e
Banner

Etiketler: ab



AB’de krize rağmen otomotiv ihracatında liderliği bırakmıyor


Yayın: 04-10-2012
Kategori: Otomotiv

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) eylül ayı ihracat raporunu açıkladı. Otomotiv endüstrisi ihracatta geçtiğimiz ay yüzde 8 daralmasına rağmen gerçekleştirdiği bir milyar 503 milyon dolarlık ihracatla sektörel bazda liderliği yeniden ele geçirdi.





Avrupa'ya ucuz ve hızlı nakliyat başlıyor


Yayın: 12-11-2012
Kategori: Lojistik

AB'ye yönelik nakliyatlarda 'Yeni Bilgisayarlı Transit İşlemlerine Geçiş Sistemi' (NCTS), AB Komisyonu ile birlikte yürütülen teknik çalışmaların tamamlanmasıyla 1 Aralık 2012'de hayata geçirilecek.





AB'den demiryollarında radikal karar


Yayın: 12-02-2013
Kategori: Demiryolu
Etiketler: ab demiryolu siim callas

Avrupa Komisyonu demiryolu hizmetlerinin entegrasyonuna yönelik son planlarını açıkladı.




AB-Peru ticaretini geliştirecek anlaşma yürürlükte


Yayın: 28-02-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: ab kolombiya peru

Son yıllarda hızla gelişen ve 2011’de 9.2 milyar euroya ulaşan AB-Peru arasındaki ticareti daha da büyütecek anlaşma 1 Mart’ta hayata geçiyor, sırada Kolombiya var…




Uludağlı tekstilciler Asya-Pasifik yolcusu



Son yıllarda gerçekleştirdiği Ar-Ge projeleriyle ve uluslararası fuar organizasyonlarıyla Türk tekstil sektörünün dünyadaki ekonomik krizlerden fazla etkilenmeden gelişmesini sağlayan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Avrasya ve Asya- Pasifik ülkelerine yönelik çalışmalarının meyvesini aldı. Bu ülkelerle çeşitli stratejik ortaklık çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden UTİB Başkanı İbrahim Burkay, Birlik olarak 2013 hedeflerini 1,4 milyar dolar ihracat olarak açıklıyor.




AB raporu: Karayolu ölümleri en düşük seviyede


Yayın: 24-03-2013
Kategori: Karayolu

Avrupa Birliği’nin her yıl hazırladığı rapora göre 2012 yılı AB yollarında en düşük ölüm sayısının gerçekleştiği yıl oldu. AB yollarındaki kazaların maliyeti ise 2012 yılı için yaklaşık 250 milyar Euro olarak tahmin ediliyor…




AB – Fas serbest ticaretini geliştirecek adım atıldı



Avrupa Birliği ve Fas arasında mevcut serbest ticaret anlaşmasını geliştirecek müzakereler 22 Nisan’da başladı.





Bulgaristan sınırı kapattı, AB ticareti durdu


Yayın: 11-02-2014
Kategori: Karayolu

Bulgaristan taşımacıları tarafından 10.02.2014 tarihi itibari ile Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarımızın Bulgaristan karşılığı olan Kapitan Andreevo ve Lesovo Sınır Kapıları Bulgar Taşımacılar tarafından tüm giriş ve çıkışlara kapatıldı. Bulgar taşımacılarının bu korsan eylemi ile Türkiye’den Bulgaristan’a hiçbir ülke aracı giremezken, tüm TIR girişleri durdurulmuş oldu.




300 milyonluk pazara lojistikle ulaşabiliriz


Yayın: 04-06-2015
Kategori: Ekonomi Gündemi

AB ve ABD arasında müzakerelerine başlanan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması’nın Türkiye için önemli bir sorun teşkil ettiğine dikkat çeken Şikago Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. A. Kerem Coşar, buna karşı Gümrük Birliği’nden(GB) çıkmanın faturasının kalmaktan daha ağır olabileceği uyarısında bulundu. Çoşar, alternatif olarak AB'nin bundan sonra Serbest Ticaret Anlaşması imzalayacağı ülkelerden Türkiye’ye doğrudan gelen malların GB dışında tutulması önerisinde bulundu.




Tehlikeli Mal Taşımacılığı için 1 milyon Euro’luk destek



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Polonya ve Litvanya ile ortaklaşa başlattığı 1 milyon Euro’luk Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek AB Eşleştirme Projesi, 26 Aralık’ta tamamlandı.