e
Banner


Reysaş 2013’te elini multimodal taşımalarla güçlendirecek
Demiryolu taşımacılığına en çok yatırım yapan ilk özel sektör şirketi olduklarını vurgulayan Reysaş Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, “2013 yılında stratejik noktalarda devam edecek istasyon yatırımlarımız ve artırılacak vagon sayımız ile Türkiye ve dünya genelinde önem kazanan multimodal taşımalara ağırlık vermeyi hedefliyoruz” dedi.




durmus_dovenReysaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, lojistik sektöründe birçok ilke imza atan bir firma olarak yatırım stratejilerini sektördeki ihtiyaçları ve eksikleri görerek oluşturduklarını söyledi. 2012 yılında da lojistik hizmet ağlarının tüm segmentlerini yoğun bir şekilde kullanarak, özellikle depolama ve demiryolu lojistiği alanında yaptıkları büyük çaplı yatırımların meyvelerini toplamaya başladıklarının altını çizen Döven, “Özellikle proje bazlı çalışmalarımıza verdiğimiz büyük önem ile tütünden gıdaya, otomotivden akaryakıta tüm sektörlerde yer alan ve kendi alanında marka olan müşterilerimize sunduğumuz hizmetler artarak devam etti. 2012 yılsonunu geçen yıla kıyasla yaklaşık %20’lik bir gelir büyümesi ile kapatma hedefi doğrultusunda, sektörün farklı segmentlerindeki yatırımlarımıza hız verdik” dedi.
Sahip oldukları karayolu filolarına ek olarak, büyüme potansiyeli giderek artan demiryolu taşımacılığına en çok yatırım yapan ilk özel sektör şirketi olduklarını vurgulayan Döven, şunları aktardı: “Ayrı bir şirket çatısı altında kurduğumuz Reysaş Demiryolları A.Ş. ile önümüzdeki yıllarda verimliliği artacak olan demiryolu taşımacılığında vagon sayımızı artırdık. Var olan istasyonlarımıza ek olarak stratejik noktalarda istasyon yatırımlarımızı yaparak bu segmentte hizmet farkımızı 2012 yılında da sunmaya devam ettik. Lojistik hizmetimizde taşıdığımız ürün yelpazesini ve çalıştığımız müşteri portföyünü ise yeni yatırımlarla büyüttüğümüz demiryolu operasyonlarımız sayesinde daha da geliştirdik. 2013 yılında da stratejik noktalarda devam edecek istasyon yatırımları ve artırılacak vagon sayısı ile Türkiye ve dünya genelinde önem kazanan multimodal taşımalara ağırlık vermeyi ve daha uzun mesafelere, daha ağır yüklerin, uygun maliyetlerle daha hızlı ve verimli taşınabilmesini amaçlıyoruz.”

REYSAŞ DEPOLARI ELEKTRİĞİNİ GÜNEŞTEN ALACAK
Durmuş Döven, Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile “Türkiye’nin Depocusu” unvanına sahip olma hedefleri doğrultusunda, 2012 yılında da yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Bu kapsamda İzmir ve Samsun bölgelerindeki soğuk hava lojistik depolarının yapımını tamamlayarak müşterilerine teslim etiklerini belirten Döven, ayrıca Çayırova bölgesinde tamamlanan lojistik depolarını da hizmete açtıklarını vurguladı.
Benimsedikleri “Yenilenebilir Enerji ve Yeşil Lojistik” politikası çerçevesinde 2012 yılında portföylerinde yer alan depoların elektrik tüketim ihtiyacının güneş enerjisiyle karşılama kararı aldıklarını belirten Döven şunları aktardı: “Reysaş GYO tarafından, yeni açılan İzmir lojistik deposu için EPDK ve Gediz Elektrik İşletmesi’ne müracaat edildi ve 250 kWp kapasiteli, yıllık yaklaşık 750 bin kWh/yıllık güneş enerjisi üretimi izni alındı. İlk elektrik üretimine Mart 2013 başlanmasını planlıyoruz. Uygulamanın ise daha sonrasında mümkün olan tüm depolarda faaliyete geçmesini hedefliyoruz. Bugüne dek yapılan milyon dolarlık yatırımlarla yaklaşık 500 bin m2 depolama alanına ulaştık. 2015 yılında bu değeri 1 milyon m2’ye çıkarmayı hedefliyoruz. 2013 yılında depolama alanında yatırımlarımıza devam ederken özellikle önem arz eden, yapacağımız teknoloji ve istihdam yatırımları ile etkinleştirmeyi ve daha verimli hale getirmeyi planlıyoruz.” Döven, yine Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları A.Ş.’nin Türkiye genelinde 8 farklı lokasyonda ve 5 adet de mobil istasyon ile taşıt muayene hizmetleri verdiğini ve 2012 itibariyle 1 milyoncu muayenesini yaptığını söyledi. Bu alanda 4 yıl gibi kısa bir sürede de 200 milyon TL ciro hedeflediklerini belirtti.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat