e
Banner


Hyundai Glovis elleçlediği araç sayısını 2,6 kat artırdı
Hyundai Glovis genişleyen hizmet yelpazesi ve müşteri portföyüyle otomotiv lojistiği denilince ilk akla gelen şirketler arasında yer alıyor. Hyundai Glovis Türkiye Genel Müdürü Ozan Bayram, çeşitlendirdikleri hizmetlerle yıllık elleçledikleri araç adetini 100 binlerden, 260 bine çıkardıklarını söylüyor. 




GlovisHyundai Motor Grup bünyesinde 2007 yılında oto taşıma ve forwarding & denizyolu taşımacılığı hizmetleriyle başlayan yolculuğunu, karayolu, havayolu, intemodal, proje ve kargo taşımacılığı, bitmiş araç stok yönetimi, survey & gemi tahliye, depolama ve malzeme hareketi yönetimi ve hat besleme hizmetleriyle geniş bir yelpazeye taşıyan Hyundai Glovis Türkiye, güçlü yatırımları, farklı lokasyonlardaki iş ve lojistik ağıyla sektördeki konumunu güçlendirmeye devam ediyor. 400’den fazla personeli ile Türkiye ve dünyada entegre lojistik çözümler üreten şirketin toplam iş hacminin %30’unu otomotiv lojistiği oluşturuyor. Otomotiv sektörüne bitmiş araç stok yönetimi, oto taşıma, yedek parça lojistiği, milkrun, hat besleme ve geri dönüşüm hizmetleri sunan şirket, 2014 yılından beri de traiding faaliyetleri kapsamında Güney Kore ve Vietnam’a oto yedek parça (KD) ihracatı yapıyor.  
 
GENİŞ HİZMET YELPAZESİ 
Otomotiv sektörüne yönelik 2007 yılında başladıkları hizmetlerini bitmiş oto taşımacılığı, otomotiv stok saha yönetimi, satış sonrası yedek parça dağıtım hizmetleri olmak üzere milkrun, hat besleme, geri dönüşüm (green logistics) hizmetleriyle genişlettiklerini belirten Hyundai Glovis Türkiye Genel Müdürü Ozan Bayram, “Ayrıca kurum içerisinde bitmiş araç ve stok saha yönetiminde iş yapısını geliştirmek adına müşterilerimizin sistemi ile entegre çalışmakta olan özel bir yazılımla tüm süreçleri yönetiyoruz. Sistem vasıtasıyla araçların ithalat&ihracat durumları, harita üzerinde konumları navlun & irsaliye bilgilerine rahatlıkla ulaşılabilmektedir” diyor. Geçen 10 yılda yıllık elleçledikleri araç adetini 100 binlerden 260 binlere çıkardıklarını belirten Bayram, otomotiv lojistiğinin toplam iş hacimleri içinde %30’luk bir paya sahip olduğunu aktarıyor. Bayram, bu hacmi kuru yük depolama ve bitmiş araç stok sahaları yatırımları ile genişletmeyi planladıklarını söylüyor. 
 
2.ELE GİRİŞ YAPTI 
Hyundai Glovis’in 5 kıtada 20’yi aşkın ofisiyle global bir servis ağı oluşturduğunu vurgulayan Ozan Bayram, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, dünyanın her yerine taşıma yaptıklarını aktarıyor. Bayram, ihracat hacimlerinin yıllık 180.000 araca ulaştığını ve 2019 yılında bu hacmi daha da arttırmayı planladıklarını söylüyor. Türkiye pazarında10 yıllık tecrübelerini referans alarak yeni yatırım kararlarını aldıklarını ve buna paralel olarak da geçtiğimiz yıl İzmir ve Bursa’da ofis açtıklarını ifade eden Ozan Bayram, “Ayrıca merkez ofisimizde proje departmanı kurduk. 2019 yılı başında da 2.el binek araç ticaretine başladık” diyor. Hyundai Glovis’in kendi Ro-Ro gemileriyle Türkiye limanlarında hizmet vermeye başladığını hatırlatan Bayram, bu avantajı kullanarak daha güçlü bir şirket haline gelmeyi hedeflediklerini aktarıyor. 
Otomotiv lojistiğine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan ozan Ozan Bayram, “Global olarak ülkelerin ekonomik yapılarındaki dalgalanmaların otomotiv sektöründe yarattığı etkiler lojistiğe de birebir yansıtmaktadır. Yatırım maliyetlerinin yüksekliği sektör içerisinde fiyat ve hizmet kalitesi açısından alternatif tedarikçilerin oluşmasını engellemektedir. Firmalara verilecek teşvik ve uygun kredilerle yeni yatırımların önü açılabilir” diyor.  
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat