e
Banner


Soğuk zincirin genç ve dinamik oyuncusu B2 Cargo
B2 Cargo, gıda ve sağlık lojistiğinde hızlı bir şekilde büyüyen genç ve dinamik bir şirket. 18 depo ve çoklu rejim frigorifik özellikli araç filosuyla Türkiye’nin 81 iline hizmet sunan B2 Cargo, parsiyel taşımalarda aylık 50 bin palet civarında bir hacmi yakalamış durumda.  Bu yıl da büyümesini devam ettirmeyi hedefleyen şirket, yatırımlarını özellikle ilaç lojistiği tarafına yönlendirecek. 




B2_cargo2011 yılında kurulan B2 Cargo, uzman personeli, doğru ekipman ve bilgi işlem yatırımlarıyla yurtiçi taşımacılıkta hızla büyüyen bir şirket. Müşterileri için ağırlıklı gıda ve sağlık lojistiği hizmeti sağlayan B2 Cargo, bu alanda yaşanan boşluğu doldurma iddiasında. B2 Cargo’nun Türkiye’nin en büyük holdinglerinden bir tanesinden ayrılan bir ekiple kurulduğunu belirten Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Altuntaş, büyümelerinin temelinde, Türkiye’de gıda lojistiği alanında depolama ve dağıtım standartlarının geliştirilmesi ve bu alanda yaşanan boşluğu doldurmak olduğunu söylüyor. 
 
KENDİ ÖZ GÜCÜYLE KOŞUYOR 
B2 Cargo, 18 depo ve çoklu rejim frigorifik özellikli araç filosuyla Türkiye’nin 81 iline tüm ısı koşullarında (-18C/0-4C/2-8C/12-18C) parsiyel dağıtım ve depolama hizmeti sunuyor. Gıda ile ilaç üreticisi veya ithalatçısı olan firmalar Türkiye’nin hangi ilinde olursa olsun ürünlerini ister koli isterlerse palet olarak, uygun taşıma koşullarıyla, istedikleri yere götürebiliyor. Bu imkanın müşterilerine üretimde fırsat ve rekabet açısından ciddi getiriler sağladığını vurgulayan Altuntaş, şunları aktarıyor: “Yaptığımız taşımalarda müşterilerimiz ürünlerinin dağıtımdaki tüm aşamalarını online olarak da takip edebiliyor. Bunu cep telefonlarından takip edebiliyor ve istedikleri raporlara hızlıca ve kolayca ulaşabiliyorlar. Müşteri portföyümüzde Türkiye’nin önemli ve büyük grupları da, yerel küçük üreticiler de var. Her iki grup da aynı dağıtım ve depolama standartlarına sahip olabiliyor.” 
 
BU YIL SAĞLIĞA YATIRIM YAPACAK 
B2 Cargo, komple taşımalar hariç parsiyel dağıtımda aylık 50 bin palet civarına ulaşmış durumda. Şirket, 2018 yılında da büyümeye devam etmeyi hedefliyor. “B2 Cargo olarak yeni yatırımlara açık bir firma olduk” diyen Altuntaş, bu yıl özellikle ilaç dağıtımı ve depolaması alanında yatırım yapacaklarını aktarıyor. Sektöre ve firmalarına inançlarının tam olduğunu vurgulayan Altuntaş, “O sebeple fırsatları yatırıma dönüştürmeye devam edeceğiz” dedi. Altuntaş, sektörde yaşanan en büyük sorunu ise; rekabetin fiyat yerine hizmete dönüşememesi ve firmaların kendilerini geliştirememesi olarak sıralıyor. 
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat