e
Banner


ASCO’dan soğuk zincir taşımalarına Carrier güvencesi
Carrier Transicold’un Türkiye distribütörü ASCO Soğutma, hafif ticari araç, dizel motorlu kamyon ve treyler tipi olmak üzere 3 ayrı kategoriye yönelik soğutucu ürünleriyle hassas ve bozulabilir ürünlerin taşınmasını her adımda destekliyor. Carrier markasını Türkiye pazarında da lider yapmayı hedeflediklerini belirten ASCO Soğutma Genel Müdürü Ünsal Angar, 2017 yılı içinde 2.el cihaz satışlarına başlayacaklarının müjdesini verirken, 2018’de ise yetkili servis sayısını arttıracaklarını söylüyor. 




asco2011 yılında kurulan ASCO Soğutma, 2015 Haziran ayından bu yana dünyada soğutmalı taşımacılık ekipmanları pazarında lider firması olan Carrier Transicold’un Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor. Satış, ürün ve yedek parça, dağıtım ve teknik eğitim hizmetlerini İstanbul’daki merkezinde tek çatı altında toplayan şirket, bu şekilde hem müşterilerine hem de servis ve bayilerine en etkin bir biçimde ulaşıyor. Hafif ticari araç, dizel motorlu kamyon ve treyler tipi olmak üzere 3 ayrı kategoriye yönelik soğutucu ürünlerinin bulunduğunu belirten ASCO Soğutma Genel Müdür Ünsal Angar, “Carrier Transicold’un ürünlerini uzman ve tecrübeli kadromuzla gıda, sağlık ve lojistik sektörlerindeki müşterilerimize sunarken, gerek satış gerekse satış sonrasında en iyi hizmeti vererek tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bu üstün teknolojiyle müşterilerimizin işlerini kolaylaştırıyoruz” diyor. 
 
Ürün yelpazenizden söz eder misiniz? 
Her sektör ve her ölçekteki müşterilerimiz için soğutucu cihaz seçenekleri üretmekte olan Carrier Transicold’un ürünlerini üç kategoride toplayabiliriz. Hafif Ticari Araç Soğutucuları, dizel motorlu kamyon soğutucuları ve treyler tipi soğutucular. Bunlarla birlikte tüm bu ürünleri destekleyecek soğuk zincir aksesuarları, sıcaklık kaydediciler ve telematik sistemlerde müşterilerimize sunulmaktadır. Hafif ticari araçlarda kullanılan araç motorundan tahrikli sistemlerde; Xarios, Viento ve Zephyr serisi soğutucularımızla hizmet vermekteyiz. Her araç tipine uygun cihazlarımızla 4m3’den 50m3 kadar olan hacimlerde istenilen derecelerde frigorifik taşıma yapılabilmektedir. Ayrıca ötektik sistemler için de Vatna serisi cihazlarımız bulunmakta. Bu şekilde donuk ürünlerin 20m3 kadar hacimlerde -25C taşımasında için başarıyla hizmet vermekteyiz. Ayrıca akü tahriki ile çalışan ve araç üzerinde 4cm yüksekliği ile sınıfının en ince cihazı olan NEOS serisi cihazlarımız bulunmaktadır.
Carrier Transicold’un hafif ticari araçlar için devrim yaratan cihazı olan Pulsor ise özellikle kent içi dağıtım yapan müşterilerimiz için harika bir çözüm sunmaktadır. Diğer araç motorundan tahrikle çalışan konvansiyonel tip soğutucuların aksine aracın rölanti devrinde bile 0 kapasite ile soğutma kapasitesi sağlayan e-Drive teknolojisine sahip Pulsor, ülkemiz pazarında da müşterilerimize hizmet vermeye başlamıştır.
Dizel motorlu kamyon soğutucularında ise uzun yıllardır müşterilerimizin en çok tercih ettiği cihaz olan Supra serisi ile geniş bir yelpazede seçenekler sunmaktayız. Supra serisi cihazlarda multitemp olarak adlandırılan çift evaporatörlü soğutucular ve kasa altı montajlı ve düşük ses düzeyli modelleri bulunmaktadır. 15 ila 90m3 hacimlerdeki tüm kasalarda maksimum güçle soğuk muhafaza işlevini yerine getirmektedir.
Vector serisinde ise dünyada ilk ve tek olan elektrik teknolojisi ile donatılmış cihazlarımız Vector 1350-1550 ve 1950 ile müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Vector serisi cihazlarımız ile müşterilerimiz en yüksek soğutma kapasitelerini, en düşük yakıt sarfiyatlarını, en düşük bakım maliyetlerini ve en düşük arıza imkânlarını sunmaktayız.
Carrier Transicold soğutucu cihazlarımızın hepsi hassas sıcaklık kontrolü ve takibi gereken her türlü taşımada müşterilerimizin en iyi yardımcısıdır. Her tip cihazımızla birlikte sunmuş olduğumuz sıcaklık kaydedicilerimiz ve MX2 uzaktan takip sistemlerimiz ile cihazlarımız anlık olarak kontrol edilmekte, hassas gıdaların ve ilaçların nihai kullanıcıya soğuk zinciri kırılmadan en güvenli şekilde ulaştırılması sağlanmaktadır. Cihazlarımızın tamamı ATP standartlarına uygun olup, bununla beraber 2017 yılından itibaren ilaç taşımalarında istenilen GDP Belgesi de firmamız tarafından sağlanmaktadır.
 
ascoSatış sonrasında müşterilerinize ne tür çözümler sunuyorsunuz?
Yurtiçinde 20 yetkili servisimizde sunduğumuz hizmetlerle müşterilerimizin sorunları hızlı ve güvenilir bir şekilde çözülmektedir. Yetkili servislerimizin her biri yıllardır bu sektörde çalışmakta ve konusunda uzman, ülkemizin en iyi teknisyenlerine sahip servislerdir. Carrier Transicold Avrupa, Rusya, Ortadoğu, Afrika coğrafyasında toplam 650 yetkili servis ve 2000 eğitilmiş teknisyen ile en yaygın ve uzman servis ağı kalitesi ile yurtdışına çıktıklarında da müşterilerimizin hizmetindedir. Yine Carrier Transicold’un sunmuş olduğu 7/24 yol yardım desteği ile hem ülkemizde hem de dünyanın her yerinde Carrier kullanıcılarına Türkçe dâhil olarak hizmet verilmektedir. Merkezimizdeki eğitim salonumuzda verilen teknik eğitim ve sertifikasyon ile yetkili servislerimizdeki teknisyenlerimizin bilgi ve becerileri artırılmakta, müşterilerimize en iyi hizmeti vermek için gerekli donanıma sahip hale getirilmektedirler. Asco Soğutma olarak müşterilerimize yaygın bulunabilirlikte yedek parça imkanı sunmaktayız. Carrier Transicold ürünlerinin zaten oldukça düşük olan bakım maliyetleri ile birlikte, düşük arıza oranları da hesaba katıldığında, toplam sahip olma maliyetinde kesinlikle müşteri dostu. Yetkili servislerimizde verilen bir hizmet de sıcaklık kaydedici kalibrasyon hizmetidir. Yıllık olarak yapılması gereken bu hizmeti müşterilerimize sağlamaktayız. 
 
Lojistik, gıda ve sağlık sektörü müşteri yelpazeniz içinde nasıl bir pay alıyor? 
Ülkemizde gıda ve ilaç taşımalarının her geçen yıl daha da profesyonel bir şekilde ve dünya standartlarına uygun olarak yapılmasına ilişkin olarak lojistik sektöründe gelişmeler yaşanmaktadır. Gıda sektöründe kendi araç filoları olan müşterilerimizin yanı sıra ürünlerinin lojistiğini tamamen profesyonel dağıtım firmalarına bırakarak kendi işlerine odaklanmayı tercih eden müşterilerimiz de her geçen gün artmaktadır. Sağlık sektöründe ise nakliyenin neredeyse tamamı lojistik firmaları tarafından yapılmaktadır. 
Gıda, sağlık ve lojistik sektörünün satışlarımızdaki payı neredeyse eşit olup, gıda ve ilaç taşımalarındaki kanun ve yönetmeliklerin hayata geçmesi ile de cihazlarımız bu sektörlerin en iyi iş ortağı olacaktır. Cihazlarımız, uzun ömürlü olması ve düşük bakım maliyetlerinin yanı sıra artık uluslararası kanunlarla istenilen teknolojik altyapıya sahip olması sebebi ile çok fazla tercih edilmektedir. Bu sektörlerdeki müşterilerimize, ATP standartlarına uygun soğutucu cihazlarımız, sıcaklık kaydedici validasyon testlerimiz, MX2 uydu üzerinden uzaktan takip sistemlerimiz, GDP sertifikamız ile en iyi hizmeti vermeye devam etmekteyiz. Yine üzerinde çalışmakta olduğumuz projelerden bir tanesi de üniversitelerin iklimlendirme ve lojistik bölümleri ile ortaklaşa faaliyetler yürüterek hem üniversitelerle bu konudaki bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmak hem de ileride sektörün ihtiyacı olan kalifiye eleman ihtiyacını en doğru şekilde karşılanmasını sağlamaktır.
 
2.EL SATIŞLARA BAŞLIYOR  
2017’yi nasıl bir büyümeyle kapatmayı hedefliyorsunuz? Gündeminizdeki yeni projeler neler? 
Carrier Transicold dünyanın lider soğutucu firmasıdır. Dolayısıyla yapmakta olduğumuz ve yapacağımız her çalışmanın temel noktasında hızla gelişmekte olan ülkemizde de Carrier Transicold’un kalıcı olarak pazar lideri yapmak hedefi bulunmaktadır. Carrier soğutucu cihazlarının son yıllarda ülkemizde hak ettiği yere gelmesi konusunda oldukça yol kat edilmiştir. Satış ve satış sonrasında vermekte olduğumuz müşteri odaklı, kaliteli ve doğru hizmet ile müşterilerimizin hem takdirini toplamakta hem de satış adetlerimizi hızla arttırmaktayız. 2016’da almış olduğumuz kararlar ve önlemler sayesinde pazardaki daralmaya rağmen 2017’yi geçen yılın yaklaşık %40 üzerinde bitireceğimizi görmekteyiz. Satışlarımızda iş ortaklarımızla ve bayilerimizle ile olan iyi ilişkilerimizi güçlendirerek her koşul altında dinamik ve sağlıklı bir şekilde büyümemize devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl belirli satışlarımızda başlatmış olduğumuz takas imkânı ile müşterilerimize çözüm ortağı olmaktayız. Yine müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda önümüzdeki süreç içinde hem takaslı satışlarımızı arttırmak ve bununla beraber kısa süre kullanılmış, tüm bakımları tarafımızdan yapılmış ve belirli süre garantili 2.el Carrier cihaz satışlarımızı da önümüzdeki aylarda başlatmayı planlamaktayız. Bugünden başlatmış olduğumuz çalışmalar neticesinde 2018 yılının ilk yarısında ülkemizin önemli lojistik merkezlerinde müşterilerimizin her türlü hizmeti alabileceği 5 ila 6 yetkili servis noktasını daha ailemize katmış olacağız. Asco Soğutma olarak satıştan satış sonrasına, yedek parçadan yetkili servislerimize kadar her konuda müşterilerimize kusursuz bir hizmet sunmak adına kararlılık ve profesyonel bir iş ahlakı ile 7/24 çalışmaya devam edeceğiz.
 
Türkiye’de soğuk zincir lojistiği ne oranda doğru yapılıyor? 
Ülkemizdeki soğuk zincir taşımacılığının dünyadaki gelişmiş ülkelerdeki örneklerine bakıldığında maalesef olması gerektiği durumda olmadığı görülmektedir. Gıda ve ilaçların soğuk zincirinin kırılmadan taşınabilmesi için önce devletin sonrasında da üretici ve lojistikçilerin bu işin olmazsa olmazlarını en doğru şekilde uygulayıp, gerekli kontrolleri yaparak ekonomik ve insani kayıpların önüne geçmesi gerekmektedir. Soğutucu cihazların tamir ve bakımlarının ehil olmayan ve yetkisiz servisler tarafından yapılması ve yine maalesef ülkemizde kontrolsüz ve yasal düzenlemeler olmaksızın yapılan 2. El cihaz alım satımları sebebiyle hem ülke ekonomisi hem de müşterilerimiz oldukça önemli zararlar görmektedir. 
Son yıllarda olumlu gelişmelerde olmaktadır. Türkiye’nin ATP konvansiyonuna dâhil olması, ilaç taşımalarında istenen GDP belgeleri, üretici ve nakliyeci firmaların konuya daha çok hassasiyet göstermeleri, profesyonel lojistik firmalarının sayılarının artarak modern taşıma sistemlerine uyum sağlamaya çalışmaları sektörün gelişimi konusunda bizleri umutlandırmaktadır. Ayrıca yeni yayınlanan tebliğ ile sebze ve meyvelerin taşınması ve depolanmasına getirilen ATP standartları, ülke ekonomisi ve insan sağlığı için çok önemli bir adım. Regülasyonların sadece sebze ve meyve ile sınırlı kalmayıp, her türlü bozulabilir gıda ürününü kapsayacak şekilde genişletilmesi yeni ülkemizin ekonomisi ve insan sağlığı için büyük önem arz etmektedir.  Bu ülkeye ve insanına tam olan güvencimiz ile birlikte ASCO Soğutma olarak üzerimize düşen görevi dün olduğu gibi gelecekte de en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz.
 
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat