e
Banner


Kıta, Ortadoğu’da yatırımlarla büyüyecek
Uzakdoğu’da deniz ve havayolu taşımacılığında liderliğe oynayan Kıta Lojistik, bölgeden Avrupa’ya uçak + karayolu ile taşımalar da yapıyor. Uzakdoğu’dan Avrupa havalimanlarına gelen yükleri özmal araçlarıyla 3-4 günde kapıya teslim ettiklerini belirten Kıta Lojistik Genel Müdürü Emre Eldener, önümüzdeki süreçte yoğunlaşacakları bölgenin ise Güneydoğu Asya olacağını söylüyor. 




emre_eldenerDünya çapında güçlü iş partnerleriyle, deniz ve hava kargo, LCL/FCL konteyner, parsiyel/komple kara nakliye, yurtiçi dağıtım ve gümrükleme hizmetlerinin yanı sıra proje ile fuar lojistiği hizmetlerini aynı çatı altında sunan Kıta Lojistik, hem yeni yatırımları hem geliştirdiği entegre lojistik çözümleriyle büyümeye devam ediyor. 2004 yılında katıldığı, 190 ülkede 5 bini aşan üye sayısıyla dünyanın en büyük lojistik network’ü olan World Cargo Alliance (WCA) ile müşterilerine dünyanın her noktasında kaliteli ve hızlı çözümler sunabilme avantajı yakalayan şirket, “Türkiye merkezli bölgesel bir lojistik firması olmak” hedefi doğrultusunda yurtdışına açtığı ofislerle de konumunu güçlendiriyor. 
 
İzmir, İstanbul ve Bursa'nın yanı sıra Kuzey Irak'ın başkenti Erbil'de ofisi bulunan Kıta'nın, yurtdışındaki ikinci durağı Suudi Arabistan oldu. Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde 2013’te şube açtıklarını vurgulayan Kıta Lojistik Genel Müdürü Emre Eldener, “2014’te Cidde merkezli şubemizde yürüttüğümüz lojistik faaliyetlerimiz iyice hızlanacak ve 100 araçlık bir filoyu Suudi Arabistan sınırları içinde çalıştırıyor olacağız. Biz Ortadoğu pazarının büyüyeceğine inanıyoruz. Bu nedenle de bu bölgeye yatırım yapmaya devam edeceğiz” diyor. Ortadoğu’nun yan ısıra Afrika’da da üst düzey lojistik hizmetlerine ciddi ihtiyaç oluşmaya başladığını vurgulayan Eldener, bu bölgeye yatırım yapacaklarının mesajını veriyor.  
 
KORE’NİN YÜKÜNÜ SIRTLIYOR 
Kıta Lojistik’in Ortadoğu’dan sonra yoğunlaştığı en önemli pazarlardan birini de Uzakdoğu. Kuruluşundan itibaren Uzakdoğu-Türkiye hattında deniz ve havayolu hizmetleriyle güçlü bir taşımacılık ağı kuran şirket, bölgedeki konumunu yeni işbirlikleriyle daha da güçlendirmeyi hedefliyor. 
Uzakdoğu’da Çin’in büyük bir pazar ve hacminin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Emre Eldener, şunları aktarıyor: “Biz tüm Çin’de tek bir partnerle çalışıyoruz. Çok verimli bir ortak çalışma olduğu için bu şekilde karar aldık.  Aynı şekilde Kore’de de pazar lideriyiz. Kıtada on yılı aşkın süredir çalışan Koreli personelimiz var. Uçak ve denizyolu dışında Avrupa aktarmalı uçak + karayolu taşımaları da yapıyoruz. Avrupa havalimanlarına gelen malzemeleri kendi araçlarımızla alıp 3-4 günde kapıya teslim ediyoruz. Önümüzdeki süreçte özellikle Güneydoğu Asya yani Vietnam, Endonezya, Tayland ve Malezya gibi ülkelere yoğunlaşacağız. Bu bölgelerde yeni işbirliklerimiz olacak.”   
 
IATA TÜRKİYE’DE İLK 15 İÇİNDE 
IATA belgesini 2011 yılında alan Kıta Lojistik, hava kargo alanında da hızla büyümeye devam ediyor. Hava kargoda müşterilerine sadece havalimanından havalimanı taşıma değil, acenteleri istenilen her noktada gümrükleme, iç nakliye, depolama gibi hizmetler de sunan şirket, arttırdığı yük hacmiyle IATA Türkiye sıralamasındaki yerini sağlamlaştırıyor. Hava kargoda özellikle ihracat taşımalarında ciddi bir artış yakaladıklarını belirten Emre Eldener, “İhracatta tüm dünyaya yüklemeler yapıyoruz. İthalatta ise ağırlıklı olarak Uzakdoğu ve Güneydoğu Asya odaklı çalışıyoruz. Lokasyondan çok aslında endüstri spesifik yüklemeler yapıyoruz. Portföyümüzün büyük çoğunluğunu otomotiv, tekstil, bilişim, enerji ve sağlık sektöründen firmalar oluşturuyor” diyor. 
Hava kargoda 2013 yükleme raporları dikkat alındığında yılı 16. veya 17. sırada kapattıklarını belirten Emre Eldener, şunları aktarıyor:  “Ancak 2013’ün son 3 aylık yükleme istatistiğine bakarsanız yerimizin 11. veya 12. sırada olduğunu göreceksiniz.  Yani 2014’e de hızlı başladık. 2014 yılında ilk 15’te yerimizi sağlamlaştıracağımıza inanıyorum.  Ekibimize çok güveniyorum, hem çok profesyoneller hem de yürekleriyle çalışıyorlar.”
 
YENİ LOJİSTİK MERKEZİNİ HADIMKÖY’DE AÇTI  
Kıta Lojistik, yurtiçinde yatırımlarını hızla sürdürüyor. 2013 yılında lojistik merkezlerini daha modern ve daha büyük bir lokasyona taşıdıklarını belirten Emre Eldener, “Hadımköy tesisimizde 12 bin metrekare kapalı alanda 15 yükleme rampası ve raf sistemleriyle hizmet veriyoruz. Yeni merkezimizde hem Halkalı hem de Ambarlı Gümrüğü’ne bağlı gümrüklü depolarımız mevcut. Dağıtım merkezimizin de aynı lokasyonda olması nedeniyle iç nakliye maliyeti yaratmadan entegre lojistik hizmeti verebiliyoruz” diyor. 
Önümüzdeki süreçte de hem yurtiçinde hem de yurtdışında gerçekleştirdikleri yatırımlar büyümeye devam edeceklerini belirten Eldener, orta vadeli hedeflerini ise “Türkiye merkezli bölgesel bir lojistik firması olmak” şeklinde açıklıyor. 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat