e
Banner


DB Schenker Arkas'tan denizyolunda müşteri odaklı özel çözümler
DB Schenker Arkas, denizyolunda FCL ve LCL ihracat & ithalat taşımalarının yanı sıra müşteri odaklı butik çözümler sunuyor. DB Schenker Arkas İstanbul Denizyolu Departman Müdürü Neslihan Kaya, “Müşterilerimizi memnun edebilmek için ekip olarak yüreklerimizi ortaya koyarak çalışıyoruz. En büyük ayrıcalığımızın bu ortak güçten geldiğine inanıyorum” diyor. 




neslihan_kayaDenizyolu taşımacılığında sunduğunuz hizmetler hakkında bilgi vererek, network ağınızdan söz eder misiniz? 
Deutche Bahn AG’nin nakliye ve lojistik birimi DB Schenker ile Arkas Holding’in güçlerinin birleşimiyle kurulan DB Schenker Arkas, Türkiye’de,  İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Mersin ve Gaziantep’te bulunan şubeleri, Denizli, Kayseri ve Konya’daki satış ofisleriyle hizmet veren global bir lojistik şirketidir. Küresel gücünü ve yerel kabiliyetlerini kullanarak müşterilerine hizmet veren DB Schenker Arkas, denizyolunda forwarder kimliğiyle faaliyet göstermektedir.  İstanbul Denizyolu Ekibi olarak, denizyolu servisi olan dünyanın bütün limanlarına, müşteri ihtiyaçlarına özel tedarik zinciri oluşturabilme ve proje geliştirebilme yeteneğine sahibiz. 
Müşterilerimizin FCL ve LCL ihracat &ithalat tüm yüklemelerini, global network ağımızın güvenilirliği ve butik hizmet veren dinamik ekibimiz ile organize etmekteyiz. Denizyolu taşımalarının tamamında DB Schenker global network ağını kullanıyoruz. Bu sayede tüm dünyada kendi ofislerimiz ile hizmet vermenin güvenilirliğini ve ayrıcalığını müşterilerimize sunmaktayız. İthalat ayağında origin ofislerimizin armatörlerin yükleme limanı ofislerinden aldıkları navlunlarla DB Schenker gücü ile hizmet sunuyoruz. İhracat ayağında da armatörler ile geliştirmiş olduğumuz ilişkilerimiz ve işbirliğimiz sayesinde en iyi servis veren hatlarla en uygun maliyetle müşterilerimizi memnun etmeye çalışıyoruz. DB Schenker ofisleri olarak ‘Preferred Carrier System’ adı altında global olarak belirli armatörler ile çalışmaktayız. Yapılan global kontratlar ile birlikte belirli hatlarla hem navlun, hem yer garantisi sağlayarak pazarda rekabet gücümüzü artırmaya çalışıyoruz. Denizyolunun yanı sıra karayolu, havayolu, demiryolu, depolama, ulusal dağıtım ve sigorta servisleri ile tedarik zincirinin her bir aşaması için bütüncül yaklaşımla paket çözümler ve müşterilerimizin her birine özel alternatif yollar sunuyoruz.
Yerleşik bulunan şubelerimiz ve bölgelerinin şartlarını bilen uzman ekiplerimiz sayesinde müşterilerimize çok daha rahat ulaşmakta ve optimum hizmeti sunmaktayız. Türkiye denizyolu ekiplerine destek veren ürün müdürlerimiz; hem global ofislerimiz hem de armatörler arasında önemli bir köprü görevi görmekte ve gücümüze güç katmaktadır. Şubeler bazında satış ekiplerimizin ve bölgeler bazında hat geliştirme müdürlerimizin de destekleriyle satış-ürün birlikte hareket ederek rekabetin had safhada olduğu pazarda güçlü adımlarla ilerlemekteyiz.
En önemli ilkemiz, çözüm odaklı yaklaşımlarla müşteri memnuniyeti sağlamaktır. İstanbul’da sayısı yüzleri bulan forwarder bulunmakta, ayrıca armatörler de pek çok müşteri ile direkt çalışmakta. Bu piyasa koşullarında farklılığı verdiğiniz hizmet kalitesi ile sağlamak durumundasınız. Bu nedenle biz, müşterilerimizin sağ kolu gibi hareket ederek, işleyişlerinde kolaylık sağlayabilecek her türlü süreci önceden planlıyoruz. 
 
STANDARTLARIN DIŞINA ÇIKIYORUZ 
Sektörlere özel geliştirdiğiniz çözümler neler?
Dünyanın konteyner limanı bulunan her yerinden her yerine kapıdan kapıya hizmet sunuyor; her sektöre ve müşteriye özel çözümler üretmeye çalışıyoruz. Belirli sektörlere hizmet vermek gibi bir odaklanmaya sahip değiliz, ancak DB Schenker Marble ve DB Schenker Marineparts ürünlerimiz ile sektörlere özel çözümler de sunuyoruz. Mermer, taş ve granit taşımalarında, yaptığımız DB Schenker Marble ürünü ile verimli, güvenilir ve hızlı çözümler sunmayı amaçlıyoruz. Türkiye’de mermer lojistiğinde lider konumundayız. DB Schenker Marineparts servisimiz, gemilere dünya genelinde parça tedariki ve daha fazlasını sağlayan özel bir hizmet. Ayrıca Proje Departmanımızla standart konteyner taşımacılığı dışında her türlü taşmalı FR ve OT yüklemeleri ile açık yük taşımacılığı ve gemi kiralama hizmetleri sunuyoruz. Kısacası standart denizyolu taşımacılığı dışında; Proje, Marble ve Marineparts departmanlarımızda bulunan konusunda uzman ekiplerimiz ile çok özel çözümler üretmekte ve ayrıcalıklı hizmetler sunmaktayız. 
 
Denizyolu taşımacılığı toplam iş hacminiz içinde nasıl bir pay alıyor? 2016’ya ilişkin hedeflerinizi aktarır mısınız? 
Toplam iş hacmimiz içinde denizyolu taşımacılığı artan bir ivmeyle yerini güçlendiriyor. İstanbul Denizyolu Ekibi olarak 2 yıl önce gerçekleştirdiğimiz yeni yapılanmamız sonrası FCL ihracat, FCL ithalat, LCL ihracat ve LCL ithalat birimleri olarak ayrışma ve uzmanlaşmaya gittik. Her birim şefleri, müşteri temsilcileri ve dökümantasyon sorumluları ile ayrı bir bütçeye ve hedeflere sahip. Her bir ekip üyesi; bireysel, birimsel ve departman olarak sorumluluklarını ve hedeflerini net bir şekilde bilmekte ve tamamen ekip çalışmasına dayalı bir sistemde başarıya odaklanarak çalışmaktadır. 
 
Şeffaflık ve bilgi paylaşımı bizim için olmazsa olmazlarımızın başında gelir. Her yıl artan hacimlerimiz sayesinde hedeflerimize ulaşmanın mutluluğunu ekipçe paylaşmaktayız. Ekonomik ve siyasi olarak çok zorlu bir yıl olan 2015’i üstün bir başarı ile hedeflerimizin çok üzerinde bitirmenin gururunu yaşadık. 2016 yılı için son derece motive bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Başarıyı; müşteri odaklı hizmetler, ekip çalışması ve paylaşılan vizyonumuz ile yakalıyoruz. 2016 yılı için en büyük hedefimiz; yakaladığımız büyümenin bir adım üzerine çıkmaktır, yani yarışımız sadece kendimizle. Müşterilerimizi memnun edebilmek, hacimlerimizi ve karlılığımızı artırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ekip olarak yüreklerimizi ortaya koyarak çalışıyoruz. En büyük ayrıcalığımızın bu ortak güçten geldiğine inanıyorum. 
 
DB SCHENKER ARKAS BİR OKUL GİBİ 
Kısa, orta ve uzun vadeli hedefleriniz ve yatırım planları neler? 
İstanbul Denizyolu Ekibi olarak her şirkette olduğu gibi kısa vadede önceliğimiz yıllık hedefimizi tutturmaktır. Bunun dışında özellikle şirketimiz tarafında sağlanan personel eğitimleri sayesinde çalışanlarımızın bireysel gelişimlerini de destekliyoruz. Çünkü bizim için en önemli şey ekibimizin mutlu ve huzurlu bir ortamda çalışıyor olmaları. Bunu sağlamanın ilk şartının “iletişim” olduğuna inanıyoruz. Ayrıca herkesin bireysel gelişimini de insan kaynakları departmanımız ile birlikte destekleyerek, kariyer planlamalarımızı da ekip arkadaşlarımız ile birlikte yapıyoruz. Bireysel gelişimimiz, departman gelişimini ve sonrasında da şirket gelişimi sağlıyor. Yurtdışında çeşitli eğitim şansları da sunan şirketimiz, bir okul gibi çalışanlarının yetişmesine büyük katkı sunuyor. Orta vadede hedefimiz çok daha donanımlı, kendisini her gün yenileyen ve öğrenmeye devam eden, etkin ve mutlu çalışabilen ekip arkadaşları ile daha büyük yeni başarılar elde etmektir.
Uzun vadede şirketimizin başarısı için, gerek insan kaynağı, gerek eğitim, gerekse teknoloji yatırımları eksiksiz olarak yapılmaktadır.
İstanbul Denizyolu Ekibi olarak özellikle hem LCL hem de FCL servislerimizi geliştirmek üzere pek çok Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Pazarda değişiklik yaratabilecek ihtiyaçları analiz edip, bu ihtiyaçlar doğrultusunda ürettiğimiz hizmetlerle müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak hedefindeyiz.
 
Türkiye’de denizyolu taşımacılığında en temel sorunlar neler? Çözüm önerilerinizi aktarır mısınız? 
Türkiye’de denizyolu taşımacılığında lojistik şirketlerinin yaşadığı iki temel sıkıntı olduğuna inanıyorum. Birincisi; sayısı yüzleri bulan irili ufaklı pek çok forwarder olması sebebiyle pazarda bazen gerçeklere dayanmayan kıyasıya bir haksız rekabetin oluşması. İkincisi ise; armatörlerin de direkt olarak müşteriler ile çalışması nedeniyle hattın direkt kendisi ile de rekabet etmek durumunda kalıyor olmamız. Piyasada gerçekten çok fazla forwarder var. Ancak kaç tanesi güvenilir ve kaç tanesi armatörler ile güçlü işbirliğine sahip? Kaç tanesi acente olarak kendi ofislerini kullanıyor? Bunlar tartışılır. Bu nedenle forwarder seçerken şirketlerin çok dikkatli ve özenli olması gerektiğine inanıyorum. Ki, bir sorun meydana geldiğinde karşılarında çözüm yolları üreten üreten alternatifler sunabilen bir muhatap bulabilsinler. Armatörlerin direkt olarak müşteriler ile çalışmaları da tabi ki kendi seçimleri. Ancak bir forwarder ile çalıştığında armatör belki de onlarca yüzlerce müşteriyi müşteriyi, tek bir forwarder sayesinde tek bir kaynaktan kazanmış olacaktır. Bu bilinçle yaklaşılması hepimize fayda sağlayacaktır. 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat