e
Banner


Batu International Logistics likit taşımacılığında komple çözüm sunuyor

Batu International Logistics, tehlikeli madde ve kimya sektörüne kara, demir, deniz ve havayolu, Ro-Ro, depo & antrepo ve 4PL çözümleri sunuyor. Müşterilerinin her talebine tek bir çatı altında alternatif çözümler sunarak avantaj yarattıklarını vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara “Amacımız bu pazardan çok daha fazla pay alabilmek” diyor.





taner_ankara.jpgHem kendi tankları hem de global acente anlaşmalarıyla dünyanın her yerine tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığı hizmeti veren Batu International Logistics, bu pazardan daha çok fazla pay almayı amaçlıyor. Müşterilerinin lojistik anlamındaki her talebine tek bir çatı altında alternatif çözümler sunarak avantaj yarattıklarını vurgulayan Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, tehlikeli madde ve kimya sektörüne karayolu, demiryolu, denizyolu, havayolu, Ro-Ro, depo & antrepo hizmetleri ile birlikte 4PL çözümler sunduklarını söylüyor. Avrupa, Uzakdoğu, Ortadoğu, Güney ve Orta Amerika ile Afrika kıtalarında yoğun yüklemeler yaptığını belirten Ankara, “Ayrıca Türkiye ayağı olmayan yüklemelerde de müşterilerimize alternatifler çözümler üretmeye devam ediyoruz. Karayolu, denizyolu ve intermodal taşımacılık alanında ise Avrupa’da çözümler sunuyoruz” diyor.

FLEXITANK SERVİSLERİYLE HİZMET VERİYOR

Türkiye’deki birçok lokal ve global firmaya rekabetçi çözümler üretmeye devam ettiklerinin altını çizen Ankara, şunları aktarıyor: “Özellikle kimya sektörünün beklentileri, ihtiyaçları  ve sektörde yaşanan sıkıntıları iyi biliyoruz ve tamamen müşteri odaklı olarak butik servis verme gayretindeyiz. Batu International Logistics olarak likit kimyasalların tank konteynerler ile ulusal ve uluslararası taşımacılığı konusunda ve flexitank servisleri ile hizmet veriyoruz. Yanıcı ve yanıcı olmayan likit kimyasalların büyük bir çoğunluğunda uygun alternatif taşıma rotaları ile müşterilerimize taleplerine uygun rekabetçi çözümler sunuyoruz. Genellikle 20'ISOTANK konteynerler müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarına hitap edecek şekilde çözümler yaratıyoruz. Tank konteyner dışında 45'HCPW konteynerlerimiz ile Avrupa'ya gidiş / gelişlerde kapıdan kapıya 8-9 günlük servisler ile hem daha uygun maliyetler hem de karayoluna göre daha çevreci çözümler sunuyoruz. Demiryolu taşımacılığında ise  konvansiyonel vagon ile CIS ülkelerine hizmet veriyoruz.” Batu International Logistics acil yüklemeler için geliştirdiği minivan servisiyle de önemli bir alternatif yaratıyor. Taner Ankara, minivan servisleriyle gümrük çıkışında itibaren 48 saat içerisinde varış adresine ulaşıp havayolu taşımacılığına alternatif oluşturduklarını söylüyor.

ADR SIFIR TOLERANSLA UYGULANMALI

Türkiye’de kimya sektöründe önemli gelişmeler ve hızlı bir büyüme yaşandığını vurgulayan Taner Ankara, “Ancak global seviyede maalesef henüz Çin, Hindistan gibi ülkelerle rekabet edecek seviyede değiliz. Üretimin artması ve ihracatçı firmaların teşvik edilmesi ile birlikte daha iyi seviyelere ulaşacağımıza inancımız tamdır” diyor.

ADR alanında önemli gelişmeler yaşanmakla birlikte çeşitli sıkıntıların da devam ettiğinin altını çizen Ankara, şunları aktarıyor: “Özellikle kimyasal ve tehlikeli ürünlerin taşınması konusunda ADR’nin mutlaka sıfır tolerans ile uygulanması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda eğitimler ile birlikte daha bilinçli, ne taşıdığı, risklerin ne olduğunu ve olabilecek kaza durumlarında nasıl hareket edilmesini bilen sektör çalışanlarının, hem ülkemizdeki lojistik hizmet kalitesinin artırılması ve daha bilinçli bir sektör oluşmasına katkıda bulunacaktır.”

YURTİÇİNDE CNG’Lİ ARAÇLAR KULLANACAK

Karbon ayak izi azaltmak için taşımalarında demir ve denizyolunu tercih eden, düşük emisyonlu Euro 5 araçlar kullanan Batu International Logistics, yurtiçinde CNG donanımlı araçları kullanmaya hazırlanıyor. Yurtiçinde çalıştırdıkları araçları CNG donanımlı hale getirmek için AR-GE çalışması başlattıklarını vurgulayan Ankara, “Bu çalışmalar sürüyor. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde minimum seviyede tutmaya gayret ettiğimiz karbon salınımı miktarını bir miktar daha düşüreceğiz. Bu yönde gerçekleştirilen yeni projelere de destek olmaya çalışıyoruz. İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin güneş enerjisiyle çalışan ilk aile otomobili projesinin de en büyük destekçisiyiz” diyor. Türkiye’de demiryolu bağlantılarının artırılması ve intermodal taşımacılığın daha aktif kullanılmasının, hem maliyet avantajı yaratacağını hem de çevre dostu bir çözüm olacağını vurgulayan Ankara, “Ülkemizde demiryolu taşımacılığı alanında gelişmeler mevcut ancak tam anlamıyla aktif kullanımı için daha fazla yol almamız gerekiyor” diyor.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat