e
Banner


UECC yılda 1.7 milyon araç taşıyor
“Short Sea Ro-Ro” taşımacılığı alanında Avrupa’nın lider lojistik hizmet sağlayıcıları arasında yer alan UECC, liner servisleriyle puan topluyor. Yılda 34 farklı Avrupa Limanına 3500 den fazla uğrak yaparak, 1.7 milyon adedin üzerinde araç taşıması gerçekleştiren şirket, filosuna kattığı dünyanın ilk LNG ile çalışan Car Carrier gemileriyle de çevreci kimliğini güçlendiriyor. 




ueccNippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK) ve Wallenius Lines ortaklığında 1990 yılında kurulan United European Car Carrier (UECC), “Short Sea Ro-Ro” taşıcılığı alanında Avrupa’nın lider lojistik hizmet sağlayıcıları arasında yer alıyor. Merkezi Norveç’in Oslo'da kentinde bulunan şirket, 8 ofisi ve 4 liman terminaliyle Avrupa'da faaliyet gösteriyor. Filosunda 18 adet orta büyüklükte araç taşımasına uygun (PCTC-Pure Car Truck Carrier) gemisi bulunan UECC, Baltic, Norway, North Sea, Biscay, Bristol, Atlantic, North South adını verdiği servisiyle Marmara’dan St. Petersburg’a kadar olan bütün bölgelerde hizmet veriyor. 
Avrupa’da liner bir servis sunduklarını belirten UECC’ın Türkiye Genel Müdürü Özgür Güneri, “Gemilerimiz düzenli olarak sefer yapmakta ve olağan üstü bir durum olmadığı sürece bu konuda bir değişiklik yaşanmamaktadır. Örnek vermek gerekirse; Türkiye’ye uğrayan 5 adet gemimiz bulunmaktadır. Bu gemilerimiz haftalık olarak her Çarşamba Autoport Limanı’na ve her Cuma Borusan Limanı’na uğramaktadır. Düzenli servislerimiz ve frekans sayımız, müşterilerimizi memnun etmektedir” diyor.  
 
YILDA 34 FARKLI LİMANA 3500 UĞRAK YAPIYOR 
Bitmiş araç lojistiğinde oldukça iddialı olan UECC, yoğun olarak yeni üretilmiş binek ve hafif ticari araç taşıması yapıyor. Özgür Güneri, Avrupa’nın hemen her noktasında yer alan 34 farklı limana 3500’den fazla uğrak yaparak, yılda 1.7 milyon adedin üzerinde araç taşıması gerçekleştirdiklerini aktarıyor. Binek ve hafif ticari araç dışında “High and Heavy ve Industrial” diye adlandırdıkları yük gruplarının da taşımasını gerçekleştirdiklerini belirten Güneri, “Kamyon, otobüs, treyler, mobil vinç, iş ve tarım makineleri, forklift ile yüklenebilen statik yükleri ve mafi üzerinde taşımaya elverişli sabit yükleri de taşıyoruz. 2017’de hedefimiz geçen yılın üzerinden bir taşıma rakamına ulaşmak” diyor. 
 
CAR CARRIER GEMİLERDE LNG DÖNEMİNİ BAŞLATTI 
UECC için COSCO Nantong Tersanesi'nde inşa edilen dünyanın ilk LNG ile çalışan araç taşıyıcı (Car Carrier) M/V Auto Eco ve M/V Auto Energy isimli kargo gemilerini geçen yılın sonu ve bu yılın başında düzenlenen törenle teslim aldıklarını belirten Özgür Güneri, bu iki geminin Baltık hattında servis vermeye başladığını söylüyor. Güneri şunları aktarıyor: “181 metre boyunda, 30 metre genişliğinde ve 3 bin 800 araç taşıma kapasitesine sahip Auto Eco ve Auto Energy isimli gemiler, tam yüklü LNG yakıtla 14 gün boyunca seyir yapabilecek ölçekte dizayn edildi. Gemiler, üstün çevresel performansı ile sıfır emisyon salımı ile öne çıkıyor. 3 bin 800 araç taşıma kapasitesine sahip gemilerin kapasitesi tam yüklü olarak 3 bin 985 araç ve kamyona kadar çıkarılabiliyor. 1A super Finnish/Swedish ice class buz kırma özelliğine de sahip olan gemiler, böylelikle donmuş deniz şartlarında bile Baltık Denizi’nde yıl boyunca hizmet verebilme özelliğine sahip. Dünyada LNG ile çalışan ilk araç taşıyıcı gemileri olan Auto Eco ve Auto Energy’nin dizayn geliştirme projesinde, UECC ile birlikte Wallenius Marine ve NYK Teknik Grubu aktif görev aldı. UECC olarak daha yeşil bir dünyaya destek vermek amacıyla, Avrupa ve dünyadaki emisyon oranlarına yönelik yapılan düzenlemelere de uygun olarak gemi yatırımlarına devam edecektir.” 
 
ozgur_guneri_ueccPROJE TAŞIMALARINDA İDDİALI 
Özgür Güneri, gerçekleştirdikleri ilginç proje taşımalarına ise; Türkiye acenteleri ROROTÜRK tarafından Saguntodan Autoport Limanı’ndan yapılan treyler üzerinde 47 metrelik rüzgar türbini taşımasını ve 6 metre genişliğindeki makine parçası taşımasını örnek gösteriyor. 
 
AĞIRLIKTA 82 TONLUK LİMİTLERE ULAŞTI 
Türkiye’ye uğrayan UECC gemilerinin deck yüksekliğinin 5,3 metre olduğunu belirten Güneri, “Bu nedenle yaptığımız taşımalarda yükseklik olarak 5,15 metre, ağırlık olarak mafi üzerinde 82 tonluk limitlere ulaşmış bulunuyoruz. 60’lık mafilerimiz üzerinde 20 metre uzunluğundaki yüklerin de güvenli bir şekilde taşımalarını gerçekleştirebiliyoruz. Yakın zamanda 25 metre uzunluğunda Trumbus yüklemesini de başarılı bir şekilde gerçekleştirdik” diyor. 
 
“181 metre boyunda, 30 metre genişliğinde ve 3 bin 800 araç taşıma kapasitesine sahip Auto Eco ve Auto Energy isimli gemiler, tam yüklü LNG yakıtla 14 gün boyunca seyir yapabilecek ölçekte dizayn edildi. Gemiler, üstün çevresel performansı ile sıfır emisyon salımı ile öne çıkıyor. 3 bin 800 araç taşıma kapasitesine sahip gemilerin kapasitesi tam yüklü olarak 3 bin 985 araç ve kamyona kadar çıkarılabiliyor.” 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat