e
Banner


Batu’dan Avrupa’ya uçaktan hızlı teslimat
Türkiye-Avrupa hattında havayoluna alternatif olarak devreye aldıkları minivan hizmetinin tekstil sektöründe sıkça tercih edildiğini belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, acil yüklemelerde kapıdan kapıya uçaktan hızlı 36 ila 48 saat arasında teslimat yapabiliyoruz” diyor. Ankara yıl içerisinde askılı araç yatırımı yapacaklarını açıklıyor.




taner_batu2002 yılından bu yana uzman kadrosu müşterilerine kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacılığı, depo yönetimi, gümrükleme ve dış ticaret çözümleri sunan Batu International Logistics’in ihtisaslaştığı en önemli alanlardan birini de tekstil lojistiği oluşturuyor. Tekstil sektörüne yönelik ağırlıklı olarak Avrupa-Türkiye hattında taşımalar yaptıklarını belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, şunları aktarıyor: “Tekstil sektörüne yönelik hizmetlerimizde karayoluyla askılı taşımayı tercih ediyoruz. Taşımalarımızın %80’ini askılı ve %20’sini ise kolili taşımalar oluşturuyor. İhracat taşımalarımızın %60-65 civarını tekstil lojistiği oluşturmaktadır. Özellikle Almanya, İtalya ve İngiltere gibi ülkelere /ülkelerden taşımalar yapıyoruz. Uzun yıllardır İngiltere ve İrlanda'ya yaptığımız kolili ve askılı tekstil taşımalarında çift şoför ile ekspres hizmetimiz ve servis kalitemizle öne geçmiş bulunuyoruz. Bu alanda hizmet veren müşterilerimizin portföyleri doğrultusunda yeni ülke çıkışlarımız olmaktadır.”

YENİ ARAÇ ALIMLARI YAPACAK

Türkiye-Avrupa hattında havayoluna alternatif olarak devreye aldıkları minivan hizmetinin tekstil sektöründe sıkça tercih edildiğini vurgulayan Taner Ankara, “Söz konusu sektörlerdeki müşterilerimize karayolundan minivan ile gümrükleme dahil garantili kapıdan kapıya teslimat hizmeti sunmaktayız. Türkiye’deki mevcut minivan araçlarından ekstra olarak bu özellikteki araç Türkiye’de bir ilk olup, 36 ila 48 saatte garantili teslimat olanağı sağlamakta. Askılı tekstil ürünlerinin direk Avrupa’daki şehir içlerindeki mağazalara teslimatını yapıyoruz. 3 ayrı firmaya dedike olarak çalışan araçlarımız mevcut” diyor. Depolarında tekstil taşımaları için Kalite Kontrol Departmanı oluşturduklarını belirten Ankara, bu sayede müşterilerinin sadece ürünlerini taşımakla kalmıyor, taşıdıkları ürün yelpazesinin kalite kontrolü için de gereken desteği sağladıklarını söylüyor. Tekstil sektörüne yönelik bugüne kadar önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Ankara, yine bu yıl içerisinde yeni askılı araç alımları yapacaklarını açıklıyor.
Özellikle askılı tekstil taşımacılığında randevulu boşaltma sistemi ve direkt rafa giden ürünler olduğu için terminlerin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Ankara, “Bu sebeple diğer yüklere istinaden oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Bu da ekstra efor ve stres anlamına geliyor. Üretim planlamaları daha iyi yapılır ise, malzemeyi yetiştirme baskısı lojistik firmalarının üzerinden kalkacaktır” diyor.  




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat