e
Banner


CEVA Türkiye 5 yıllık hedeflerini açıkladı!
600 bin m2 depolama alanına ulaşan CEVA Türkiye, 2013-2017 arasındaki hedeflerini açıkladı. Büyüme hedefini 2013 yılı için yüzde 20 olarak belirleyen CEVA Türkiye, 2017’de ciro büyüklüğü olarak Türkiye’de ilk 100 şirket arasında yer almayı ve Türkiye’nin en beğenilen şirketlerinden biri olmayı hedeflediğini duyurdu.




ceva1CEVA Türkiye’nin 2012 yılı sonuçlarını ve 2013 yılı hedeflerini açıklayan CEVA Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Fuat Adoran, 2012 yılında lojistik sektörünün en hızlı büyüyen uluslararası şirketlerinden biri olduklarını söyledi.  Fuat Adoran, ”2012 yılında Türkiye’nin lojistik sektöründe tek merkezden takip sistemi olan Kontrol Merkezi’ni açtık. Kocaeli-Gebze’de Türkiye’nin en büyük transfer merkezini hizmete sokarken, aynı zamanda, Türkiye’nin en büyük depolarından birini sanayinin dağıtım ve üretim merkezi Gebze’de faaliyete soktuk” dedi.
CEVA Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Fuat Adoran şöyle konuştu; “Büyüme hedefimizi 2013 yılı için yüzde 20 olarak belirledik. CEVA Türkiye olarak 5 yıllık büyüme stratejimizi de belirledik. 2017 yılı hedefimiz Türkiye’nin en beğenilen şirketlerinden biri olmak ve ciro büyüklüğü olarak da Türkiye’de ilk 100 şirket arasında yer almak. Ayrıca 5 yıl içinde CEVA Türkiye olarak, globalde en karlı ilk 3 şirketten biri olmayı da hedefliyoruz. Bu amaçla lojistik sektörünün en hızlı büyüyen uluslararası şirketlerinden biri olup hizmet vermeye başladığımız tüm bölgelerde yatırımlar yaparak büyüyoruz. 2013 yılında lojistik ve altyapı yatırımlarımızın yanı sıra depolama alanında ciddi bir yatırım sürecindeyiz. Ayrıca dağıtım ağının daha verimli ve yüksek performansla çalışması için Türkiye'nin dört bir yanında bulunan şubelerimizde yeni bir yapılanma sürecine de girdik. Bu yıl stratejik olarak uluslararası alanda hava ve deniz taşımacılığına yoğunlaşacağız. 2012 yılında olduğu gibi 2013’te de Ortadoğu ve Orta Asya ülkeleri için yeni hatlar açmaya devam edeceğiz."

2013 sonunda 650 bin m2 depolama alanına ulaşacak
Adoran sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin en büyük lojistik depolarından birini Gebze’de açarak kapasitemizi yüzde 10 artırdık ve 2012 yılsonu itibarıyla Türkiye’de 600 bin metrekare depolama alanına ulaştık. 2013 yılında ise İstanbul Avrupa yakasında 50 bin  metrekarelik alanda açacağımız yeni lojistik tesislerimizle  yılsonunda toplamda 650 bin metrekare depolama alanına ulaşacağız. 2014 yılsonunda ise 720 bin metrekare depolama alanına ulaşmayı hedefliyoruz.”

Anadolu’da hızlı büyüme
CEVA Türkiye olarak bu yıl Marmara Bölgesi’nin yanı sıra Anadolu’da da Kayseri, Adana, Samsun illerinde depo açarak yurtiçi dağıtım ağı yatırımlarına devam edeceklerini açıklayan Adoran, İstanbul'un doğusu ve batısı, Ege, Güneydoğu Anadolu ve Mersin'de yeni lojistik merkezlerinin yolda olduğunu söyledi.Türkiye ekonomisiyle birlikte lojistik sektörünün de hızla büyüdüğünü belirten Adoran şunları ekledi:
“Dünyada Çin ve Hindistan’dan sonra Türkiye, gerçekleştirdiği büyüme hızıyla 3. sırada yer alarak bütün dünyanın dikkatini üzerine topluyor. Dünya Ekonomik Forumu’nda lojistik alanında Türkiye dünyanın en hızlı gelişen 10 ülkesi arasında gösterildi. Son yıllarda, Türkiye ekonomisinin gelişmesine paralel bir ivme yakalayan lojistik sektörü; coğrafi avantajını da kullanarak 20 yıl gibi kısa bir sürede bölgesel güç olmayı başardı. Türk lojistik sektörü bugün sahip olduğu 1.500 şirket ve 46.000 araçla Avrupa’nın en büyük filosuna sahip. Türkiye’nin 2023 yılı hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracat hedefine uygun bir ivme sergileyen sektörün 2023 yılında 50 milyar dolarlık ciro sağlaması bekleniyor.”

'Gözümüzü Uzakdoğu, ABD, Almanya ve İtalya’ya çevirdik'
Adoran  sözlerini şöyle tamamladı: “2013 yılında özellikle uluslararası taşımacılıkta iddiamızı sürdüreceğiz. Bu yıl  Dünya’da da farklı pazarlara girip müşteri portföyümüze yeni markalar ekleyerek hızlı büyümemizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz aylarda CEVA global olarak Vietnamlı Into Trans Lojistik (ITL) Grubu ile yeni bir iş ortaklığına imza attık. Bu anlaşma ile Güneydoğu Asya'daki yatırımlarımızı da hızlandırdık. Türkiye ve Çin CEVA’nın en iddialı olduğu iki pazar. Fakat 2013 yılı itibarıyla Güneydoğu Asya’da ve Ortadoğu’da yeni iş birliklerimiz de olacak. Bu yıl gözümüzü Uzakdoğu, ABD, Almanya ve İtalya’ya çevirdik. Uluslararası taşımacılık deyince akla hava yolu taşımacılığı geliyor. CEVA olarak biz de hava yolu taşımacılığını önemsiyoruz. Singapur’da gerçekleştirilen ‘’2012 Tedarik Zinciri Asya Logistics Ödülleri’’ töreninde ‘’Yılın Hava Yolu Taşımacısı” kategorisinde Dünya genelinde birinci seçilerek ödülümüzü aldık. 2013 yılında da hava yolu ve uluslararası taşımacılığa ağırlık vererek müşterilerimize en hızlı ve güvenli şekilde mallarını teslim edeceğiz.”




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat