Banner


Batu fuar lojistiğine odaklandı
Kara, deniz, hava, demiryolu ve intermodal taşımacılık, depo yönetimi, gümrükleme, dış ticaret alanlarında etkili ve entegre çözümler sunan Batu International Logistics, portföyüne fuar taşımacılığını da eklemeye hazırlanıyor. Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Fuar taşımacılığı departmanının kurulması, yeni müşterilerle proje taşımacılığı hacminin artırılması, bu alandaki uzmanlığımızın, servis portföyümüzün ve hizmet verdiğimiz coğrafyanın genişletilmesi bu yılki hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi. 




BatuBatu International Logistics, hangi alanlarda hizmet sunuyor? 
Batu International Logistics olarak faaliyetlerimize başladığımız 2002 yılından bu yana müşterilerimize kesintisiz hizmet veriyoruz. İlk olarak karayolu taşımaları ile başladığımız bu yolda, yıllar içerisinde yaptığımız yatırımlar ve gelişimimiz sayesinde bugün kara, deniz, hava, demiryolu ve intermodal taşımacılık, depo yönetimi, gümrükleme, dış ticaret alanlarında etkili ve entegre bir hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Yıllar içerisinde edindiğimiz tecrübe, bilgi ve birikimlerimizi bizlerden hizmet alan müşterilerimize en iyi şekilde yansıtıyoruz. Bu nedenle birçok firma tarafından tercih edilen, sektörde güvenirliliği ve iş kalitesiyle öne çıkan bir lojistik şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz. 
 
Yurtiçi ve yurtdışındaki ofis yapılanmanızdan, araç parkınızdan söz eder misiniz? 
Yurt içinde İstanbul, Gebze ve Konya’daki ofislerimiz aracılığıyla operasyonlarımızı geniş bir coğrafyada yönetiyoruz. Bununla birlikte yurt dışında İtalya ve Almanya’da bulunun ofislerimizde Avrupa’daki taşıma ve depolama trafiğimizi yönetmekteyiz. Hizmet sağladığımız ve eriştiğimiz tüm araçlarımız Euro5 ve Euro6 motor özellikli. Dolayısıyla çevreye daha az karbon salınımında bulunuyor. Farklı taşıma kategorilerindeki sürücülerimizin de alanlarında eğitimli ve profesyonel olmasına özen gösteriyoruz. Standart araçların dışında yanıcı ve tehlikeli, frigorifik özellikli araçlarla da hizmet veriyoruz.
 
AVRUPA TAŞIMALARINDA UZMANLAŞTI 
Uluslararası taşımalarda hangi bölgelere yoğunlaşmış durumdasınız? 
Taşımalarımızın önemli bir kısmı Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında olsa da, dünyanın her noktasına taşıma gerçekleştirebiliyoruz. Avrupa – Türkiye taşımaları toplam taşıma hacmimizin %90’lık kısmını oluşturuyor. Avrupa’da özellikle İtalya ve Almanya’daki ofis ve depolarımızın olması nedeniyle bu bölgelerde oldukça etkiniz. Ağırlıklı olarak tehlikeli maddeler, otomotiv yedek parçaları, tekstil ve soğuk zincir taşımaları gerçekleştiriyoruz. Özellikle Minivan hizmetimizle 1300 kg’a kadar olan yükleri 48-72 saat arasında Avrupa’nın birçok noktasına kapıya teslim ediyoruz. 
 
Depolama alanında ne kadarlık bir kapasiteye sahipsiniz? Depolarınızda hangi sektörlere ne tür özel çözümler sunuyorsunuz? 
Müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yurt içi ve yurt dışında gümrüklü ve gümrüksüz depolama hizmetleri sunuyoruz. Gebze Dilovası’nda, İstanbul Büyükçekmece’de ve Konya’da toplamda 55 bin m2’lik serbest ve gümrüklü depomuz bulunuyor. Bununla birlikte Almanya’nın 2 farklı bölgesindeki depolarımızla da hizmet veriyoruz. 
Gümrüklü ve serbest depolarımızda kimya sektörü başta olmak üzere, otomotiv, gıda, FMCG ürünleri, ambalaj sektörü, sağlık ve kozmetik sektörlerinde faaliyet gösteren müşterilerimize servis verebiliyoruz. Müşterilerimizin taleplerine özel çözümler üretmenin yanı sıra, katma değerli hizmetler de sağlıyoruz. Sipariş yönetimi, etiketleme, barkodlama, kitapçık koyma, paletleme, palet oluşturma, streçleme, ürün paketleme ve yerleştirme, palet çemberleme, koli açma ve ürün çıkarma, müşteri kullanımına tahsisli depo ofisleri ile operasyonlar için gerekli FIFO, LIFO, lot takibi, seri no takibi, üretim tarihi, son kullanma tarihi kriterlerine uygun stok bilgileriyle ilgili çözümler sağlamaktayız. Depolarımızda 12 metre yüksekliğinde, sırt sırta olan ve 1 göz raf için emniyetli taşıma kapasitesi 3000 Kg olan raf sistemleri bulunuyor. Raflar arasındaki 310cm’lik koridor genişliği sayesinde operasyonları en hızlı şekilde icra edilebiliyoruz. Jungheinrich marka Reach Truck makineler depolardaki işlerimizin olmazsa olmazı konumunda bulunuyor. Ayrıca gümrüklü antrepo faaliyetlerinde SWM (Siber Warehouse Managment) yazılım modülü kullanıyoruz.
 
İNTERMODAL TAŞIMACILIĞA YÖNELDİ 
Pandemi iş hacminizi nasıl etkiledi? Ne tür tedbirler aldınız? 
Pandemi, dünyanın öngöremediği bir durum oldu. Ülkeler salgının yayılımını ve kendi ülkelerine girişini engelleyebilmek adına ilk başta sınır kapılarını kapattı. Yapılan sınırlı sayıda geçişler, sağlık kontrolleri, karantina vb. durumlar özellikle karayolu taşımacılığındaki transit süreleri ciddi anlamda uzattı. Bu durum özellikle hava kargoda ve intermodal taşımacılıkta ciddi bir talep patlaması yaşanmasına neden oldu. Ancak bir süre sonra hava trafiği de beklendiği gibi ilerlemedi. En önemli avantajımız her taşıma modunda uzman ekiplerimizin ve iş ortaklarımızı olması oldu. Alternatif taşıma modelleri ve çözümleri geliştirebildik. Özellikle intermodal taşımalara ağırlık verdik. Bu sayede iş hacmimizi koruyarak pandeminin yarattığı olumsuzlukları minimuma indirmeyi başardık.
 
2020 ajandanızda neler var? Yılı nasıl kapatmayı planlıyorsunuz?
Pandemi sürecinin yarattığı ilk kriz ortamı yerini yavaş yavaş normalleşme bırakıyor. Ancak hem ülkemizde hem de dünyada tam olarak normalleşme şu an için pek mümkün görünmüyor. Biz hem sektörel hem de dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Fuar taşımacılığı departmanının kurulması, yeni müşterilerle proje taşımacılığı hacminin artırılması, bu alandaki uzmanlığımızın, servis portföyümüzün ve hizmet verdiğimiz coğrafyanın genişletilmesi bu yılki hedeflerimiz arasında yer alıyor. Yurt dışı acente faaliyetlerine ağırlık verilmesi ve geliştirilmesi de bu yıl yoğunlaşacağımız konulardan biri olacak. Aynı zamanda İtalya ve Hollanda’da da depo yatırımı planlarımız var. Müşterilerimize bu zorlu süreçte doğru zaman ve doğru maliyet ile en doğru taşıma modellerini sunmaya odaklandık. 2020 yılını kayıpsız ve yılın başındaki hedeflere en yakın rakamlar ile kapatabilmeyi hedefliyoruz. 
 
SEKTÖR TEŞVİK PAKETLERİYLE DESTEKLENMELİ 
Lojistik sektöründe yaşanan sorunlar ve çözüm önerileriniz neler? 
Pandemi süreci, lojistik sektörünün daha önce bilinen tüm sorunlarının önüne geçti. Bu zorlu süreçte en kritik sektörlerin başında lojistik sektörü geldi. Çünkü tedarik zinciri akışının sağlanabilmesi adına lojistik sektörüne büyük iş düşüyordu. Tüm kriz süreçlerinde olduğu gibi bu süreçte de lojistik sektörü var gücüyle çalışmaya devam etti. Bugüne kadar alınan aksiyonları, doğru ve zamanında alınmış kararlar olarak düşünüyoruz. Tüm bunlara ek olarak bu süreçte çok yıpranan ve kriz dönemlerinde ne kadar hayati bir öneme sahip olduğu bir kez daha görülen lojistik sektörüne yönelik teşvik edici ekonomik paketler hayata geçirilebilir. Biz teknolojik altyapımız ve bu teknolojiyi efektif olarak kullanan kalifiye ekibimiz sayesinde kesintisiz hizmet vermeye devam edeceğiz. Kapıkulede yaşanan sorunlara proaktif çözümler üreterek zamanında bilgilendirip,  Trieste üzerinden ürettiğimiz alternatif intermodal taşımalarımızla aksamaların önüne geçeceğiz.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat