e
Banner


Özbekistan’da Hyundai Engineering için ‘ÇABA’lıyor
Hyundai Engineering firmasının Özbekistan’ta inşaatına başladığı doğal gaz kombine çevrim santralinin taşımalarını gerçekleştirdiklerini belirten ÇABA Proje ve Planlama Müdürü Kemal Kunt, kış şartları nedeniyle karşılaştıkları birçok zorluğu var olan tecrübeleriyle kolaylıkla aştıklarını söylüyor. 




caba1996 yılında kurulan ÇABA, zorlu ve hata payı içermeyen proje ve ağır yük taşımacılığında sağladığı uzmanlaşmayla yurtdışında yabancı firmalarla rekabet ediyor. Gerek tecrübesi gerekse de geniş araç ve makine parkıyla birçok projeyi başarıyla tamamlayan ÇABA için özellikle Orta Asya enerji lojistiği büyük bir pazar oluşturuyor. 
Geçtiğimiz süreçte Orta Asya’da başarılı işlere imza attıklarını belirten ÇABA Proje ve Planlama Müdürü Kemal Kunt, 2014 yılı içinde Özbekistan’da tamamladıkları projeden sonra konusunda uzman personelleri, 196aks hidrolik, 26 adet yüksek kapasiteli çekici ve diğer taşıma ekipmanlarıyla bölgede konuşlanmış durumda olduklarını söylüyor. Bu süreçte Hyundai firmasının Özbekistan’ın başkenti Taşkent'in 440 kilometre güneybatısındaki Talimarjan'da inşaatına başladığı doğal gaz kombine çevrim santralinin sorumluluğunu aldıklarını ve bu santrallerin modüllerini taşıdıklarını belirten Kunt, “Kazakistan üzerinden Özbekistan’a yapılan taşımalarda mevsim sebebi ile kış şartları bize zor anlar yaşatıyor. Güçlü çekicilerle buz üzerinde zorlu bir taşıma yapıyoruz. Soğuktan pnömatik sistemler donuyor. Ancak biz geçmiş dönemdeki tecrübelerimizle bu engelleri de aşmaktayız. Hyundai ve bu işi aldığımız forwarder firmaları sunduğumuz hizmetten gayet memnunlar” diyor.   
 
TÜRKMENİSTAN’DA YENİ PROJELER PEŞİNDE          
Enerji lojistiğinde Türkmenistan’da da çok aktif olduklarını vurgulayan Kemal Kunt, şunları belirtiyor: “Türkmenistan’da bulunan 7 adet yüksek kapasiteli çekici ve 36aks hidrolik ile bu seneki projeleri beklemekteyiz. Alacağımız projelere göre bu bölgeye ilave aks ve çekici (prime mover) göndereceğiz. Bu bölgede araçlarımızın modellerinin yüksek ve plakalarının yerel olması ayrıca burada çalışan personelimizin bizim tarafımızdan eğitilen Türkmenlerden oluşması bize büyük bir avantaj sağlıyor ve yaptığımız projelerde her hangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Yine bu bölgede ofislerimiz, tamir bakım için garajımız ve park alanlarımız bulunuyor.” 
Türkiye’de ise ekipman parkları içinde bulunan akslar ile trafo taşımaları gerçekleştirdiklerini belirten Kunt, 3. Boğaz Köprüsü Projesi kapsamında blok aktarma işlerine kendinden tahrikli hidroliklerle hizmet vermeye başlayacaklarını, bunun hazırlığı içerisinde olduklarını söylüyor. 
 
EKİPMAN PARKINI GÜÇLENDİRECEK 
Lojistiğini üstlendikleri projelere göre araç ve ekipman parklarını güçlendirmeye devam ettiklerini vurgulayan Kemal Kunt, bugün 434 aks intercombi, 3adet 10 aks powermax güç ünitesi, 63 çekici, 52aks spmt ve 4 adet güç ünitesi, 13 adet 5-8 akslı özel dorse ile hizmet verdiklerini belirterek, “2015 yılında da yatırımlarımız devam edecek. Özellikle spmt ve güç üniteleri ve ilave yüksek kapasiteli çekici alımına gideceğiz” diyor.  
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat