e
Banner


RUSPED yurtdışında markalaşacak
13 yılı aşkın süredir yurtiçi lojistik sektöründe faaliyet gösteren Öz Şen İzmir Kargo, kurduğu Rusped Logistics ile yurtdışına açıldı. Yurtdışı açılımına 6 kişilik bir ekiple Rusya’nın başkenti Moskova’da açtıkları ofisle start verdiklerini belirten RUSPED Logistics Genel Müdürü Ayhan Aras, 2023 yılına kadar ofis sayısını 4’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 




ayhan_aras_rusped2002 yılında kurulan Öz Şen İzmir Kargo, yeni atılımıyla hedeflerini büyütüyor. 13 yılı aşkın süredir İstanbul Merkez olmak üzere, Ankara, Antalya, Bursa, Manisa ve İzmir’de bulunan şubeleri, deneyimli kadrosu ve güçlü lojistik altyapısıyla yurtiçi kargo dağıtımı, parsiyel yük taşımacılığı, nakliye ve lojistik alanında hizmet sunan Öz Şen İzmir Kargo, kısa bir süre önce kurduğu Rusped Logistics ile yurtdışına açıldı. 
 
İLK OFİSİ RUSYA’DA AÇTI 
Rusped Logistics’in yurtiçindeki müşterilerinin talep ve arzularıyla ortaya çıkan bir proje olduğunun altını çizen Genel Müdür Ayhan Aras, “Hem ülkemizin ihracat hedefleri ve bunun doğuracağı lojistik gereksinimleri düşünerek hem de yurtiçi lojistik hizmetlerinde elde ettiğimiz başarıyı neden sınırların ötesine taşımayalım diyerek bu adımı attık” dedi. “Hedef bölgelerimizi belirlerken herkesin başarabileceğini değil, zor olanı seçtik” diyen Aras, şunları ekledi: “Avrupa hattı gibi daha hızlı yapılandırılabilir bölgeler yerine Rusya ve eski Sovyet ülkelerinin hedef bölgeler olarak seçilmesi de tamamen bu ideal sebebiyledir. Tabii ki, bu karar uzun bir fizibilite sürecini de beraberinde getirdi. Bu doğrultuda 6 kişilik uzman bir ekip oluşturduk ve ilk ofisimizi Rusya’nın başkenti Moskova’da açtık. Bu şekilde Rusped’in sahalara inme sürecini başlatmış olduk. Rusped Logistics olarak başta Rusya olmak üzere, Kazakistan ve Belarus için gerek tüm taşıma modlarıyla sunduğumuz lojistik çözümler gerekse de gümrükleme hizmetlerimizle müşterilerimize kaliteli hizmetin yanı sıra en uygun fiyatı da sağlıyor olacağız. Bölgeye düzenli olarak her hafta komple ve parsiyel yük taşımacılığı yapıyor ve gümrükleme dahil hizmetler sunuyoruz. Uzman kadromuzla yük cinsini ayırmaksızın adres teslim hizmet sunmak ana hedefimiz. Ayrıca Türki Cumhuriyetler, Baltık ülkeleri, Ukrayna, Moldova, Bulgaristan ve Romanya için de müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak güce sahibiz.” 
 
OFİS SAYISINI 4’E ÇIKARACAK 
Ayhan Aras, yakın gelecekte öncelikli planlarının, Öz Şen İzmir Kargo ile yurtiçi taşımacılığında sağladıkları başarıyı Rusped Logistics ile Rusya’ya da taşımak olduğunu söyledi. Orta vadede Moskova’nın yanı sıra St. Peterburg, Krasnodar, Mahaçkale ve Rostov gibi önemli şehirlerde de dağıtım ağı kurmayı planladıklarını belirten Aras, uzun vadede ise mevcut kadrolarıyla Rusya’da sundukları gümrükleme çözümlerini ve oluşturdukları dağıtım ağını diğer bölge ülkelerine taşımayı hedeflediklerinin altını çizdi. “Böylece ‘Uzakları Yakın Etme’ sloganımız tam anlamını bulacak” diyen Aras, 2023’e kadar Rusya’nın dışında Uzakdoğu, Avrupa ve Balkanlar’da gerçekleştirecekleri yeni yatırımlarla ofis sayısını 4 çıkaracaklarını açıkladı. 
 
“VAZGEÇİLMEZ ÇÖZÜM ORTAĞI OLACAĞIZ” 
2015’in şirketleri için yoğun bir dönem olduğunu, doğru yatırım ve altyapı çalışmalarını gerçekleştirmek için sıkı bir tempo ile çalışma yürüttüklerini belirten Ayhan Aras, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son dönemde saha çalışmalarına hız verdik. 2016’nın ilk çeyreğine kadar müşterilerimizle birebir görüşmeler yaparak öncelikle yeni firmamızı ve servislerimizi onlara anlatacağız. Sonrasında onlardan aldığımız doneler ve yine onların ihtiyaçlarını da dikkate alarak gelişim sürecimizi sürdürmeyi planlıyoruz. Uzman olduğumuz hizmet bölgelerinde öncelikle tartışılmaz bir seçenek olmayı, ilerleyen süreçlerde ise artık bir seçenekten çok vazgeçilmez bir lojistik çözüm ortağı olmak için kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz.” 
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat