e
Banner


Trans.eu Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde sektörle buluştu
Trans.eu’nun Altın Sponsor olarak destek verdiği 3.Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde ekonomi ve lojistik sektörünün önde gelen isimleriyle buluştu. Zirvede düzenlenen “Trans.eu Platform’u Kullanarak Global’de İş Geliştirme Fırsatlarını Nasıl Yakaladık” başlıklı çalıştayda konuşan Trans.eu Avrasya Direktörü Ege Özsaygılı, platformun Türkiye lojistik sektörüne sunduğu fırsatları anlattı. 




trans.eu14 Mayıs’ta Hilton İstanbul Bomonti Hotel'de düzenlenen 3. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde, Türk ekonomisinin ’sini oluşturan lojistik sektörünün dünyada söz sahibi olması için yapılması gerekenler ele alınarak, sektörün yol haritası çizildi. “Dijital Dönüşüm, Ekonomide Yeni Fırsatlar ve Lojistik Sektörü”nün tartışıldığı zirveye, Türk lojistik sektörünün önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri, lokomotif sektörlerin lider markalarının tedarik zinciri yöneticileri katıldı. Trans.eu, kamu, reel sektör ve lojistik sektörünü buluşturacak zirveye Altın Sponsor olarak destek verdi. 
 
KARAYOLUNUN ARTI VE EKSİLERİNİ ANLATTI 
Trans.eu Avrasya Direktörü Ege Özsaygılı zirvede iki önemli oturumda moderatörlük yaptı. Ege Özsaygılı moderatörlüğünü yaptığı “Türkiye’de Kara Yolu Taşımacılığı’nın Geldiği Son Nokta, Mevcut İş Birlikleri, Gelecek Beklentileri, Sorunlar ve Çözümler” oturumunda, Türkiye’de karayolu taşımacılığının artılarını ve eksilerini ele aldı. Türkiye’deki lojistik firmalarının dijitalleşme sürecine tam olarak dahil olamadığına dikkat çeken Özsaygılı, bu konuyla ilgili olarak yapılması gereken çalışmalardan ve süreçlerden bahsetti. 
3. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde, “Trans.eu Platform’u Kullanarak Global’de İş Geliştirme Fırsatlarını Nasıl Yakaladık” başlıklı bir çalıştay da düzenlendi. Trans.eu Avrasya Direktörü Ege Özsaygılı’nın moderatörlüğünü yaptığı çalıştaya, P&O Ferrymasters Genel Müdürü Duygu Can, Globelink Ünimar Uluslararası Kara Nakliye Müdürü Pelin Kurtar ve Demiral Nakliyat Sahibi Cihat Turhan katıldı.
 
TÜRK LOJİSTİK SEKTÖRÜNE PASTADAN PAY ALMA ÇAĞRISI 
Ege Özsaygılı / Trans.eu Avrasya Direktörü
Ege Özsaygılı çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, lojistik sektöründe dijitalleşmenin önemini vurguladı. Özsaygılı, Türkiye’deki lojistik firmalarının bu alanda ciddi çalışmalar yaptığını, fakat bu çalışmaların Avrupa’da yaşanan dijitalleşme süreçlerine göre biraz geri kaldığına değindi. Trans.eu Platform’u üzerinde paylaşılan yük ilanının 2010’da yıllık 17 milyon iken, 2017’de yıllık 112 milyona çıktığını vurgulayan Özsaygılı, 2017 yılı itibariyle platformda yıllık 4 milyon işlem yapıldığını söyledi. Özsaygılı, yapılan bir taşıma işleminin ortalama 1000 euro olarak hesaplandığında platform üzerinde oluşan ekonominin yaklaşık 4 milyar euroya denk geldiğini, vizyoner ve dijital dönüşüme önem veren şirketlerin platforma dahil olarak bu ekonominin bir parçası haline geldiklerini ayrıca ifade etti. Trans.eu Platform’unun totalde 37.800 şirket tarafından aktif olarak kullanıldığını aktaran Özsaygılı, bu şirketlerin %55’inin özmal araç sahibi, %31’inin forwarder ve ’ünün üretici firmalar şeklinde dağılım gösterdiğini söyledi. Trans.eu Platform’un özellikle Türk lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmalar için iş geliştirme fırsatı sunduğuna dikkat çeken Ege Özsaygılı, platformdaki ihracat taşımalarında 2017 yılında toplamda 65.812 ilanın paylaşıldığını belirtti. Özsaygılı, Türk lojistik sektörünün öncü firmalarının platforma dahil olarak bu pastadan pay almaları yönünde öneride bulundu. Özsaygılı, Trans.eu Platform’una dahil olacak potansiyel firmaları çok aşamalı firma doğrulama sürecinden geçirerek işlem güvenliğini sağladıklarına, şeffaflık ilkesi doğrultusunda taraflar arasında güven ortamını oluşturduklarına değindi. Avrupa’daki kara ve denizyolu ticaretindeki önemli noktaların giderek Doğu Avrupa ülkelerine kaydığını, dolayısıyla Polonya, Romanya gibi ülkelerin Avrupa karayolu taşımacılığında birer merkez haline geldiğine değinen Ege Özsaygılı, buna karşın Kuzey Avrupa’nın denizyolu ticaretindeki önemine de ayrıca vurgu yaptı.
 
trans_eu_zirve_1
8 ÜLKEDE AKTİF OLARAK KULLANIYORUZ 
Duygu Can / P&O Ferrymasters Genel Müdürü
P&O Ferrymasters Genel Müdürü Duygu Can, aralarında Hollanda, Polonya Almanya’nın da bulunduğu 8 ülkedeki şubelerinde aktif olarak Trans.eu Platform’u kullandıklarını ve bu ülkelerdeki 116 çalışanlarının platformu günlük iş akışlarının bir parçası haline getirdiklerini söyledi. Duygu Can, diğer yük borsalarından farklı olarak Trans.eu Platform’unun Polonya, Romanya, Macaristan gibi kara taşımacılığının yoğun olduğu ülkelerde onaylı tedarikçilere doğrudan erişebildikleri tek iş geliştirme platformu olduğunu özellikle vurguladı. Trans.eu Kazakistan Ofisi’nin Yeni İpek Yolu projesindeki stratejik konumuna vurgu yapan Can, platformun Avrasya bölgesindeki operasyonlarından yararlanacaklarını sözlerine ekledi. 
 
KALİTELİ TEDARİKÇİLERE ULAŞIYORUZ
Pelin Kurtar / Globelink Ünimar Uluslararası Kara Nakliye Müdürü 
Globelink Ünimar Uluslararası Kara Nakliye Müdürü Pelin Kurtar, çalıştayda “Güney Avrupa Bölgesinde Transit Taşımalarda Trans.eu Platform’la Operasyonel Verimlilik ” başlıklı bir sunum yaptı. Kurtar, özellikle Güney Avrupa’daki limanlardan karayolu transferleri için kaliteli tedarikçilere Trans.eu Platform kullanarak ulaşabildiklerini, bu bölgelerde platform içinde araç ve yük ilanlarını çoğunlukla bulabildiklerini aktardı. Kurtar, Trans.eu Platform’un operasyonel faydasının yanında, diğer yük borsalarından farklı olarak platform ara yüzünün kullanıcı dostu olduğunu, platformu kullanan kişilerin interaktif ve iletişime açık olduklarını ayrıca belirtti.  Kurtar, “Firma derecelendirme sistemiyle, ilk kez taşıma işlemi gerçekleştireceğiniz firmayla güvene dayalı iş birliğini kısa sürede oluşturabileceğiniz gibi, Trans Risk endeksi ile finansal itibar değerlendirmesine bakarak firma hakkında genel bir kanıya varabiliyoruz” dedi. 
 
İŞ GELİŞTİRMEYE İMKAN SUNUYOR 
Cihat Turhan / Demiral Nakliyat -Firma Sahibi 
Demiral Nakliyat’ın Sahibi Cihat Turhan ise, Trans.eu Platform’un 0 yerli sermayeli lojistik firmalarının Avrupa’da iş geliştirme süreçlerine önemli ölçüde katkıda bulunduğunu söyledi. Çalıştay katılımcılardan gelen soru cevaplarla sonlandırıldı.  
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat