e
Banner


11. Ulaştırma Şurası Hazırlık Toplantısı yapıldı

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman: “11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası, Türk demiryolu sektörünün küresel oyuncu olma sürecini hızlandıracak.”





suleyman_karaman.jpg“11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası” hazırlık toplantısı, 22 Şubat 2013’te TCDD Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı. Demiryolu sektör bileşenleri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantının açılışında konuşan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, “Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıl Dönümü'ne 14 yıl varken, Sayın Bakanımızın öncülüğünde gerçekleştirilen 10. Ulaştırma Şurası’nı yaptığımızda Türkiye’de henüz 2023 telaffuz edilmiyordu. 2023’te Türkiye’nin nerede olacağı, dünyadaki yeri konuşulmazken, 10. Ulaştırma Şurası’ndan sonra 2023 hedefleri, halkımızın gündemine oturdu, devletin resmi hedefleri haline geldi. Daha sonra her alanda 2023 hedefleri belirlendi” dedi. Karaman bu yılki Şura’nın, ilk 10’daki yerimizi daha üst sıralara çekecek kararların alındığı bir şura olacağını kaydetti.
Karaman şunları söyledi: “10. Ulaştırma Şurası ile demiryolu sektöründe belirlenen hedeflere bakıp, gerek yurt içinden, gerek uluslararası otoriteler tarafından “yüksek” bulunan hedefleri bir bir gerçekleştirmeye, bu hedeflerde mesafe kat etmeye başladık. Bu yılki 11. Ulaştırma Şurası’na biraz da bu başarmışlık hissiyle, daha deneyimli olarak, daha donanımlı olarak hazırlanıyoruz. Birçok alanda 2023 yılından önce dünyada ilk 10'a girmeyi birlikte başardık. Yüksek Hızlı Tren işletmeciliğinde, Yüksek Hızlı Tren inşaatında, ray üretiminde, makas üretiminde, yerli sinyalde Türkiye dünyada ilk 10 ülke arasına girdi. Diğer alanlarda da ilk 10'a girmek için projelerimiz, çalışmalarımız sürüyor.”
Karaman’ın ardından konuşan TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın ise, 10. Ulaştırma Şurası’nda belirlenen hedefler kapsamındaki projelerle ilgili gelişmeler ve önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Toplantıda ayrıca UDHB Strateji Geliştirme Başkanı Erol Yanar, 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Ulaştırma Şurası hakkında genel bilgilendirme; Altyapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Y. Metin Tahan, Demiryolu yatırımları; Demiryolu Düzenleme Genel Müdürü Erol Çıtak, Demiryolu Sektörü yasal ve yapısal düzenlemeleri; TÜVASAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Muammer Kantarcı, Demiryolu sanayisi ve ARGE çalışmaları; Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdürü Selim Yeşilbaş da, Demiryolu Sektöründeki gelişmeler ve farklı beklentiler konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.
 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat