e
Banner


Transorient sağlık ve etkinlik lojistiğine yoğunlaşacak
İntermodal taşımacılık alanında atılıma hazırlanan Türk sermayeli lojistik firması Transorient, 2014 sağlık ve etkinlik lojistiğine yoğunlaşacak. 




nil_tunasar“1961 yılından bu yana büyüyerek ve gelişerek var olma başarısını gösteren Transorient ekibi, başarısının sırlarından birini küresel gelişim ve değişimleri yakından izleyebilmek olarak görmektedir” diyen Transorient Yönetim Ortağı Nil Tunaşar, bu kapsamda 2013 yılında da değişen trendleri yakından izleyerek, karbon salınımı düşük ve çevreye duyarlı taşıma modellerine yatırım yaptıklarını söyledi. 2013 yılının başında 45PWHC (palletwide highcube)  konteyner ile Avrupa-Türkiye arasında denizyoluyla taşıma hizmeti vermeye başladıklarının altını çizen Tunaşar “Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğumuz bu hizmetimizi oluşturma amacımızın temeliydi. Bir tır kapasitesine sahip bu konteynerler ile kapıdan-kapıya taşıma projemiz mevcut karayolu hizmetimize rakip oldu. 2014 yılında da 45PWHC konteynerler ile taşıma projemizde, intermodal taşıma modellerini de kullanarak son derece kapsamlı, alternatifli, optimum transit süre ve maliyete sahip geniş bir yelpazede hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi. 
Çevreye duyarlı yaşam biçimlerini benimsemek herkesin sorumluluğu iken, ticari yaşamın gerekliliği olan rekabetin de göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Nil Tunaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk ihraç ürünleri halen Avrupa'ya kıyasla düşük maliyet ve hızlı transit süre avantajları ile rekabet edebilmektedir. İntermodal taşımacılık kapıdan-kapıya maliyet ve transit sürede karayolu taşımasının üzerine çıktıkça, ihracatçımızın rekabet şansı düşecek bu da ülkemizin dış ticaret açığını olumsuz yönde etkileyecektir.  İntermodal taşımayı rekabetçi hale getirecek en önemli etkenlerden birinin Avrupa'daki dağıtımın maliyeti ve sürati olduğu bilinciyle Transorient olarak Avrupa'nın en önde gelen dağıtım firmalarından biri ile Ocak ayında imzalayacağımız anlaşma bize, çevre dostu taşıma modellerinde karayolu ile rekabet edebilme şansını verecektir.” 
 
Yine 2013 yılında uzmanlık kazandıkları biyofarma ve soğuk zincir lojistiğinde oranında bir büyüme yakaladıklarının altını çizen Tunaşar, “Live Events Logistics olarak adlandırdığımız sahne ve show lojistiğindeki iş hacmimiz ise %32 artış gösterdi. Bu alanda iş hacmimizi daha da büyütmeyi hedefliyoruz. 2013’te Avrupa ve Ortadoğu şirketimiz açısından öne çıkan bölgeler oldu. Avrupa’da sürdürülebilirlik projemiz ile hemen hemen her sektöre hizmet verirken, Ortadoğu’da özellikle Türk inşaat sektörüne multimodal lojistik ve danışmanlık hizmetleri sunduk. Şirketimizin diğer önemli gelişim planlarından biri de sağlık lojistiği konusunda farklı ürünler geliştirerek mevcut pazar payımızı artırmak olacaktır. Hali hazırda yürütmekte olduğumuz zaman ve ısıya duyarlı özel kargolar olan ilaç, aşı ve biyolojik materyal gibi özel taşımalar alanında imza sürecinde olan yeni yurtiçi dağıtım anlaşmaları ile mevcut iş hacmimizi arttırmayı hedeflemekteyiz” dedi. Nil Tunaşar ayrıca Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü için gerekli tüm yatırım ve çalışmaları tamamladıklarını ve 2014 yılı başında bu belgeyi almayı hedeflediklerini söyledi. 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat