e
Banner


MAN, uluslararası nakliye segmentindeki konumunu güçlendirdi
MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, MAN’ın önümüzdeki yılda da her alanda daima müşterilerinin yanında yer alan, öncü ve lider marka olmaya devam edeceğini söyledi. 




man_serkan_saraMAN’ın, 2019’da da üstün özellikler ve ileri teknolojilerle donattığı araçları ile pazar payını korumayı başardığını belirten Serkan Sara; “MAN, ithal kamyon pazarındaki daimi liderliğini bu yılda sürdürdü ve birinciliği kimseye kaptırmadı. MAN kamyon, Euro 6D normlu ve daha yüksek motor gücü ile daha az yakıt tüketen, ileri teknolojiye sahip araçlarıyla 2020 yılında da pazardaki öncülüğünü bir kez daha gösterecek” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki kamyon pazarında çok yoğun bir rekabet yaşandığını kaydeden MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, son iki yılda inşaat gibi hedef sektörlerde yaşanan sıkıntılara rağmen MAN markası olarak pazardaki yerlerini korumayı başardıklarını, bazı segmentlerde ise satışlarını artırdıklarını söyledi. 2018 yılında yaşanan sıkıntıların bir miktar azalmakla birlikte etkisinin bu yılda devam ettiğini belirten Serkan Sara, “Ekim sonu itibariyle 12 ton üstü kamyon pazarı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 48 daha daraldı. Bunda özellikle inşaat sektöründeki gerilemenin etkisi büyük oldu. Tüm bunlara karşın MAN olarak, bu pazardaki gücümüzü koruduk. 2019 yılının pazar rakamlarına bakıldığında MAN, üstün özellikleri ve ileri teknolojilerle donattığı araçları ile pazar payını aynı seviyede korumayı başardı. Bununla birlikte ithal kamyon pazarındaki daimi liderliğini sürdürerek, bu yıl da birinciliği kimseye kaptırmadı” diye konuştu.

MAN, uluslararası nakliye segmentindeki konumunu güçlendirdi

MAN kamyonun uluslararası nakliye pazarındaki satışlarının her yıl gelişim gösterdiğini, ancak son iki yıla bakıldığında ise bu oranı ikiye katladığını vurgulayan Serkan Sara, şöyle devam etti;

“MAN kamyon, uluslararası nakliye segmentindeki satışlarını her geçen daha da artırarak sürdürüyor. 2019 yılında toplam pazardaki satışların yüzde 56’sı çekici segmentinde gerçekleşti. 2017 yılında toplam satışlarımızın yalnızca yüzde 15’i uluslararası nakliye araçları iken, bu oran 2018 yılında yüzde 20’ye ulaştı. 2019 yılı Ekim sonu itibariyle de yüzde 32’lik bir orana ulaştı. Uluslararası nakliye segmenti, zor ekonomik koşullarda canlılığını sürdüren bir pazar. Bu segmentteki araçlar, öncelikle uluslararası nakliyede, sonrasında ikinci el olarak yurtiçi nakliye ve genel amaçlı olarak birçok alanda kullanılıyor. Dolayısıyla bu segmentte pazar payını yükseltmek, tüm markalarda olduğu gibi MAN kamyon için de ayrı bir önem arz ediyor.”

2020’nin yüzde 50 daha iyi olacağını öngörüyoruz

12 ton üzeri kamyon pazarının 2019 yılında yaşanan daralmadan sonra yılın ikinci yarısı itibari ile hareketlenmeye başladığına dikkat çeken Sara; “Enflasyon ve faiz oranlarında yaşanan pozitif gelişmeler, döviz kurunun makul bir aralıktaki seyri. Bununla birlikte ertelenen, dondurulan kimi yatırımlar da yavaş yavaş çözülmeye başladı. Bu da müşterilerin alım iştahını arttırdı. Tüm bu gelişmelere baktığımızda öngörümüz, 2020 yılı pazar rakamlarının, 2019 yılına göre yüzde 50 daha iyi olacağı yönünde” dedi.

Euro 6D ile pazardaki üstünlüğümüzü bir kez daha göstereceğiz

MAN kamyonun, 2020 yılında da pazardaki üstünlüğünü bir kez daha göstererek, Euro 6D normlu, daha yüksek motor gücüne karşın daha az yakıt tüketen, öncü teknolojiye sahip araçlarıyla yer alacağının altını çizen Serkan Sara; “Her zaman üstün performans ve yakıt tasarrufuna sahip MAN kamyonlar, Euro 6D normlu araçlarıyla TÜV onaylı olarak Euro 6C’nin bilinen yakıt avantajının üzerine yüzde 4.2 yakıt tasarrufu ekliyor. Ayrıca, 2019 yılında MAN kamyonlarının, TÜV raporlarına göre en az arızalanan marka olduğu birçok kez tescillendi. MAN markası, sağlamlığıyla da müşterilerimizin ömür boyu iş ortağı olarak yanlarında olduğunu bir kez daha gösterdi” şeklinde konuştu.

MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara; şöyle devam etti;

“Pazarda, Euro6D ile teknolojik öncülüğümüzü bir kez daha tescilledik. Sektörün ihtiyaç duyduğu araç tipleri ve versiyonlarına herhangi bir tadilat gerektirmeden cevap verebildiğimiz geniş ürün yelpazemiz ve hizmet noktalarımızla müşterilerimizin her zaman yanındayız. MAN, rekabetin çok yoğun yaşandığı Türkiye kamyon pazarında, tüketicilerin ihtiyaçlarını en doğru araçlarla karşılayıp, müşteri odaklı satış ve satış sonrası hizmetler organizasyonu ile yaşam boyu müşterilerinin yanında ve her alanda öncü marka olmaya 2020 yılında da devam edecek.”.





SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat