e
Banner


Tekstil lojistiğinde değişmeyen adres: Batu Lojistik
Batu Lojistik’in ihtisaslaştığı en önemli alanlardan birini de tekstil lojistiği oluşturuyor. “Tekstil sektöründe öncelikli tercih edilen taşıma firması olduk” diyen Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, özellikle Avrupa'ya yapılan taşımalarda hava kargoyla aynı sürede taşıma yapan minivan hizmeti ve ekonomik ekspres servislerle rekabette bir adım öne geçtiklerini belirtiyor.




taner_ankara_batuUluslararası alanda karayolu, denizyolu, hava kargo ve demiryolu, yurtiçinde ise konteyner taşımacılığı yapan Batu Lojistik, İstanbul’da Erenköy ve Dilovası gümrüklerine bağlı olarak antrepo hizmeti de veriyor. Avrupa-Türkiye arasında da ultra ekspres havayolu taşımalarına rakip olan minivan hizmeti bulunan şirketin, İstanbul Avrupa yakasındaki merkezinin yanı sıra İstanbul Anadolu Yakası ve Bursa'da da şubeleri bulunuyor. 
2014 yılı itibariyle Gebze Deposu’nu da hizmete açan Batu Lojistik, 4000 m² kapalı alanla 7250 palet kapasitesine sahip A tipi genel antrepo ve 8500 m² kapalı alanla 12 bin 534 palet kapasitesine sahip serbest depoda her sektöre uygun depolama çözümleri sunuyor. Yurtdışında ise Almanya'da Manheim, İngiltere'de Londra, Hollanda'da Venlo, İtalya'da Milano, İsviçre'de Basel, İrlanda'da Dublin, Fransa’da Paris ve Lyon, İspanya’da Barcelona, Valencia ve Irun bölgelerinde acente ve antrepoları bulunan Batu Lojistik’in müşteri beklentilerini analiz ederek özel çözümler geliştirdiği sektörlerin başında tekstil geliyor. 
 
İNGİLTERE VE İRLANDA’YA EKSPRES SERVİS 
Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, kimyasal ve donmuş gıdanın yanı sıra kolili ve askılı tekstil lojistiğinde de uzmanlaştıklarını söylüyor. Tekstil lojistiğinin önü çok açık bir alan olduğu belirten Ankara, “Biz de bu doğrultuda Yenibosna’daki depomuzda tekstil taşımalarımız için Kalite Kontrol Departmanı oluşturduk. Bu sayede müşterilerimizin sadece ürünlerini taşımakla kalmıyor, taşıdığımız ürün yelpazesinin kalite kontrolü için de gereken desteği sağlamış oluyoruz. Filomuzda %80 özmal aracımız askılı dorse olup, taşıma kapasitemizin %65'ini bu taşımalar oluşturuyor” diyor. 
Tekstil ve hazır giyim sektöründe öncelikli tercih edilen taşıma firmalarından biri haline geldiklerini vurgulayan Ankara, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Özellikle uzun yıllardır İngiltere ve İrlanda'ya yaptığımız kolili ve askılı tekstil taşımalarında çift şoför ile ekspres hizmetimiz ve servis kalitemizle öne geçmiş bulunuyoruz. Almanya, İtalya, Hollanda ve Belçika hatlarında da tekstil taşımaları yapmaktayız. Karayolu taşımalarımızın devamını ise denizyolu-havayolu ve demiryolu taşımaları oluşturuyor.”  
 
MİNAVAN HİZMETİ TAM NOT ALIYOR 
Taner Ankara, frigorifik ürünler ve tehlikeli maddelerle birlikte askılı tekstil taşımaları için Türkiye-Avrupa hattında havayoluna alternatif olarak devreye aldıkları minivan hizmetine de ilginin her geçen gün arttığını vurguluyor. Ankara, “Söz konusu sektörlerdeki müşterilerimize karayolundan minivan ile gümrükleme dahil garantili kapıdan kapıya teslimat hizmeti sunmaktayız. Türkiye’deki mevcut minivan araçlarından ekstra olarak bu özellikteki araç Türkiye’de bir ilk olup, 36-48 saatte garantili teslimat olanağı sağlamakta. Askılı tekstil ürünlerinin direk Avrupa’daki şehir içlerindeki mağazalara teslimatını yapıyoruz. Bu hizmetimizden faydalanan halihazırda 25 firma bulunuyor” diyor. 
 
YENİ YATIRIMLARLA 
GELECEĞE HAZIRLANIYORUZ 
Tekstil sektöründeki müşterilerine zor zamanlarda iyi bir çözüm ortağı olup, girdikleri daha rekabetçi pazarlarda sundukları kapıdan kapıya hizmetle tam destek olduklarının altını çizen Ankara, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Batu Lojistik olarak ektiğimizi biçiyor ve birkaç yıl önce yaptığımız yatırımların karşılığını şimdi alıyoruz. Gelecek yıllar için de bugünden ekmeye devam ediyoruz. Bu anlamda devam eden antrepo yatırımlarımız gelecek yılların altyapı şartlarını oluşturuyor. Antrepo hizmetlerimizin, personelimizin ve askılı tekstil araçlarımızın arttığı düşünüldüğünde, mevcutta kullanmakta olduğumuz IT yazlım sistemimiz ile hazırlıklarımızın bizi gelecek yıllara güvenli bir şekilde hazırlayacağını düşünüyoruz. Batu Lojistik olarak tüm Türkiye’de üreticilere yakın lokasyonlarda şubeleşmeyi hedefliyoruz.” 
 
RAKİP AVRUPA DEĞİL UZAK DOĞU 
Türk tekstil sektörüne ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ankara, sektörün en önemli rakibinin Avrupa'dan çok Uzak Doğu ülkeleri olduğunu düşünüyor. Ankara şunları aktarıyor: “Türk tekstil sektörü hem üretici hem de fason hizmet gücünden oluşuyor. Bu iki kısımda da hızlı ve kaliteli hizmet veriliyor. Avrupa ile Türkiye’deki maliyetleri de oranlandığımızda, bu da Türkiye'deki üreticiler için avantaj sağlamakta. Bu 3 önemli unsur birleşince Türk tekstil sektörü, Avrupa karşısında önemli rekabet ve iş hacmi ile ciddi bir kârlılık yakalamış oluyor. Ancak Türkiye'nin tekstildeki en önemli rakibi Avrupa'dan çok Uzakdoğu ülkeleri... Çözüm ise Türk tekstilinin daha çok ülke ve kitlelere ulaşması ile üretim gücünü artırarak güçlenmesinden geçiyor.” 
 
YENİ DEPOSUNU GEBZE’DE AÇTI 
2014 yılı itibariyle Gebze deposunu hizmete açan Batu Lojistik, taşıma hizmetlerinin yanında bu yatırımla depolama hizmetlerini de tek bir bünyede birleştirdi. Gebze Dilovası mevkiinde konumlandırılan depo, 12.500 m²’si kapalı olmak üzere toplam 20.000 m²’lik alana sahip. 4000 m² kapalı alanla 7250 palet kapasitesine sahip A tipi genel antrepo ve 8500 m² kapalı alanla 12 bin 534 palet kapasitesine sahip serbest depoda her sektöre uygun depolama çözümleri sunuluyor.  Tehlikeli, yanıcı, parlayıcı, kimyasal ürünlerin de depolanabildiği alan, serbest depo ve gümrüklü alanın yan yana olması sayesinde taşıma maliyetlerine olumlu yansıyor, depolama maliyetini düşürüyor.
Bütün yatırımlarını müşterilerinin ihtiyaçlarını gözeterek yaptıklarını belirten Taner Ankara, şunları aktardı: “Müşterilerinizin dağıtım yaptığı noktaları, satış kanallarını, depolanacak ürünlerin depolanma koşullarını ve gümrük noktasına olan mesafesini düşünerek bu yatırımı Gebze’de gerçekleştirdik. Bu alanda kimyasal maddelerden yanıcı patlayıcı maddelere her türlü ürünü saklayabiliyor ve paletleme, barkodlama gibi ihtiyaç duyulabilecek bütün hizmetleri sunuyoruz.” 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat