e
Banner


Alışan'dan 30. Yıl'da büyük kutlama
Kurulduğu 1985 yılından beri lojistik sektörüne yön veren faaliyetleri ve yatırımları ile  ülke ekon




alisan_kutlama30 yıl önce 1985 yılında 20 araçlık bir filo ile kurulan Alışan Lojistik; 30. yıl dönümünü kutladığı günümüzde ulaştığı 450 adet özmal araç filosu ile taşımacılık sektörüne yön veren önemli oyunculardan birisi olmanın haklı gururunu yaşıyor. Sektöre yönelik hız kesmeden devam eden yatırımları ve öncü faaliyetleri ile öne çıkan Alışan Lojistik her yıl hedeflediği ve hayata geçirdiği yüzde 20’lik büyüme oranı, 950 kişilik uzman kadrosu, güçlü filosu ile bugün Türkiye’nin lider lojistik şirketlerinden birisi konumunda.

Uluslararası taşımacılık, gümrükleme, gümrüklü ve gümrüksüz depolama, dökme sıvı (likit) ve toz kimyevi madde taşımacılığı, yurtiçi dağıtım alanlarında faaliyet gösteren Alışan Lojistik; küresel pazarlarda aktif çalışmalar gerçekleştiren bir dünya markası olma yönünde emin adımlarla ilerliyor.

Uluslararası standartlarda hizmet vererek, birçok başarıya imza atan Alışan Lojistik; Türkiye’nin başta kimya ve FMCG sanayi olmak üzere birçok alanında faaliyet gösteren; birçok büyük sanayi kuruluşunun uluslararası nakliye konusunda tercih ettiği en önemli lojistik firmalarından birisi olmasıyla da dikkat çekiyor.

30 yıllık yolculuğu boyunca ağırlıklı olarak Gebze bölgesinde olmak üzere Gebze Güzeller OSB, Dilovası OSB, Tuzla Deri OSB’de kurulu tesislerinde toplamda 200.000 paletlik kapasiteye sahip lojistik merkezleri bulunan Alışan Lojistik’in; Gaziantep, İskenderun, Adana, İzmir, Marmara Ereğlisi, Ayvalık gibi noktalarda depo, aktarma merkezi ve çeşitli hizmet birimleri de bulunuyor.

Sektördeki başarılarını sağlayan değerlerinin başında; uzmanlaşmak, beraberinde gelen iyi hizmet ve müşteri memnuniyeti olduğunu vurgulayan Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan: “Alışan Lojistik olarak, sektördeki yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Alışan

Lojistik, kurulduğu günden bu yana ciddi bir büyüme ivmesi gösteriyor. Biz Alışan Lojistik olarak; önce ülkemize sonrasında da çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza, inandık. Sektör adına ilklere imza atmayı kendine prensip edinen ve ülkemiz için 30 yıldır çalışmalarını sürdüren Alışan Lojistik’i bugünlere taşımış olmanın gururunu yaşamaktayız. Her yıl genişleyen filomuz sayesinde dünya ile eş zamanlı olarak ilerlemekteyiz. Her yıl en az yüzde 20 oranında büyüme hedefi bulunan bir firma olarak 2014 yılını da yaklaşık 335 Milyon TL ciro ile tamamladık.” dedi.

Kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında eğitime öncelikli olarak önem veren bir firma olan Alışan Lojistik; Kocaeli’nin Gebze ilçesine Ayşe Sıdıka Alışan İlköğretim okulunu açtı. Ayrıca her yıl gençleri geleceğin yakıt alternatiflerini geliştirmeye teşvik etmek ve enerji verimliliğinin sınırlarını görmek için düzenlenen Shell Eco-marathon yarışmasının lojistik sponsorluğunu gerçekleştirerek, sektörün ve öğrencilerin gelişimini destekliyor ve bir çok sivil toplum örgütünün ağaçlandırma kampanyalarına destek veriyor.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat