e
Banner


Bluemar gemilerin insan kaynağını yönetiyor

Dünyanın tanınmış denizcilik şirketlerine hizmet veren Bluemar Denizcilik, mürettebat yönetimi hizmetiyle gemi operasyonunu kolaylaştırırken önemli maliyet avantajı sağlıyor. Bluemar, bu hizmet için dünya genelinde 600 denizciyle çalışıyor.





denizciTürkiye denizcilik sektörünün önde gelen firmalarından Bluemar Denizcilik, mürettebat yönetimi hizmetleriyle, müşterilerinin operasyonel verimliliğini artırırken maliyetlerini azaltıyor. Şirket, mürettebat yönetimi kapsamında, işe alma ve yerleştirme, mürettebat değişikliği planlama, gemide istihdam edilen memur ve tayfanın yönetimi, performans izleme, bordro yönetimi, acil durum çözümleri gibi hizmetler sunuyor.

Mürettebat yönetiminde ilgili tüm ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü), IMO (Milletlerarası Denizcilik Teşkilatı) ve Flag State (Bayrak Devleti) kural ve düzenlemelerine uygun hareket eden Bluemar, bu hizmet sayesinde, güvenlik bilincinin artırılması, personelin yönetim becerilerinin pekiştirilmesi, güvenlik ve çevre korumada sürekli iyileşme sağlanması gibi konularda müşterilerine yardımcı oluyor.

Doğru zamanda doğru eleman
Bluemar Denizcilik Kurucusu ve Genel Müdürü Selim Bagatur, şirketin kuruluş amacının mürettebat ve bakım teknisyeni ihtiyaçları için kaliteli insan kaynağı sağlamak ve mevcut işgücünü geminin günlük operasyonunu etkilemeden yönetmek olduğunu söylüyor ve ekliyor: “İnsan kaynaklarındaki bilgi birikimimiz, doğru gemiler ya da işler için doğru uzmanları seçmemizi sağlıyor. Denizci dokümanlarına ilişkin bilgimiz, mürettebat gibi çalışabilecek teknisyenleri belirlemekte yardımcı oluyor. Operasyon birimimiz, gerekli uzmanları doğru pozisyonlara doğru zamanda yerleştirmemizi mümkün kılıyor.”

Mürettebat yönetiminde dışkaynak kullanımının hem operasyon hem de maliyet bakımından önemli avantajları olduğunu ifade eden Bagatur, “Gemiyle seyahat, hem insan hayatı hem de taşınmakta olan mallar açısından riskli bir durum. Bu riski ancak gerekli önlemleri alarak kabul edilebilir bir düzeye indirebilirsiniz. Yakın geçmişte meydana gelen büyük felaketler incelendiğinde, kazaların başlıca nedeninin insan hatası olduğu görülüyor. Dolayısıyla, başarılı bir gemi yönetimi için güçlü bir yönetim politikasına sahip olmanın yanı sıra insanların koordinasyon ve liderlik yeteneklerinden de faydalanmak gerekiyor” diyor. 

Farklı milliyetlerden 600 denizci
Gemide otokontrolü sağlamak amacıyla her zaman farklı milliyetlere mensup denizcilerle çalışmayı tercih eden Bluemar, halihazırda dünyanın dört bir yanından 600 sözleşmeli personelle hizmet veriyor. Peru’dan Singapur’a uzanan global hizmet ağı sayesinde personeliyle sürekli temas kuruyor; sorun, ihtiyaç ve taleplerine anında müdahale ediyor. Yönetim sorumluluğunu üstlendiği gemilerde kalifiye personelle çalışmaya özen gösteren şirket, farklı ülkelerden müşterilerine dinamik, hızlı ve maliyet etkin hizmet sunmayı ilke ediniyor.

Bluemar, müşterilerinin mürettebat hareketleri, bordro faaliyetleri, seyahat rezervasyonları, performans değerlendirmeleri, mürettebat listeleri, sertifikalar, mürettebat değişikliği planlama gibi detaylara sürekli erişmelerini sağlamak ve IMO (Milletlerarası Denizcilik Teşkilatı), gemi kiracıları, büyük petrol şirketleri ve denetim kuruluşlarının taleplerini karşılamada onlara yardımcı olmak için ileri düzey bir insan kaynakları yazılımı kullanıyor.

Çok kültürlü ekipte kariyer fırsatı
Dünyanın farklı noktalarında görev yapan ve hepsi birer eski denizci olan Bluemar ekip üyeleri, tüm adayları dikkatle inceliyor. Toplanan veriler, merkez ofiste müşterilerle sürekli temas halinde olan koordinatörlerce detaylı bir şekilde değerlendiriliyor. İstihdam edilen personelin performansı yakından izleniyor ve gerekli elemeler yapılarak Bluemar eleman havuzunda yalnızca kalifiye mürettebatın bulunması sağlanıyor.

Bagatur, adaylara çok çeşitli kariyer fırsatları sunduklarını söyleyerek şöyle devam ediyor: “Farklı disiplinlerde uzmanlaşmış 30 kişilik ekibimiz ve sözleşmeli çalıştığımız 600 kişilik kalifiye mürettebat ile, kariyer hedefi olan her denizcinin katılmak isteyeceği bir yapıya sahibiz. Birden fazla disiplini ve kültürü barındıran işgücümüz, kariyer gelişimlerini destekleyen ve motivasyonlarını artıran, profesyonel ve dinamik bir şirkette çalışmanın gururunu taşıyor.”




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat