e
Banner


Mercedes-Benz Türk’ten 6 dünya birinciliği
Daimler tarafından düzenlenen ‘Mercedes-Benz Global TechMasters Truck 2013’e katılan Mercedes-Benz Türk teknisyenleri, toplam 6 bireysel kategori arasından 5 kategoride “Dünya Birinciliği”, bir kategoride “Dünya İkinciliği” ve Takım Çalışması” kategorisinde de “Dünya Birinciliği” ile toplam7 ödül aldı. 




mercedes_odulMercedes-Benz Türk’ün müşterilerine satış sonrasında da en yüksek kalitede hizmet ve servis sunabilmek amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Eylül 2013’te “Mercedes-Benz Türk Teknisyen Olimpiyatları”nın 10’uncusu düzenlendi. Yarışmada kamyon ürün grubu kategorisinde birinci olan teknisyenler, Türkiye’yi uluslararası platformda temsil etmeye hak kazandı. “Mercedes-Benz Global TechMasters Truck 2013” 12-14 Kasım tarihleri arasında Daimler AG tarafından Stuttgart’ta düzenlendi. Dünyanın dört bir yanından seçilen katılımcılar, “bakım teknisyeni”, “sistem teknisyeni tahrik aksamı”, “sistem teknisyeni yürüyüş takımları”, “arıza teşhis teknisyeni”, “yedek parça satış ve pazarlama uzmanı” ve “müşteri danışmanı” kategorilerinde bireysel olarak, “takım çalışması” kategorisinde takım olarak toplam 7 ayrı kategoride yarıştı. 
Global TechMasters kapsamında daha önceki yıllarda da bireysel dereceler kazanan Mercedes-Benz Türk ekibi, Teknisyen Olimpiyatları'nın 10’uncusunu düzenlediği bu yıl, toplam 6 bireysel kategori arasından 5 kategoride “Dünya Birinciliği”, bir kategoride “Dünya İkinciliği” ile “Takım Çalışması” kategorisinde de takım olarak “Dünya Birinciliği” ile toplamda 7 ödül alarak bir rekora imza attılar.  
Mercedes-Benz Türk Satış Sonrası Hizmetler Kamyon Takımı böylece tüm ülkelerden toplam 6 bin teknisyen arasından sıyrılarak yakalanması çok güç bir başarıya ulaştı.14 Kasım 2013 tarihinde, Mercedes-Benz Müzesi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren başarılı teknisyenlerin ödüllerini, Daimler AG Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Wolf-Dieter Kurz ve Daimler AG Eğitim Direktörü Andreas Hiller takdim etti.
 
HEDEFİ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ 
 
Mercedes-Benz Türk, Global Techmasters’da 6 kategoride dünya birinciliği kazanılmasını düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı. Toplantıya MBT Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Ergiz Esen, Satış Sonrası Hizmetler Koordinasyon Planlama Kısım Müdürü Seda İncegül, Koordinasyon ve Planlama Eğitim Şefi Raşit Uzunoğlu, Eğitim Uzmanı Ahmet Akçakülü, birinciliği kazanan teknisyenler katıldı.
MBT Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Ergiz Esen toplantıda yaptığı konuşmada, Teknisyen Olimpiyatları ve Global Techmasters ile amaçlarının teknisyenlerin bilgi becerilerini ve deneyim seviyelerini ölçmek ve bu vesileyle arkadaşça, dostça bir rekabet ortamında bilgi ve becerilerini artırmak olduğunu söyledi. Beklentilerinin ve hedeflerinin müşteri memnuniyetinde bir numara olmak olduğunu belirten Esen şunları söyledi: “Müşteri memnuniyetine önem veriyoruz. Çalışanlarımızın bilgi, beceri ve motivasyonları müşteri memnuniyetinin sağlanması için çok önemli. Tüm ürün gruplarında yılda toplam 1200 gün, 200 farklı eğitim başlığı altında 500 eğitim veriyoruz. Sadece 9600 saat teknik eğitim veriliyor. Yedek parça satış uzmanlarımıza, müşteri danışmanlarımıza yılda ortalama 290 eğitim, 260 gün ve 2100 saat eğitimle veriliyor. Bütün çabamız ekibin kendilerine güvenen, müşterilerine de bu güveni yansıtan rekabetçi, hırsı bir takım olarak yer almalarını sağlamak.” 
Esen, satış sonrası hizmetlerde her yıl artan bir seviye yakaladıklarını vurgulayarak, “Tüm ürün gruplarında artış var. Oranı yıl sonunda değerlendirmek gerekiyor. Müşterilerin yetkili servislerde araçlarının bakımını yaptırmaları da çok önemli. Toplam sahiplik değerlendirmesi yapıldığında yetkili servislerinde bakım ve onarımın avantajları çok daha büyük” dedi.
 
TEKNİSYENLER VE KAZANDIKLARI ÖDÜLLER 
 
Mercedes-Benz Türk SSH Kamyon Takımı, takım kategorisinde dünya birincisi 
Hasmer Düzce Cihat Baruğ, bakım teknisyeni dünya birincisi 
Hasmer Düzce Selçuk Ceylan, sistem teknisyeni (tahrik aksamı) dünya birincisi 
Birollar Otomotiv Gürkan Gürses, sistem teknisyeni (yürüyüş teknikleri) dünya birincisi 
Mengerler İzmir Akif Ergüden, arıza teşhis teknisyeni dünya birincisi 
Bayraktarlar Kayseri Murat Taşdemir, yedek parça satış ve pazarlama uzmanı dünya birincisi 
Gülsoy Anadolu Şubesi Müşteri Danışmanı Doğan Yiğit, dünya ikincisi
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat