e
Banner


RAYKAM ticaretin yükünü demiryoluyla hafifletiyor

Türkiye’de demiryolu taşımacılığının avantajlarını müşterilerine yaşatan sayılı şirketlerden biri olan Raykam Lojistik, her geçen gün kendini bu alanda geliştirip yenilemeye devam ediyor.





raykam.jpg

Şirket, her biri kendi branşında uzmanlaşmış Yönetim ve Operasyon kadrosu ile dünyanın hemen her ülkesinde ve Türkiye’de ticaretin yoğun olduğu bölgelerde bulunan güçlü acenta ağıyla zamanında, sorunsuz ve uygun maliyetli demiryolu taşımacılığı hizmetleri sunuyor. Ayrıca malzemenin cinsine uygun vagon temini, vagona yüklenen eşyanın güvenli bir şekilde hasarsız alıcısına ulaşabilmesi için sağlamlaştırma (çemberleme, takozlama, halatlarla bağlama), açık yüklenen vagonlarda lashingleme konularında da müşterilerinin çözüm ortağı oluyor.


Yurtdışı demiryolu taşımacılığı
Raykam uluslararası taşımalarda müşterilerine demiryoluyla, karayoluna göre daha ekonomik ve daha güvenli seçenekler sunuyor. Yükün cinsine göre, açık veya kapalı vagonlar kullanıp, taşımaları daha sağlıklı ortamlarda yapan şirkete göre özellikle Ortadoğu ve Doğu Avrupa ithalat-ihracat yükleri için; en güvenli ve en ekonomik taşıma şekli demiryolu taşımacılığı. Uluslararası taşımalarda da tüm operasyonları üstlenen Raykam bu kapsamda iç nakliye, yükleme, sağlamlaştırma, demiryolu konşimento ve evrak hizmetleri de veriyor. Bununla birlikte aralıksız devam eden Suriye ve Irak sevkiyatları neticesinde, Ortadoğu'ya Nusaybin aktarmalı demiryolu-karayolu bağlantılı kombine taşımacılık projelerinde de yer alıyor.
Şirketin yurtdışı demiryolu taşımacılığı servis verdiği bölgeler şöyle: Suriye, İran, Irak, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Makedonya ve Kosova. Şirket müşterilerinin isteği doğrultusunda FOR (Free On Rail - Vagon Üstü Teslim) ya da DAF (Delivered at Frontier - Sınırda Teslim) olarak taşıma yapıyor.

Sağlamlaştırma
Raykam, istasyonlarda ve limanlarda vagonlara yüklenen malları, cinsine göre hava yastığı, takoz, çelik tel, branda veya sabitleme şeritleriyle sağlamlaştırma hizmetleri de veriyor. Bu kapsamda hava yastıkları yükleme esnasında malların veya paletlerin arasında kalan boşluklara yerleştiriliyor. Bu şekilde mallara destek verilirken, denge sağlanıyor ve malların devrilmesi önleniyor. Hareket esnasında sürtünme, çarpma, sallanma ve titreşimlerde malın hasar görmesini de engelleniyor. Sağlamlaştırma şeritleri; paletleri birbirine bağlayarak vagonun yan duvarlarından gelebilecek hasarların önüne geçiyor. Takoz ve çelik teller yardımıyla; araç, iş makineleri veya rulo saç gibi yükler vagonlara sabitlenerek düşmesi ve çevreye zarar vermesi önleniyor. 
 

İhracat taşımalarında güçlü referanslar

- Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş.

- Sfc Entegre A.Ş.

- Yıldız Entegre A.Ş.

- Divapan Entegre A.Ş.

- Mps Metal A.Ş.

- Mars Lojistik A.Ş.

- Eke Metal A.Ş.

- Schenker Arkas Nakliyat A.Ş.

- Rozak Demir A.Ş.

- Yonpaş Orman Ürünleri A.Ş.

- Boytaş Mobilya A.Ş.
- Starwood Orman Ürünleri A.Ş.

- Agp Profil A.Ş.
- Reysaş Lojistik A.Ş.

- Aygaz A.Ş.

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat