e
Banner


Medlog, 5 milyon ton yükü raylara indirecek
Medlog Lojistik, demiryolu taşımacılığında çıtayı yükseltmeye devam ediyor. 2019 yılında yaklaşık 2 milyon ton konteyner yükünü demiryolu ile taşıyan şirket, yeni yatırımlarla 5 milyon ton taşımaya ulaşmayı hedefliyor.




medlogGlobal bir lojistik hizmet sağlayıcısı olan Medlog Lojistik, 70 ülkede 8 binden fazla çalışanıyla iç taşıma ve lojistik hizmetleri sunuyor. Şirket, dünyada belli lokasyonlarda 79 lokomotif ve 4 binin üzerinde farklı tipteki vagonlarıyla limanlar ve demiryolu istasyonları arasında ithalat-ihracat konteyner taşıması gerçekleştirerek, limandan kapıya ve kapıdan limana kombine taşımacılık hizmeti sağlıyor. 
 
14 LİMAN VE 28 İSTASYONDA HİZMETTE 
2011 yılında kurulan Medlog Lojistik’in, karayolu yatırımlarının ardından demiryolu yatırımları da hız kesmeden devam ediyor. Yurt içinde 115 adet SGSS60, 140 adet LAAGS tipi olmak üzere, toplamda 255 özmal vagonun yanı sıra TCDD Taşımacılık A.Ş.’den kiraladığı vagonları kullanarak ekonomik, hızlı, güvenli ve çevreci çözümler sunan Medlog Lojistik, konvansiyonel, konteyner, dökme, maden-mermer ve proje yüklemelerini demiryolu taşıması ile organize ediyor. 
Demiryolu ile taşıma yapılabilen 14 liman ve 28 istasyonda hizmet veren Medlog Lojistik, demiryolu taşımacılığında tonaj esnekliği ve düzenli tren seferleri sayesinde yükleri zamandan ve maliyetten tasarruf sağlayarak taşırken, aynı zamanda karbon ayak izini düşürerek çevreci yaklaşımını da koruyor. 
 
MARMARAY’DAN İLK YURT İÇİ YÜK TRENİNİ GEÇİRDİ 
Medlog Lojistik, Marmaray’dan ilk yurt içi yük trenini geçiren ve Trakya’dan Orta Asya’ya demiryolu ile ilk ihracatı yapan şirket olma unvanlarını da elinde bulunduruyor.  Medlog Türkiye Demiryolları Müdürü Çağlar Ali Uzun, Marmaray ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:  “8 Mayıs tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla, Gaziantep'ten Çorlu'ya plastik ham madde taşıyan ilk yurt içi yük treni, Medlog Lojistik organizasyonu ile Türkiye’nin en önemli ulaşım projelerinin başında gelen Marmaray’dan geçti. İlk yurt içi yük treninin Çorlu’ya gelmesiyle yük trenleri için Doğu-Batı arasında kesintisiz bir yol da açılmış oldu. Trakya’dan Orta Asya’ya demiryolu ile ilk ihracat da yine Medlog Lojistik organizasyonuyla gerçekleştirildi. Bakü-Tiflis-Kars hattı kullanılarak Orta Asya ve Uzak Doğu ülkelerine, hem konteyner hem konvansiyonel taşıma yaparak firmalarımızın lojistik ihtiyaçlarına çözümler yaratıyoruz. Marmaray geçişi sayesinde Anadolu ile Avrupa'yı demiryoluyla birbirine bağlamanın yanı sıra Kapıkule ve Uzunköprü demiryolu bağlantı hatları ile de Avrupa ülkelerine hizmet veriyoruz.” 
 
‘TEK KUŞAK, TEK YOL’DA AKTİF ROL ÜSTLENİYOR 
İthalat – İhracat yüklerini TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş. işbirliği ile Türkiye’nin dört bir noktasından limanlara demiryolu ile taşıyarak hem çevreyi koruduklarını hem de ekonomik avantaj sağladıklarını belirten Uzun, “Tek Kuşak, Tek Yol” ile Çin’den Londra’ya kadar yapılacak demiryolu taşımalarının  da planlamasında  aktif rol üstendiklerini söyledi. 
 
medlogÖMERLİ VE TEKİRDAĞ’DA İSTASYON KURUYOR 
2019 yılında yaklaşık 2 milyon ton konteyner yükünü demiryolu ile taşıyarak intermodal taşıma modlarını en çok kullanan firma olan Medlog Lojistik, 2020 yılı sonrasında yaklaşık 5 milyon ton konteyner yükünü demiryolu ile taşımayı hedefliyor. 
Medlog Lojistik’in demiryolu ajandasında ise önemli başlıklar bulunuyor. Çağlar Ali Uzun, hedeflere ilişkin şu açıklamaları yaptı: “Medlog Lojistik; Türkiye’nin en önemli demiryolu projelerinden ikisi olan Ömerli ve Tekirdağ yükleme boşaltma istasyonlarını kuruyor. Ömerli ve Tekirdağ istasyonları sayesinde hayatın her alanında ihtiyaç olan yüklerin ithalat ve ihracatı İstanbul şehir trafiğine girmeden, zamandan ve maliyetten tasarruf edilerek çevreci yöntemlerle gerçekleştirilecek.” 
 
KOMBİNE TAŞIMACILIK İÇİN ÇALIŞACAK 
Yeni dönemde demiryolunun kombine taşımacılığının gelişmesine hatta evrilmesine en büyük katkıyı sağlayacak taşıma modu olduğunu vurgulayan Çağlar Ali Uzun, “Dünyada artık temiz, çevreci, düşük maliyetli, hızlı vb. taşıma sistemi kullanılıyor. Bunun en temel taşıma ayağı da demiryolu taşımacılığı. Medlog Lojistik kurduğu ve kuracağı istasyonlar ile yatırımlarını daima ileriye taşıyarak kombine taşımanın gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor” dedi. 
 
KRİZ DÖNEMİNDE SORUNSUZ SÜREÇ YÖNETİMİ 
Covid-19 sürecinin lojistik sektörüne yansımalarını da değerlendiren Çağlar Ali Uzun şunları vurguladı: “Covid-19 sürecinde taşıma faaliyetlerinin yönü karayolu ve havayolundan demiryoluna çevrildi. İnsan faktörünün ve temasının en az olduğu demiryolu taşımacılığında süreçler ve operasyonlar doğru kapasite yönetimi ile organize edildi. Yolcu tren seferlerinin yapılamaması sebebiyle yük trenlerinin kabiliyetleri arttı. Medlog Lojistik, bu dönemde, bünyesinde bulundurduğu özmal vagonları, elleçleme ekipmanları ve yükleme-boşaltma terminalleri sayesinde sorunsuz süreç yönetimi gerçekleştirdi.” 
 
TEKİRDAĞ-FİLİBE HATTI BÜYÜK AVANTAJ SAĞLAYACAK 
Denizyolu ile gelecek yüklerin Avrupa içlerine demiryolu ile  hızlı ulaştırılmasının büyük önem taşıdığını dile getiren Çağlar Ali Uzun, bu operasyonda Tekirdağ-Filibe hattının önemine dikkat çekerek, şunları aktardı: “Bunu İtalya-Trieste, Yunanistan-Pire ve Selanik limanlarında görüyoruz. Biz de Türkiye olarak bu hizmeti Tekirdağ üzerinden gerçekleştirebiliriz. Tekirdağ’dan Avrupa’ya kurulacak etkin bir demiryolu hattı sayesinde ülkemiz daha rekabetçi konuma gelebilir; Bulgaristan, Romanya ve Orta Avrupa’yı demiryolu ağımıza ekleyebiliriz. Bu noktada Tekirdağ-Filibe hattı büyük önem arz ediyor. Hattın hayata geçirilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz”   



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat