e
Banner


Türkiye M&M’in kalbi gibi atıyor
M&M Türkiye Genel Müdürü Cem Ulusoy, “M&M’in, Türkiye’nin Orta Asya ile bütünleştirilmesi planı, tamamı ile Militzer & Münch Bölge Direktörü Kosta Sandalcı sorumluluğunda gerçekleştirilecek. Yakın gelecekte M&M Türkiye tüm organizasyonun kalbi durumuna gelecek. M&M Holding, Kosta Sandalcı yönetiminde bu hedefe ulaşılması için yatırımlar dahil, her türlü planları hazırladı” diyor.





cem_ulusoy_militzer_munch2011 cirosu 468 milyon euro olan Militzer & Münch bu rakamı 1 milyon euroya yükseltme hedefinde Türkiye’ye kritik bir rol biçti. Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kazakistan, Afganistan ve Dubai’yi Türkiye’ye bağlayan Militzer & Münch, bu ülkelerin yönetimini Türk lojistik sektörünün en tanınmış isimlerinden birine, Kosta Sandalcı’ya emanet etti. Kosta Sandalcı’yı İcra Kurulu Üyeliği’ne de atayan Militzer & Münch, tüm bu adımlarıyla Türkiye’ye olan güvenini ve inancını da ortaya koydu.

Daha önce Türkiye-Avrupa hattı yüklerini acenteleri aracılığıyla taşıyan Militzer & Münch, 1 Ocak 2012’de Militzer & Münch Türkiye yapılanmasını tamamlayarak tüm yüklerini kendi taşımaya başladı. Türkiye-Avrupa hattında, kara, deniz, hava kargo ve proje lojistiği hizmetleri sunan Militzer & Münch Türkiye’nin Genel Müdürü Cem Ulusoy, bu hatta ağırlıklı olarak, Almanya, Avusturya, Fransa, İspanya, Portekiz, Benelüx ve İsviçre taşımaları gerçekleştirdiklerini belirtiyor. Genel Müdür Cem Ulusoy, Türkiye – Avrupa hattı hakkında “Bu hatta yapımız tüm sektörlere hizmet edebilir şekilde kuruldu. Avrupa hattımız mevcut potansiyelimizin %65’ini oluşturuyor ve özellikle gelecek planlarımızın sağlıklı olarak işleyebilmesi açısından son derece önem taşıyor” diyor.

‘TÜRKİYE’DE FİRMA SATIN ALMA GÖRÜŞMELERİ YAPIYORUZ’

M&M’in Türkiye’ye yerleşme ve genişleme stratejisi hakkında da bilgi veren Cem Ulusoy, 2012 itibariyle start alan bu yeni süreci şöyle özetliyor: “M&M Almanya ve ATC, 2010 ile 2011 yılları arasında partner olarak birlikte çalıştı ve 2011 yılı sonunda ATC’nin müşteri portföyünün M&M Türkiye’ye devri ile 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle yeni yapının startı verildi. Bu aslında M&M açısından bir başlangıç olarak öngörüldü. Devamında, gerekirse yeni satın almalar olabilecek ve tabii Türkiye’de yapılacak diğer yatırımlar da gerçekleştirilecektir.”

2013 yılı sonuna kadar yeni yatırımların planlama aşamasının tamamlanmış olacağını müjdeleyen Ulusoy, yatırımların 2014 yılında hayata geçirilmeye başlanacağını söylüyor. Şu anda Türkiye’de yerleşik bir firma ile satın alma sürecine dair görüşmeler yaptıklarını da açıklayan Ulusoy sürecin pozitife dönmesi halinde gelişmeleri kamuoyu ile paylaşılacaklarını dile getiriyor.

M&M Türkiye’nin Orta Asya ile Avrupa’yı bağlayan kritik rolü hakkında da bilgi veren Cem Ulusoy “Sayın Kosta Sandalcı Türk lojistik sektörüne yıllardır ciddi katkılarda bulundu ve M&M bünyesindeki yeni görevi ile birlikte, M&M’in gelecek planlarının başarıya ulaşması için önemli bir misyon daha üstlenmiş oldu. Türkiye de, hem coğrafi konumu hem de ticari ilişkileri nedeniyle Avrupa’nın Orta Asya bölgesi ile bağlantısı anlamında çok önemli bir pozisyonda yer alıyor” diyor.

ORTA ASYA’YA AÇILAN KAPI

Militzer&Münch’ün, Türkiye’yi Orta Asya’ya açılan kapı olarak yapılandırması Militzer&Münch Türkiye’nin yük trafiğine de olumlu yansıyor. Ulusoy bu durumu şöyle değerlendiriyor: “Orta Asya ülkelerine, 2012 yılı başından bugüne kadar, hem Türkiye’den direkt hem de Avrupa çıkışlı Türkiye üzerinden yapılan transit taşımalar dahil, yük trafiğimizde beklentilerimizin çok üzerinde artış sağlanmış durumda. Kısa vadede bu trafik, şu anda Orta Asya’dan Mersin’e sevk edilip oradan tüm dünyaya dağıtımı yapılan sevkiyatlarla birlikte, M&M Türkiye iç yapısının en önemli kısmını teşkil edecek…”

Militzer&Münch Türkiye’nin 2013’ün ilk çeyreğinde güçlü bir performans sergilediğini söyleyen Cem Ulusoy’un verdiği bilgiye göre M&M Türkiye yılın ilk çeyreğini, bütçe rakamlarının % 32 üzerinde tamamladı. Ulusoy “Bu durumun sene sonuna kadar artarak devam edeceğini ve 2013 yılını toplamda, yaklaşık %60 artışla kapatacağımızı öngörüyoruz” diyor.

 

KOSTA SANDALCI

Pozisyonu: Ekim 2012’de Militzer & Münch Bölge Direktörü oldu. Militzer & Münch İcra Kurulu Üyeliği görevini de üstlendi.

Sorumluluk alanı: Orta Doğu ve Orta Asya

Yönettiği ülkeler: Türkiye (bölgesel merkez), Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kazakistan, Afganistan ve Dubai.

Yönettiği finansal yapı: M&M’in global cirosunun yüzde 30’luk bölümü

Cirosal başarısı: 2012’de M&M Türkiye’nin cirosunu 700 bin Euro’dan 12 milyon Euro’ya ulaştırdı.
 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat