e
Banner


Rekabet için lojistik sorunu halledilmeli

Kayseri'de mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmalar, Sanayi Odası Kanepe ve Oturma Gurubu Meslek Komitesi Başkanı Namık Kemal Ulusoy başkanlığında bir araya geldi.





kayseri_mobilya.jpg

Kayseri'de mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmalar, Sanayi Odası Kanepe ve Oturma Gurubu Meslek Komitesi Başkanı Namık Kemal Ulusoy başkanlığında bir araya geldi. Toplantıda sektörün rekabet gücünün artırılması için lojistikte yaşadığı sorunların bitirilmesi gerektiği ifade edildi.

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Kilim Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yayla'nın ev sahipliğinde bir aya gelen mobilyacılar, sorunlarını masaya yatırarak, çözüm önerileri geliştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Namık Kemal Ulusoy, Kayseri'deki mobilya sektörüne katkı sağlamak için ARGE'ye önem verilmesi gerektiğini belirterek, komite olarak Kayseri mobilya fuarına ağırlık verdiklerini, yurt dışı mobilya fuarlarına katılım sağlanması noktasında gayret gösterdik ve meyvelerini de almaya başladıklarını söyledi. Mobilya sektörünün her geçen gün geliştiğine dikkat çeken Ulusoy, "Biz Kayserili mobilyacılar olarak gelecekte bu rekabette var olabilmek için lojistik sorununu halletmemiz lazım. Bir yıldır konuştuğumuz bu konu hakkında somut adımlar atmaya başladık. Kayseri'de üretilen ürünlerin takım bazında, adet bazında tüketiciye ulaştıracak bir girişimciye ihtiyacımız vardı. Son bir ay içerisinde birkaç girişimcimiz bizim ürettiğimiz ürünleri adet bazında tüketiciye ulaştırabileceklerini söyledi. Başlangıçta bazı sıkıntılar elbette ki olacaktır. Her iki tarafında bazı fedakârlıklar göstermesi gerekecek. Bu olayı başlatabilirsek, ben inanıyorum ki sizin ürünlerinizi tüketiciye hasarsız olarak ulaştıracak birkaç lojistik firması daha çıkacaktır." dedi

Rekabette var olabilmek için sadece ucuz ürün üretmenin yeterli olmadığını ifade eden Ulusoy, "Bunun yanında kaliteli ürün üretmek ve talep edilen süre içerisinde ürünleri teslim etmek gerekiyor. Eğer biz bunları sağlarsak şehrimizin lokomotifi konumunda olan mobilya sektörünü geleceğe güvenle taşımış oluruz." diye konuştu.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat