurtiçi demiryolu taşımacılığı kapsamında ise, Türk sanayisinin önde gelen şirketlerinin ihtiyacı olan hammadde, yarı mamul ve mamul taşımalarını gerçekleştiriyor.

Rekabet Avantajı Sunan Çözümler

Türkiye’nin en köklü ve en büyük kurumlarından biri olan OYAK’ın iştiraki olması, bilişim teknolojileri altyapısı ve uygulamaları, güçlü finansal yapısı ve ortaklıkları, hizmet çeşitliliği, alternatif çözümleri, sahip olduğu taşımacılık belgeleri, IATA ve FIATA üyelikleri, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 1002:2004 Müşteri Memnuniyeti ve Müşteri Şikayetleri Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi ve Türkiye’nin ilk, düzenli Avrupa demiryolu hattını işletmesi şirketin rekabet avantajları olarak öne çıkıyor.
Türkiye, Fransa, Romanya ve Rusya’daki bağlı ortaklıkları ve diğer ülkelerdeki stratejik işbirlikleri vasıtasıyla birçok sektörün öncü firmalarının çözüm ortağı olan OMSAN Lojistik’in başlıca hizmetleri ise şöyle:
- Tüm taşıma modlarında yurtiçi ve uluslararası taşımacılık hizmetleri
- Depolama ve Antrepo Yönetimi
- Ev ve Ofis Lojistiği
- Gümrükleme Hizmetleri
- Sigorta Hizmetleri


Başarılarını Ödüllerle Tescillendirdi                    

OMSAN Lojistik’in faaliyetlerinde gösterdiği başarılar çeşitli kurumlardan ve basından aldığı ödüller ve derecelerle de tescil edildi. 2007 yılında Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından karayolu ve demiryolunda ‘En Fazla İhracat Gerçekleştiren Lojistik Şirketi Ödülü’ne, 2008 yılında müşterisi olan bir dünya devine sunduğu hizmetlerden ötürü ‘Araç Lojistiği İş Ortağı Ödülü’ne layık görülen şirket, Türkiye’nin En Değerli 100 Markası 2011 araştırmasında da 58. sırada yer aldı. Logitrans Lojistik Ödülleri’nde Yurtiçi Taşıma Organizatörleri kategorisinde Takdir Ödülü, Uluslararası Lojistik İşletmecileri kategorisinde de Birincilik Ödülü alan OMSAN, yine 2011 yılında da Capital Dergisi tarafından lojistik sektörünün marka değeri en yüksek firması seçildi. Şirket, 2012 yılında gerçekleştirilen Dünya Lojistik Ödülleri’nde de Karayolu Yük Taşımacılığı kategorisinde ödüle layık görülürken, Fortune Türkiye 500 sonuçlarına göre 211., Capital Türkiye 500 sonuçlarına göre de 264. oldu.


 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat