e
Banner


Fillo, AVM lojistiğinde markalaştı
Fillo Lojistik, sunduğu inovatif modelle tekstil ve hazır giyim sektörünün gözdesi haline geldi. “FİLLO AVM LOJİSTİK” adıyla markalaştırdıkları ürünleriyle her AVM ve zincir mağazanın kendine özgü zaman ve fiziksel koşullarına yanıt verecek bir altyapı oluşturduklarını belirten Fillo Lojistik Genel Müdürü Recep Demir, otomasyon yatırımlarıyla bu hizmeti bir adım daha ileri taşıyacaklarını söyledi. 




recep_demir_fillo1998'de kargo sektöründe faaliyet göstermeye başlayan, 2003’te Aras Holding bünyesine katılan Fillo Lojistik, 2013’te yine Aras Holding bünyesinde bulunan Aras Logistics ile birleşerek yeni bir yapılanma sürecine girdi. Kargodan lojistik sektörüne geçiş yapan Fillo Lojistik, yurtiçi dağıtım, depolama, elleçleme hizmeti veren, B2B operasyon altyapısı ile parsiyel dağıtım alanında müşteri taleplerine hızlı çözümler oluşturan bir firmaya dönüştü. Hammadde tedariğinden ürün dağıtımına, depo içi katma değerli hizmetlerinden ters lojistik hizmetlerine kadar tedarik zincirinin tüm aşamalarında iş ortaklarının ihtiyaçlarına cevap veren şirket, geliştirdiği inovatif çözümlerle tekstil ve hazır giyim sektörünün gözdesi haline geldi. 900’ün üzerinde personeli ile toplam tedarik zinciri yönetiminde butik çözümler sunan şirketin bugün iş hacminin %70’ini tekstil ve hazır giyim taşımaları oluşturuyor. 
 
HİZMETLERİNİ TESCİLLEDİ 
Tekstil ve hazır giyim sektörüne sundukları özel çözümleri “FİLLO AVM LOJİSTİK” olarak tescilli bir markaya dönüştürdüklerini belirten Fillo Lojistik Genel Müdürü Recep Demir şunları aktardı: “2013 yılında ete kemiğe büründürdüğümüz bu projeyle ülkemizdeki tüm AVM’leri ve buralarda bir biçimde parsiyel hizmeti almakta olan zincir mağazaları büyüteç altına aldık. Parsiyel dağıtımla ilgili hem satış hem de operasyon politikalarımızda AVM LOJİSTİK’ini merkeze alarak ilerledik. AVM LOJİSTİK ürünümüz, müşterilerimize sunduğumuz en temel hizmet ve çözümdür.  AVM’lerin çalışma saatleri ve mal kabul zamanları, ayrıca alanlarının bir birinden farklı olduğu göz önüne alındığında bu alanda yaratmış olduğumuz fark daha iyi anlaşılacaktır. Zira tüm bu farklılıklara rağmen tüm müşterimize talep ettiği zamanda ve hizmet içeriğinde teslimatlar gerçekleştiriyoruz. Bugün perakende sektöründeki birçok büyük oyuncunun parsiyel sevkiyat sağlayıcısı konumdayız. 900’ün üzerinde personelimiz, 400 araçlık filomuz, 40 bin metrekare kapalı alana sahip 27 adet operasyon merkezimiz üzerinden yurt geneline parsiyel dağıtım hizmeti veriyoruz. Günlük 1.3 milyon Ds/kg, yıllık olarak bakıldığında ise 400 milyon Ds/kg’lık tekstil ve hazır giyim sevkiyatımız bulunuyor.” 
 
OTOMASYON PROJELERİNE ODAKLANDI 
Fillo Lojistik, son dönemde otomasyon projelerine odaklanıyor. 2017 yılının son çeyreğinden konveyör- sorter yatırımlarına başladıklarını aktaran Recep Demir, İstanbul Avrupa Yakası’nda bulunan tesislerinin bu altyapı ile hizmet verdiğini söyledi. 
Yaptıkları bu yatırımlarla operasyon kapasitesini %30 arttırdıklarını belirten Demir, “Teknolojik yatırım, IT altyapısı, araçlarımızda bulunan GPRS ile her AVM’nin kendine özgü zaman ve fiziksel koşullarına yanıt verecek, sıkışık zaman diliminde teslimat gerçekleştirmek bir altyapımız var” dedi. Bu yıl da yatırıma devam edeceklerinin altını çizen Demir, İstanbul Anadolu Yakası, İzmir ve Ankara’da bulunan aktarma merkezlerinde otomasyon sistemine geçeceklerini aktardı. 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat