e
Banner


ABB’nin lojistikteki önceliği optimum stok ve hızlı tedarik
Zaman zaman stok tutarak kazanacakları pazar gücünü, stok maliyetleri ile kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten ABB Türkiye İmalat Otomasyonu ve Hareket Sistemleri, Alçak Gerilim Ürünleri Lojistik Müdürü Özgür Öden, bu nedenle hizmet aldıkları lojistik firmalarından süreçleri, az maliyetli ve hızlı terminli yönetmelerini beklediklerinin altını çiziyor. 




ozgur_oden_abbEnerji ve otomasyon teknolojilerinde küresel etkinliği yakalayan ABB, bugün yaklaşık 100 ülkede 145 bin civarında çalışanıyla faaliyet gösteriyor. ABB, Türkiye’deki faaliyetlerini ABB Elektrik Sanayi A.Ş. olarak yürütüyor. Türkiye'de ve yurtdışında gerçekleştirilen büyük ölçekli elektrifikasyon projelerine imza atan ABB Elektrik Sanayi A.Ş., tedarik zincirci süreçlerinin büyük bir kısmı için dış kaynak kullanımına gidiyorlar. Gümrükleme, depolama, antrepo, dağıtım, yurtdışı taşıma işlemlerinin önemli bir bölümünün lojistik firmaları tarafından yönetildiğini belirten ABB Türkiye İmalat Otomasyonu ve Hareket Sistemleri, Alçak Gerilim Ürünleri Lojistik Müdürü Özgür Öden, partner seçiminde ise önceliklerini şöyle sıralıyor: 
“ABB’de hem üretim hem al-sat hem de proje bazlı satışlar olduğundan her bölümün ihtiyacı değişebiliyor. Bu nedenle tek bir anahtar çözüm üreten firma ile çalışamıyoruz. Ayrıca anahtar çözüm üreten lojistik firmaları da tedarik zinciri sürecinin bazı proseslerinde eksik kalabiliyorlar. Örneğin, bir ülkede karayolunda başarılı olan bir firma başka bir ülkede proje taşımacılığında yeterli hizmeti veremeyebiliyor. Bu nedenle, ihtiyaçlar, fiyat ve hizmet kalitesi lojistik partner seçerken önceliğimiz olabiliyor. Daha standart ve sürekli al-sat işlemlerinde ise lojistik çözüm ortaklarımız azalıyor ve tek bir firma ile çalışabiliyoruz.” 
Özgür Öden, hızla değişen ve rekabetin öne çıktığı global pazarda, müşteriye daha hızlı mal ve hizmet sunmanın da önem kazandığının altını çiziyor. Öden böyle bir ortamda lojistik şirketlerinden beklentilerini ise, “Her firmanın yaşadığı sıkıntıları zaman zaman bizde yaşayabiliyoruz. Örneğin stok tutarak kazanacağımız pazar gücünü, stok maliyetleri ile kaybedebilmek gibi. Bu nedenle optimum stok ve hızlı tedarik önem kazanıyor. Biz de hizmet aldığımız firmalardan süreçleri az maliyetli ve hızlı terminli yönetmesini bekliyoruz” şeklinde özetliyor. 
 
TERCİHİMİZ TÜRK LOJİSTİK ŞİRKETİNDEN YANA AMA…
 
Türk lojistik sektörünün hizmet kalitesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özgür Öden, şunları aktarıyor: “Türkiye’de lojistik sektörü gelişen ihracat ve ithalatla son yıllarda ivme kazandı. Yine son süreçte sektörde yaşanan satın almalar ve birleşmeler, lojistik sektöründeki firmaları daha kurumsal yaptığı gibi uluslararası pazarda da söz sahibi yapacaktır. ABB olarak Türkiye şartlarını bilen lokal lojistik firmaları ve uluslararası firmalar ile dengeli bir dağılımla çalışıyoruz. Sektörün daha kurumsal olması ve global pazarda tanınması ile tercihimiz Türk lojistik firmalar lehine değişecektir.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat