e
Banner


OMSAN’dan dört dörtlük başarı
OMSAN Genel Müdürü Osman Küçükertan, şirketler için depolama ve dağıtım operasyonlarında 2012’nin bir atılım yılı olduğunu söyledi.




osman_kucukertan2012 yılında depolamadan, hava kargoya, yurtiçi taşımalardan, denizyoluna kadar birçok alanda gerçekleştirdikleri yatırımlarla önemli bir atılım yaptıklarını belirten OMSAN Genel Müdürü Osman Küçükertan, önümüzdeki süreçte denizyolu ve demiryolu taşımalarının portföylerindeki ağırlığını artırmayı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki varlıklarını daha da güçlendirmeyi, intermodal taşımacılığın avantajlarını da kullanarak Anadolu ve Avrupa’nın tamamına en rekabetçi koşullarda hizmet sunmayı hedeflediklerini söyledi.
OMSAN Genel Müdürü Osman Küçükertan, şirketler için depolama ve dağıtım operasyonlarında 2012’nin bir atılım yılı olduğunu söyledi. Ankara, İstanbul ve Gebze’deki yeni depo yatırımlarıyla bu alanda 200 bin m²’lik bir büyüklüğe ulaştıklarını belirten Küçükertan, ayrıca sektöründe öncü çok sayıda uluslararası ve yerel markayı müşteri portföylerine kattıklarını aktardı. Yurtiçi taşımalarında özellikle Akdeniz ve Karadeniz’de etkinliklerini daha da artırmak için bölge müdürlükleri kurduklarını ve buradaki yerel firmalara lojistik hizmetler verilmeye başladıklarını anlatan Küçükertan, “2013 yılında bu müdürlüklerimizin bölge sanayisinin rekabet gücüne katkıda bulunmak üzere daha aktif rol oynayacaklarına inanıyoruz” dedi. 2012 yılında bir diğer önemli atılım yaptıkları alanın ise hava kargo taşımacılığı olduğunu vurgulayan Küçükertan, WCA (World Cargo Alliance) Family of Logistics Network üyeliği ile yeni pazarlara açılma hedefi doğrultusunda önemli bir adım attıklarını söyledi.
2010 yılında ilk kuru yük gemisi Fortune Express’i satın aldıklarını hatırlatan Osman Küçükertan, 2023 yılına kadar dökme yüklere yönelik denizyolu taşımacılığında 500 bin DWT büyüklüğünde bir kapasiteye ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Küçükertan, bunun için ilk aşamada 5000 DWT’lik bir adet dökme çimento gemisi ile handy-size sınıfında 3 adet dökme yük gemisini filolarına katmayı planladıklarını aktardı.

600 MİLYON TL CİRO
2012 yılında OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi’ni aldıklarını belirten Küçükertan, “Bu belge ile birlikte meydana gelebilecek tüm riskler belirlendi, bu risklerin en aza indirilmesi amacıyla da gerekli önlemler ve aksiyonlar hayata geçirilerek bir anlamda OMSAN’ın çalışanına verdiği önem belgelendirildi” dedi. 2012 yılında hayata geçirdikleri en önemli projelerden birinin de “Emniyetli ve Ekonomik Sürüş Simülatörü Projesi olduğunu söyleyen Küçükertan, “Simülatör Projesi, Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın mali desteğiyle geliştirildi.
Bu simülatör ile ekonomik ve güvenli sürüş sağlamaya yönelik şoför eğitimlerine ağırlık vermeyi, mevcut depolarımızda kullanılan ekipmanları modernleştirmeyi, araç park sahası ve iş süreçlerinin verimliliğini artırmaya yönelik bilgi teknolojileri yatırımlarını tamamlamayı planlıyoruz” dedi.
Küçükertan, 2012’yi bir önceki yılı göre artış ve 600 milyon TL’nin üzerinde bir ciro ile kapattıklarının altını çizerek şunları aktardı: “Çevreci ve rekabetçi taşıma modları olan denizyolu ve demiryolu taşımalarının portföyümüzdeki ağırlığını artırmayı, yurtiçindeki büyümemizi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki varlığımızı artırarak sürdürmeyi, gemi ve lokomotif müşterilerinin sektörlerine özel vagon yatırımlarıyla intermodal taşımacılığın avantajlarını kullanarak, Anadolu’nun her köşesindeki müşterilerimize, Avrupa’nın tamamına en rekabetçi koşullarda taşıma hizmeti sunmayı hedefliyoruz”




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat