e
Banner


NIVEA’nın tedarik zinciri mavi paletle 'yeşilleniyor'
Almanya merkezli Beiersdorf SA, İspanya ve Portekiz'deki depolama ve dağıtım faaliyetlerinde kullanılmak üzere yıllık 50 bin palet için CHEP’le sözleşme imzaladı. Bu alım, Beiersdorf SA'nın ürün hasarını ve nakliye masraflarını azaltmasına, operasyon verimliliğini artırmasına ve palet kontrolünü en iyi hale getirmesine yardımcı olacak. Mavi paletler çevre üzerinde daha az etki bırakması nedeniyle doğa dostu...




niveaPalet havuzlama çözümlerinde dünyanın öncü şirketlerinden biri olan CHEP, NIVEA başta olmak üzere birçok cilt bakım markasının üreticisi olan kozmetik şirketi Beiersdorf SA'yla yılda 50 bin palet üzerinden bir sözleşme imzaladı. Almanya merkezli Beiersdorf SA, bundan böyle İberya bölgesindeki tedarik sürecinde takaslı beyaz ahşap paletler yerine, CHEP yönetimindeki doğa dostu mavi paletleri kullanacak.
CHEP'e özgü palet havuzlama sistemi, sürdürülebilir iş çözümleriyle üreticilerin ve toptancıların tedarik süreçlerinde verimlilik elde etmesine ve sermayelerini kullanmaksızın işletme harcamalarını azaltarak tasarruf etmelerini sağlıyor. Beyaz palet takasından CHEP’in palet havuzlama sistemine geçiş yapmak ise, doğa üzerindeki olumsuz etkileri de büyük ölçüde azaltıyor. CHEP tarafından sunulan özgün havuzlama sistemi sayesinde nakliye sırasındaki karbon salınımları ciddi ölçüde azalırken, hammadde tüketimi ve atıklar da büyük oranda azalıyor.

Daha doğa dostu...
Sürdürülebilirlik ilkesinin kurumsal boyutta ele alındığını söyleyen Beiersdorf SA Lojistik ve Katma Değerli Hizmetler Müdürü Arantxa Garcia, CHEP işbirliğiyle ilgili olarak şunları söylüyor:
“CHEP, müşterilerini düşük tedarik zinciri maliyetleriyle tanıştırırken, aynı zamanda müşterilerine üstün palet kalitesi ve Portfolio Plus hesap yönetimi sistemi sayesinde daha iyi hizmet sağlıyor. CHEP’le çalışarak bu avantajlardan faydalanmanın yanında operasyonumuzun çevre üzerindeki etkilerini de en düşük seviyeye indirmeyi amaçlıyoruz.”
CHEP Batı Avrupa Başkan Yardımcısı ve İberya Genel Müdürü Laura Nador ise, Beiersdorf SA'yı CHEP ailesinde görmekten gurur duyduklarını dile getirirken yapılan işbirliğiyle ilgili şöyle konuşuyor:
 “CHEP ve Beiersdorf SA’dan tedarik zinciri uzmanları şirketlerin ihtiyaç ve imkanlarını göz önünde bulundurarak bu projeyi hazırladılar. Sonuç olarak Beiersdorf SA doğa dostu mavi CHEP paletlerinin maliyet avantajı, daha yüksek müşteri memnuniyeti ve beyaz ahşap takas sistemine göre çevre üzerinde daha az etki bırakması nedeniyle CHEP sistemine geçiş yapma kararı aldı. İmzaladığımız bu yeni sözleşme, CHEP’in çevresel açıdan sürdürülebilir hizmet anlayışını Beiersdorf SA’ya aktaracak ve Beiersdorf SA’nın işletme riskini ve ürün hasarını en düşük seviyede tutmasını sağlayarak tedarik zinciri verimliliğini artıracak...”




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat