e
Banner


Ford Otosan imalatçılarını ödüllendirdi

Türkiye otomotiv sektörünün 11 yıldır kesintisiz lideri ve sektörünün ihracat şampiyonu olan Ford Otosan, İmalatçılar Zirvesi 2013 ödül töreninde; Ford’un ticari araç üretim üssü haline gelmesinde, dünya pazarında büyük başarı elde etmesinde ve Türkiye’nin en çok satan markasının üretiminde önemli katkıları olan imalatçılarını ödüllendirdi.





fordFord Otosan’ın düzenlediği “İmalatçılar Zirvesi 2013”te; Altın Yıldız, Gümüş Yıldız, Bronz Yıldız ve Özel Teşvik ödüllerini 10 tedarikçi firma paylaştı. Altın Yıldız’a layık bulunan Olgun Çelik, Faurecia Polifleks ve Coşkunöz Metal’e ödülleri Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen tarafından verildi. Gümüş Yıldız Ödülleri, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün tarafından A-Plas Genel Otomotiv, Ege Fren ve TI Otomotiv’e verilirken, Bronz Yıldız’a layık bulunan Şafak Makine, Sa-ba Endüstriyel Ürünler ve Tirsan Kardan da ödüllerini Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Grant Belanger'dan aldı. Özel Teşvik Ödülü ise Taysad Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu tarafından Sisan Sanayi’ye verildi.


Yenigün: “Dünya otomotiv sanayinin tarihinde kayda geçiyoruz”

Zirvede bir konuşma yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, sözlerine “11’inci kez üst üste sektör liderliğimizi ilan ettik ve hedef 12 diyerek 2013’e güzel bir başlangıç yaptık” diyerek başladı. Yenigün konuşmasında pazara yeni sundukları ürünlere de değindi: “Ford Otosan; Ford’un Avrupa’daki ticari araç ana üretim merkezi olarak üretmeye başladığı yeni modelleri ve 1240 kişilik güçlü Ar-Ge ekibiyle çok stratejik bir öneme sahip. Pazara sunduğumuz yeni Transit Custom ve Tourneo Custom modellerimizi 90 ülkeye ihraç etmeyi planlıyoruz. Tamamen Türk mühendislerimizin kabiliyeti ile geliştirilmiş olan 1846T modelimiz küresel çekici olma özelliği ile Ocak ayı içerisinde yollara çıktı. Güçlü bir rakip olarak uluslararası arenaya çıkan bu aracımız da büyük bir emeğin eseri ve bunları sizlerle birlikte başardık. Hep birlikte, sadece Türkiye otomotiv sanayinin değil, dünya otomotiv sanayinin tarihinde kayda geçiyoruz.”


Belanger: Tedarikçilerimiz Ford'un bir parçasıdır

Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Grant Belanger da zirvede yaptığı konuşmada, “Ford Otosan’ın, Ford’un Avrupa’daki ticari araç üretim merkezi olduğunu ve önlerinde hayata geçirilecek büyük projeler olduğunu belirterek, tedarikçilere şöyle hitap etti: “Dünya değişiyor. Ford’un One Ford stratejisinin güçlü temelleri, hiçbir değişikliğe uğramadan varlığını sürdürüyor. Ford’un küresel gücünü artırarak hem Ford hem de ortakları için kârlı büyüme süreçlerini desteklemeyi amaçlayan bu strateji çerçevesinde, tedarikçilerin de kaliteli olmalarının yanı sıra hem proses ve iş modellerinde hem de teknoloji alanında inovatif olma konusunda büyük sorumlulukları var. Bugün hepiniz Ford Motor Company ve Ford Otosan Ailesi’nin üyeleri olarak Türkiye Otomotiv Sektörü’nün bir parçası olmakla birlikte küresel otomotiv endüstrisinde de önemli bir role sahipsiniz. Ford, rekabet gücünü artırmak için yan sanayiden önemli katkılar bekliyor ve Türkiye’nin yan sanayisinin başarılarını yakından takip ediyor. Yan sanayinin küresel performansını arttırmasına paralel olarak, Ford’un Türkiye’den parça alımlarını, bu rekabetçilik amacı çerçevesinde oransal olarak arttırma şansı var.”

Kabatepe: Türkiye’yi 2023 hedeflerine sektörümüz taşıyacak

Ford Otosan Satınalmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Kabatepe de konuşmasında dünya ve Türkiye otomotiv sektörünü değerlendirerek, tedarikçileri Türkiye’nin hedefleri için güç birliğine davet etti: “Ford Otosan’ın yeni projeleri için yaklaşık 1 milyar dolarla Türkiye’de son yılların en büyük yatırımını yaptık. Bu yatırımları yan sanayimizin güç ve performansına inanarak, bundan cesaret alarak yaptık. Birlikte Türk Otomotiv Endüstrisi’ni ve ülke ekonomisini çok daha ileriye taşımak için yan sanayimizin de payına düşeni yapması çok önemli. Bu doğrultuda yatırım, alt yapı ve sistem hazırlıklarını küresel rekabete ayak uyduracak şekilde planlamalı ve uygulamalısınız. Sürdürülebilir rekabetçi yapınızı her geçen gün arttırmak için gerekeni yapacağınıza inanıyorum. Bu şekilde güç ve hedef birliği yaptığımızda, otomotiv sektörü Türkiye’yi 2013 hedeflerine taşıyacaktır.”




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat