e
Banner


SKY Airchartering enerji lojistiğine hız katıyor
Acil hava kargo çözümleriyle enerji lojistiğinde yeni bir sinerji yaratan SKY Airchartering, bu alandaki referans listesini güçlendirmeye devam ediyor. 




ibrahim_doganGeçen yıl Zorlu Enerji’nin Denizli’de kurduğu Jeotermal Enerji Santrali için Houston'dan İzmir’e 130 tonluk bir taşıma gerçekleştiren şirketin müşteri portföyü içinde, Shell’den BP’ye,  Exxon Mobil’den Gazprom’a kadar dünyanın önde gelen petrol ve gaz şirketleri de bulunuyor. 
 
Proje taşımaları ve ''oversized'' olarak tanımlanan acil hava kargo sevkiyatlarında Türkiye’nin önde gelen firmalarından biri olan SKY Airchartering, enerji lojistiği alanında da iddiasını büyütüyor. 2013 yılında enerji sektörüne yönelik birçok projenin hava taşımalarını başarıyla tamamlayan şirket, projeye ve uçuş güzergahına uygun çözümler ve kapıdan-kapıya sunduğu hizmetlerle bu alanda referans listesini yeni projelerle genişletmeye devam ediyor. 
Yük veya rota ne olursa olsun enerji yatırımcılarının her türlü ihtiyacına uygun uçak temin edebildiklerini belirten Sky Airchartering Satış ve Pazarlama Müdürü İbrahim Doğan, bu doğrultuda geçen yıldan buyana jeotermal, rüzgar, hidroelektrik ve doğalgaz santralinin kurulum aşamasında veya üretim sırasında ihtiyaç duyulan ve acil ulaştırılması gereken her türlü boyut ve ağırlıktaki; trafo, panel, boru sistemlerinin hava kargo taşımasını ilgili acente ve nakliyeci iş ortaklarıyla birlikte sorunsuz ve başarılı bir şekilde yerli ve yabancı üreticilere ulaştırdıklarını söylüyor. 
 
ZORLU ENERJİ İÇİN 130 TONLUK TAŞIMA 
Enerji lojistiği alanında geçen yıl en önemli projelerden birini Gökbora Taşımacılık A.Ş. ile birlikte Zorlu Enerji için gerçekleştirdiklerini vurgulayan Doğan, operasyonun ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri veriyor:
“Zorlu Enerji Elektrik Üretimi A.Ş.'nin Denizli’nin Sarayköy ilçesinde kurduğu 100 MW’lık kurulu güce sahip Jeotermal Enerji Santrali için acil ihtiyaç duyulan subap, borulama sistemi ve yardımcı malzemelerden oluşan toplam 130 tonluk malzemenin Amerika Houston'dan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na taşımasını gerçekleştirdik. Bu yükün 110 tonluk kısmını aynı gün içinde Amerikan Bayraklı 115 tonluk B747-400F kargo uçağıyla Houston'dan Adnan Menderes Havalimanı’na taşıdık. Kalan 20 tonluk kısmını ise yine birkaç gün içinde tarifeli bir uçak seferiyle getirdik. Tüm bu malzemelerin Denizli Tesisi’ne kapı teslimini gerçekleştirerek projenin aksamadan devam etmesini sağladık. Yenilenebilir enerji alanında örnek bir proje olan bu Jeotermal Enerji Santrali, bölgenin 25 yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak.” 
 
PETROL ve GAZ ŞİRKETLERİNE HİZMET SUNUYOR 
Enerji sektöründe dünyanın önde gelen petrol ve gaz şirketlerine de hizmet sunduklarının altını çizen Doğan, ''Shell, BP, Exxon Mobil, Sinopec, Chevron Corp, Gazprom gibi dünyanın önde gelen petrol ve gaz firmaları için, özellikle de denizden petrol çıkarmaya yarayan cihazların gereksinimi olan teknik malzemelerin acil sevkiyatlarını portföyümüzde bulunan geniş gövdeli IL76 & AN124 gibi kargo uçaklarıyla yapmaya devam ediyoruz. Bu alanda gerek süratli çözümlerimiz gerekse de rekabetçi fiyatlarımızla farklılık yaratıyoruz” diyor.  
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat