e
Banner


Batu insana ve teknolojiye yatırım yapacak
2018 yılında Avrupa’da taşıma hacmini artırmaya yönelik adımlar atan Batu International Logistics, 2019 için yatırım yapacağı alanları belirledi. Batu International Logistics COO’su Uğur Dal, “İçinde bulunduğumuz dönemi, insan kaynağına ve teknolojiye yatırımlar yapma dönemi olarak adlandırıyoruz. 2019 yılında daha çok bu alana odaklanacağız” dedi. 




BatuBatu International Logistics 2018’de gerçekleştirdiği yatırımlarla Avrupa’daki konumunu güçlendirdi. Bu bölgede taşıma hacimlerini artırmaya yönelik adımlar attıklarını belirten Batu International Logistics COO’su Uğur Dal, “Bu kapsamda Avrupa’da, Almanya’nın Nürnberg şehrinde de yatırım gerçekleştirdik. Avrupa içi taşımalarda da söz sahibi olmayı amaçlıyoruz. Almanya, ülkemizin en çok ihracat yaptığı ülke olmasının yanı sıra, Avrupa’nın da merkezi bir konumunda bulunuyor. Orta ve uzun vadede, planlamalarımız ve stratejilerimiz doğrultusunda taşıma hacmimizi artırabileceğimiz bölgelere yatırımlarımız sürecek” dedi. 
 
BÜYÜME HEDEFLERİNE ULAŞTI 
 
Son yıllarda gerçekleştirdikleri yatırımlarda, üretim yerlerine daha yakın olmaya çalıştıklarının altını çizen Dal, bu kapsamda 2018 yılı içinde Konya’da devreye aldıkları depo yatırımını İç Anadolu’daki üretim tesislerinin artışını gözlemleyerek gerçekleştirdiklerini söyledi.  2018 yılını oldukça verimli bir şekilde tamamladıklarını belirten Dal, mevcut büyüklüklerini koruma anlamında belirlediklere hedeflere ulaştıklarını aktardı. 
Her sektörde olduğu gibi lojistikte de kayıtların ve işlem adımlarının izlenmesinin artık elzem bir ihtiyaç haline geldiğini vurgulayan Uğur Dal, “Batu International Logistics olarak bu nedenle iş akışlarımızı daha fazla sistem içinde görüntülemek ve müşterilerimizin de anlık insan kaynağına ihtiyaç duymadan işlemlerini izleyebileceği teknolojiler üzerine yatırımlar yapmaktayız. İçinde bulunduğumuz dönemi, insan kaynağına ve teknolojiye yatırımlar yapma dönemi olarak adlandırıyoruz. 2019 yılında daha çok bu alana odaklanacağız” dedi.  
 
YENİ TEDBİRLER SEKTÖRÜ RAHATLATACAK 
 
Lojistik sektörüne ilişkinde değerlendirmelerde bulunan Batu International Logistics COO’su Uğur Dal, Türkiye’nin son yıllarda ciddi bir ihracat başarısı gösterdiğini söyledi. Rekor seviyelere ulaşan ihracat rakamlarının lojistik sektörünü de olumlu yönde etkilediğinin altını çizen Dal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak son aylarda yaşanan ekonomik kırılganlık nedeniyle ithalatta bir azalma yaşanıyor. Bu da araçların yurtdışından Türkiye’ye boş ya da kısmen boş dönmesine neden oluyor. Bu hem sektörümüze hem de ihracatçıya artı maliyet olarak yansıyor. Bununla birlikte, özellikle sınır kapılarında yaşanan bekleme süreleri ne yazık ki hem lojistik sektörümüzün hizmet kalitesini hem de ihracat yapan firmalarımızın uluslararası rekabetteki gücünü zayıflatıyor. Sınır komşumuz olan Bulgaristan’a ulaşmak günler, Avrupa’ya ise haftalar sürebiliyor. Biz bu beklemelere takılmamak amacıyla araçlarımızı Ro-Ro gemileri ile genellikle İtalya ve Fransa’ya ulaştırıyor, akabinde Avrupa dağıtımını yapıyoruz. Ayrıca taşıma belgelerindeki kotalar da sektörün önündeki engeller arasında yer alıyor. Uluslararası ticarette iyi rekabet edebilmek için lojistik sektörünün bu sorunlarına çözüm getirilmesi gerekiyor. Ticaret Bakanlığı sınır kapılarındaki yoğunluklara daha iyi cevap verebilmek adına birtakım çalışmalar başlattı. Bu kapsamda alınan son karar ile birlikte Bulgaristan’a yük taşıyan araçlar sadece Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan çıkış yapacak. Bu tarz tedbirlerle birlikte sektörün 2019 yılında daha iyi bir konuma geleceğine inanıyoruz.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat