e
Banner


Rail Cargo Logistics’ten yeni intermodal servis
Haftada 3 gün düzenli ve karşılıklı olarak yapılan intermodal blok tren servisiyle Türkiye’yi hem ekonomik hem de çevre dostu bir yöntemle Avrupa’ya bağladıklarını belirten RCL Türkiye Genel Müdürü Ercüment Gücüyener, şu anda altyapı geliştirme çalışmalarını yürüttükleri Polonya-Türkiye intermodal demiryolu hattını ise Nisan ayında devreye almayı hedeflediklerini söyledi. 




rail_cargo_logisticsTürkiye-Avrupa hattında demiryolu bağlantılı intermodal çözümlerin yanı sıra yine özmal vagonlarla konvansiyonel taşımacılık hizmeti sunan Rail Cargo Logistics (RCL) Türkiye, 2016’da müşterilerine yeni servisler sunmaya hazırlanıyor. 
Hem demiryolunu hem de diğer taşıma modlarını kullanarak tüm Avrupa ülkelerine hizmet sunduklarını belirten RCL Türkiye Genel Müdürü Ercüment Gücüyener, “Düzenli olarak her hafta 3 gün çıkış yapan karşılıklı intermodal blok trenlerimiz ile Avusturya, Almanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Polonya'yı Türkiye'ye bağlıyoruz. 2011 yılından itibaren düzenli bir şekilde karşılıklı olarak devam eden intermodal demiryolu hattımız Çerkezköy İstasyonu’ndan haftanın 3 günü çıkış ile Sopron Terminali üzerinden Viyana, Wels, Ludwigshafen ve Duisburg 'a ulaşmaktadır. Halkalı istasyonundaki altyapı çalışmalarının tam olarak bitmesiyle beraber tüm İntermodal operasyonumuz Halkalı Terminali üzerinden devam edecektir. Düzenli tren çıkışları, standart transit süreler ve kolay planlama gibi önemli avantajlar yaratan bu servisimizle müşterilerimize; hem ekonomik hem de çevre dostu yenilikçi bir çözüm ile hizmet vermekteyiz. Ana firmamız Rail Cargo Avusturya'nın gelişmiş acente ağı sayesinde müşterilerimize düzenli bilgi akışı sağlıyor, oluşturduğumuz servis standardı sayesinde müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz” dedi. 2016 yılında yeni bir intermodal demiryolu hattı kuracaklarını açıklayan Gücüyener, şu anda altyapı geliştirme çalışmalarını yürüttükleri Polonya-Türkiye intermodal demiryolu hattını Nisan ayında devreye almayı hedeflediklerini söyledi. 
 
2016 İÇİN BEKLENTİMİZ YÜKSEK 
Gücüyener, 2015’in hem lojistik sektörü hem de Türkiye'nin makro ekonomik dinamikleri açısından zor bir yıl olduğunu söyledi.  2015 yılı içinde yapılan iki seçimin ve beraberinde ortaya çıkan siyasi belirsizliğin döviz kurlarında yarattığı aşırı dalgalanmanın diğer sektörler gibi lojistik sektörünü de olumsuz etkilediğini belirten Gücüyener, “RCL Türkiye olarak 2015 yılı için belirlenen hedefleri yakaladık. Ancak dış ticaret rakamlarındaki düşüşler, şirketlerin yatırım erteleme kararları ve ortaya çıkan ithalat-ihracat dengesizliği nedeniyle 2015 yılını hedeflerin çok daha üstünde rakamlarla kapatma fırsatını kaçırmış olduk” dedi. Gücüyener, 2016 için hem hedeflerinin hem de beklentilerinin oldukça yüksek olduğunun altını çizdi. 
 
ALTYAPI YATIRIMLARI SÜRDÜRÜLMELİ 
Ercüment Gücüyener, Türkiye’deki demiryolu sektörünün gelişimine ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu: “RCL Türkiye’nin de ana iş kolu olan demiryolu taşımacılığı, Avrupa'nın birçok ülkesinde Türkiye'ye göre; daha gelişmiş altyapı ve demiryolu ağları sayesinde birçok sektör için ekonomik, çevreye duyarlı ve katma değerli çözüm sunma konusunda çok daha iyi seviyelerde bulunmaktadır. Türkiye'deki demiryolları sisteminin en iyi seviyelere gelmesi ve bu sayede ortaya çıkacak katma değerden tüm firmaların en iyi şekilde faydalanması en büyük temennimizdir. Bu doğrultuda demiryolu ulaştırmasında serbestleşmeyle beraber altyapı yatırımları devam etmeli ve Anadolu sanayisi demiryolları sayesinde ortaya çıkacak avantajı en iyi şekilde kullanabilmelidir.”  
 
BLOK TRENLERLE OTOMOBİL TAŞIYOR 
RCL Türkiye, 2015’te otomobil taşımacılığında önemli bir atılım yaptı. 2015’te blok trenlerle otomobil taşımacılığı konusunda önemli bir tecrübe kazandıklarını belirten Ercüment Gücüyener, “RCL Türkiye olarak hem operasyonel işleyiş hem de araçların son noktaya taşınmaları konusunda gelişim sağladık. Mevcut potansiyelimizi arttıracak yeni girişimlerde bulunmak ve geçtiğimiz yılı boyunca devam eden projemizin 2016 yılı içinde de yeni anlaşmalarla beraber gelişerek devam etmesini sağlamak en önemli hedeflerimizden birisi olacaktır” dedi. 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat